Find My Mac nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Na Find My iPhone is er nu ook Find My Mac. Deze dienst houdt in dat je de locatie van je Mac op de kaart kunt terugzien, wanneer deze is gestolen of zoekgeraakt. Het werkt aan de hand van Wi-Fi-netwerken. Je kunt de Mac blokkeren, wissen en een boodschap vertonen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

find my macWie nog één extra bewijs wil dat iOS grote invloed heeft op de overige activiteiten van Apple, hoeft maar in iCloud en Lion te kijken. Find My Mac is een nieuwe dienst, die vanaf nu in iCloud voor ontwikkelaars beschikbaar is. Met Find My Mac kun je je iMac of MacBook terugvinden op een kaart, wanneer deze is gestolen of zoekgeraakt.

Find My Mac werd officieel al toegevoegd in de vierde developer-preview van Lion, maar is nu officieel in gebruik genomen. Ontwikkelaars die al toegang hebben tot de functies van iCloud kunnen het proberen. De Mac heeft alleen geen GPS-functie, maar om dit op te lossen wordt er gebruik gemaakt van plaatsbepaling aan de hand van Wi-Fi-netwerken en misschien ook IP-adres. Zodra een zoekgeraakte Mac is gevonden kun je deze op afstand blokkeren, een boodschap op het scherm vertonen of de harddisk wissen. Voor gewone gebruikers komt Find My Mac deze herfst beschikbaar, als iCloud op brede schaal wordt uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 17:47
Categorie Apple
Onderwerp find my iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.