Wahoo: iPhone-weegschaal met Bluetooth 4.0

De Wahoo is een iPhone-weegschaal die gebruikmaakt van Bluetooth 4.0. Via de draadloze verbinding kun je jouw wegingen synchroniseren met een bijbehorende applicatie.

WahooEr is geen gebrek aan iPhone-weegschalen: twee weken terug schreven we nog over de iHealth, een multifunctionele weegschaal met bijbehorende iPhone-applicatie. De Wahoo is een nieuw alternatief dat gebruikmaakt van Bluetooth 4.0. Hierdoor kun je de weegschaal met alle nieuwere iPhones vanaf de iPhone 4S gebruiken. Daar staat tegenover dat de Wahoo tot 130 wegingen kan onthouden, waardoor je niet iedere keer de iPhone-app erbij hoeft te pakken om je resultaten te synchroniseren.

Je kunt op de Wahoo 16 aparte gebruikersprofielen instellen, waardoor je de app niet per ongeluk synchroniseert met de gewichtsmetingen van een huisgenoot. De iPhone-app zet de metingen in een overzicht, zodat je kunt zien hoe je gewicht er de afgelopen dagen op voor- of achteruit is gegaan. Ook toont de applicatie informatie over je BMI.

Hoewel het gebruik van Bluetooth 4.0 ervoor zorgt dat de Wahoo niet met oudere iPhones kan synchroniseren, is de weegschaal in theorie wel een stuk zuiniger hierdoor: Bluetooth 4.0 verbruikt minder stroom. In functie lijkt de Wahoo-weegschaal grotendeels gelijk aan concurrenten zoals de iHealth en Withings-weegschaal. Daar staat tegenover dat de nieuwe weegschaal wel iets goedkoper is dan deze alternatieven: hij wordt verkocht voor 100 dollar, terwijl de Withings en iHealth je respectievelijk 140 euro of 110 dollar kosten. Je betaalt daar bovenop nog 20 dollar verzendkosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 13:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, wahoo, weegschaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.