Amerikaanse kinderen willen het liefst een iPad

· Bastiaan Vroegop

iPad mini kindAmerikaanse kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud willen het liefst een iPad. Dit blijkt uit een onderzoek van Nielsen. In de top 5 van meest gewilde gadgets staan vier iDevices: naast een iPad willen kinderen ook een iPod touch, iPad mini of een iPhone. Op de tweede plek staat de Wii U, Nintendo’s nieuwste spelcomputer die onlangs in de VS op de markt verscheen. Ook kinderen van 13 jaar en ouder willen erg graag een iPad.

Bij het onderzoek werd aan kinderen gevraagd wat voor gadgets ze graag willen kopen. Hoewel de meeste onderzoeksdeelnemers aangaven graag een iPad te willen, moeten we nog zien of ze dit ook allemaal verwachten: bij het onderzoek staat alleen technologie vermeld, wat kan betekent dat speelgoed zoals LEGO en Barbies niet wordt meegerekend.

Nielsen 6-12

Opmerkelijk is dat de mening van kinderen van 13 jaar of ouder meer is verdeeld. De iPad staat ook bij hun bovenaan als meest gewilde apparaat, maar staat op slechts 21 procent van de verlanglijstjes. Een percentage dat bij jongere kinderen op 48 procent staat. Daarnaast zegt 18 procent van de 13-plussers ook wel een tablet van een andere fabrikant te willen, waardoor deze optie op nummer drie staat.

Nielsen 13+

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.