Bluetooth-tool Celeste krijgt ondersteuning voor iOS 4.3 (jailbreak)

·

celeste-bluetoothCeleste is een tweak van CocoaNuts waarmee extra Bluetooth-functies beschikbaar komen op de iPhone. De tweak was al lange tijd niet meer bijgewerkt, maar heeft nu eindelijk een update gekregen, met onder andere ondersteuning voor iOS 4.3. Daarnaast bevat het nog een paar andere handige functies, zoals verzenden van muziek vanuit je iPod-bibliotheek.

Met Celeste kun je met je iPhone, iPod touch of iPad bestanden verzenden en ontvangen via Bluetooth naar willekeurige andere apparaten. De enige eis die wordt gesteld, is dat het apparaat het OBEX Bluetooth-protocol ondersteunt. Het kan dus gaan om Nokia’s en Blackberry’s, maar ook met Mac’s en PC’s kun je bestanden uitwisselen, zonder dat er voorafgaande configuratie nodig is.

Celeste werkt samen met de apps Foto’s, iPod, Contacten, iBooks, Dictafoon en heeft ook een koppeling met externe diensten zoals MobileMe/iDisk en Dropbox. In de nieuwe versie die net is verschenen is volledige compatibiliteit met iOS 4.3 aanwezig. Ook wordt de verzendoptie in de iPod-app nu ondersteund (zie screenshot). In Celeste 1.1 is het bovendien mogelijk om je toestel in slaapmodus te laten gaat, terwijl de bestandstransfers gewoon doorgaan. Voeg je een mp3’tje zonder metadata toe, dan kreeg die voorheen geen titel. In Celeste 1.1 is dit opgelost door de bestandsnaam als titel te gebruiken, zodat je in ieder geval kunt herkennen om welk nummer het gaat.

Bij aankoop van Celeste krijg je een gratis exemplaar van Gremlin, ter waarde van $1,99. Hiermee kun je geïmporteerde en ontvangen muzieknummers en video’s aan je iPod-bibliotheek toevoegen. De tool zorgt er ook voor dat je gewoon met iTunes kunt synchroniseren.

Celeste is te vinden in de ModMyi-repo en kost $9,99. Tip: lees ook ons pas verschenen artikel over artikel over recente tweaks zoals Apptivator en KillBackground.
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

19 reacties

 1. door zdar

  “Daarnaast bevat het nog een paar andere handige functies, zoals verzenden van muziek vanuit je iPod-bibliotheek.
  Dit kon toch al? Teminste ik wel… :’)

 2. door Batino

  @zdar: Ik denk dat er mee word bedoeld dat je het naar andere mobieltjes kan verzenden.

 3. door Sander

  Ondersteuning voor iOS 4.3 of 4.3.x?

 4. door hoi

  iOS 5?

 5. door Jester

  Lijkt me een nuttige tool, al vind ik prijs wel wat aan de hoge kant.

 6. door iMarvin

  Klinkt goed! Iemand ervaringen met deze tweak?

 7. door Dylan

  Ook ondersteuning voor 4.3.x?? Vorige week gekocht maar nog steeds echeck en niet verrekend..

 8. door André

  Klinkt als een handige tool, maar ik vind de prijs nogal aan de hoge kant. Voor mij te duur voor het sporadische gebruik dat ik er verwacht van te maken.

 9. door Dikkie B

  Fijn! Weer de functies terug die dit toestel en elk smartphone toestel standaard horen te hebben.
  Ik blijf lekker bij 4.3 met lockinfo, celeste en een boel andere handige tweaks, tot dat iOS 5 gewoon werkt zoals ik wil dat het mijn aangeschafte apparaat werkt.
  Ik betaal voor bluetooth(thans de hardware) maar ik kan de functies er van niet/nauwelijks volledig benutten.
  Er moeten echt meer wetten komen voor het consumentelijke recht van gebruik van aangeschafte hardware. Overigens is het zeker de 10 dollar waard de bluetooth plugin werkt goed en implementeert heel mooi.

 10. door René

  @Dikkie B: yep, is wel 10 dollar waard MITS de updates op tijd verschijnen. Vind het ronduit belachelijk dat het zó lang heeft geduurd.

 11. door borgqueenx

  Origineel geplaatst door René
  @Dikkie B: yep, is wel 10 dollar waard MITS de updates op tijd verschijnen. Vind het ronduit belachelijk dat het zó lang heeft geduurd.

  helemaal waar…ik had het gekocht toen ik al 4.3 had en het net uit kwam en werkt nu pas.

 12. door tom031

  Een vriend heeft het Een tijdje geleden gekocht en toen werkte het niet (ios 4.2.1 net als mij) weet iemand of het nu wel werkt op 4.2.1?

 13. door jz

  4.3 werkte al bij mij? Alleen send op iPod doet het nu ook :p

 14. door Niels

  Origineel geplaatst door Dikkie B
  Er moeten echt meer wetten komen voor het consumentelijke recht van gebruik van aangeschafte hardware.

  Ik snap je frustratie wel hoor, maar wie zou er dan verplicht moeten worden om de bijbehorende software te leveren? Ik neem aan de hardware fabrikant en in het geval van de bluetooth chip in de iPhone gaat het dus niet om Apple. Zo’n wet zou er wel heel vreemd uit komen te zien en natuurlijk totaal onzin zijn.

  Daarnaast is er niemand die je verbied om een jailbreak uit te voeren en een externe softwareontwikkelaar je de juiste mods aan te laten bieden zoals nu gedaan wordt. Probleem opgelost lijkt me.

 15. door u are a coward

  wel jammer dat apple dit niet toe staat dit kon je met alle telefoons gewoon doen. nu heb je allemaal copyright onzin. dan zeggen veiligheid van toetstel me ass ^^. apple en andriod horen dit standaard toe te laten

 16. door Miel

  Origineel geplaatst door u are a coward
  wel jammer dat apple dit niet toe staat dit kon je met alle telefoons gewoon doen. nu heb je allemaal copyright onzin. dan zeggen veiligheid van toetstel me ass ^^. apple en andriod horen dit standaard toe te laten

  Android doet dit ook standaard. Maar veiligheid kan zeker een punt zijn als je weet hoeveel bluetoothhacks er zijn. Maar over Celeste zelf werkt voor geen meter bij mij loopt altijd vast. 10 dollar voor niets

 17. door Sander

  Hebben we hier geen cloud-oplossingen voor?

 18. door Henry

  Origineel geplaatst door tom031
  Een vriend heeft het Een tijdje geleden gekocht en toen werkte het niet (ios 4.2.1 net als mij) weet iemand of het nu wel werkt op 4.2.1?

  Het werkt prima bij mij op 4.2.1 Geen probleem. Ik kan verzenden van iPhone naar iPad, naar pc, laptops en ieder andere mobiel..

 19. door Bram

  @Sander:
  Ad-hoc is leuker als je filmpjes doorstuurt naar elkaar, is meestal sneller dan upload via mobiel netwerk, pakt geen bandbreedte in beslag, en is dus gratis.

  same voor HD foto’s, voor muziek (6-8MB vaak toch wel), …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.