iMessage-probleem bij gestolen iPhones opgelost in iOS 6

Apple heeft een bug opgelost in iMessage, die ervoor zorgde dat iemand op een gestolen iPhone berichten op de originele bezitter zijn naam kon sturen.

iMessageApple heeft in iOS 6 waarschijnlijk een bug opgelost, die ervoor zorgde dat anderen met je iPhone iMessages konden blijven sturen. Dit heeft The Next Web gehoord van iemand die meer weet over Apple’s plannen om het probleem op te lossen. Door de bug konden anderen soms zelfs iMessage op jouw naam blijven gebruiken nadat de iPhone via iCloud was gewist en de simkaart was gedeactiveerd. Een probleem dat vooral vervelend kon zijn als je iPhone was gestolen.

Apple heeft het probleem opgelost door een aantal voorzorgsmaatregelen in iMessage te integreren. Zo moet een iMessage-gebruiker zijn of haar Apple ID-wachtwoord opnieuw invoeren in iMessage als deze onlangs is veranderd. Daarnaast zou je oude iPhone voortaan geen iMessages meer ontvangen nadat je een simkaart met een gelijk telefoonnummer in een andere iPhone hebt gestopt. Het op afstand wissen van je iPhone zou het probleem ook moeten oplossen.

Uit eigen tests blijkt inderdaad dat je het wachtwoord voor je Apple ID opnieuw moet invoeren in iMessage als je hem recentelijk hebt veranderd. In de praktijk betekent dit dat je kunt voorkomen dat jouw iMessages aankomen bij iemand anders die jouw iPhone in handen heeft, door in bijvoorbeeld iTunes je wachtwoord te veranderen.

Het iMessage-probleem speelt al langere tijd. Eind 2011 bleek nog dat je iMessage in sommige gevallen kon deactiveren door meerdere stappen te volgen, waarbij je jouw iPhone volledig reset, de oude simkaart deactiveert en een nieuwe simkaart in je nieuwe iPhone laat activeren. Door het oplossen van de bug zou enkel een wachtwoordverandering voor je Apple ID voldoende zijn, waar je veel minder tijd en moeite in hoeft te stoppen.

Begin 2012 had een vrouw last van deze zelfde iMessage-bug, waardoor de bezitter van haar gestolen iPhone op haar naam iMessages kon versturen. Apple deed er zes weken over om hier toen een einde aan te maken. Ter compensatie kreeg de vrouw van Apple een iPod touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 9:37
Categorie iOS
Onderwerp imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.