Regenmelding gebruikt Google Maps, verduidelijkt lichte neerslag

·

Regenmelding iPhone iPod touch buienradar pushberichtenDe iPhone-app Regenmelding, die bekend is geworden met het versturen van een pushbericht voordat er regen valt op je locatie, is voorzien van een update. Die kan handig zijn rond deze tijd van het jaar, zeker als de temperatuur even boven nul gaat en de minste neerslag voor problemen op de weg of het ijs kan zorgen. Versie 2.2 maakt lichtere neerslag namelijk beter zichtbaar in de animatie. Ook heb je nu wat aan Regenmelding in Duitsland: daar werken de animatie en de gegevens voortaan ook.

Regenmelding grafiek onderin beeldIn Regenmelding 2.2 op de iPhone kan je via de instellingen nu ook de satellietweergave van Google Maps selecteren, boven de al eerder gebruikte variant van Apple. De vraag is of dat aanbeveling verdient: de kaart van Apple laat plaatsnamen in het wit zien en is daarmee beduidend duidelijker dan Google Maps, dat zwarte letters gebruikt.

Ook nieuw is dat je de neerslaggrafiek onderin beeld al ziet bij het opstarten. De grafiek laat nu net zo’n lang vooruitzicht ziet als de animatie over de kaart: tot drie uur na het huidige moment. Bovendien zie je het aantal millimeter per uur als je met je vinger over de grafiek gaat – of ‘scrubt’, in technische bewoording.

Voer een locatie in en de app stuurt een pushbericht als er regen valt. Je bepaalt zelf hoeveel minuten van tevoren Regenmelding je waarschuwt. Ook kan je instellen dat de app je locatie volgt, maar die optie is niet erg vriendelijk voor de batterij.

Downloaden: Regenmelding (tijdelijk €0,89, iPhone, iOS 4.3+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

19 reacties

 1. En nu tijdelijk tot 1 februari 50% korting!

  Beantwoorden Quote

 2. Echt een geweldige app! Dat deze app vooral veel verkocht mag worden, zodat er een goede vormgever ingehuurd kan worden voor dat app-icoontje. Die strikt mensen volgens mij echt af.

  Beantwoorden Quote

 3. door rkltnk83

  @Frank van Manen: waarom ander logo ? Weer met een zon en wolken. Ik vind deze juist goed. Echt super fijne app dit. Met de sneeuw mag ie wel iets nauwkeuriger worden , kreeg lang niet altijd een melding.

  Beantwoorden Quote

 4. door Ronald

  Briljante app. De beste kortstondige buienvoorspeller met de meest gedetailleerde en accurate beelden. Ook de push-notificaties kloppen altijd perfect, en op de minuut af. Voor mij één van de meest geopende apps op de iphone en ipad. Geweldig.

  Beantwoorden Quote

 5. door Dimme

  En hoe zit het met de functionaliteiten voor de Belgen?
  Werken al de meldingen ook voor Belgen. Ik las in een beoordeling dat dit niet werkte. Is dat zo?

  Beantwoorden Quote

 6. door Suus

  Helemaal mee eens. Super app. En op een enkele keer na, kloppen de voorspellingen echt. Heb de berichtgeving op een half uur van te voren gezet. Zodra ik bericht krijg dat het over een half uur gaat regenen dan ren ik snel naar buiten met m’n hond en laat haar snel uit. En dan redden we het meestal net om op tijd weer binnen te zijn. Werkt 9 van de 10 keer perfect :-)

  Beantwoorden Quote

 7. door codeman

  Werkt dit ook in Belgie ?

  Beantwoorden Quote

 8. door Mook

  Wat ik me afvraag.
  Als je geen gebruik maakt van push meldingen:
  Wat is het verschil met de buienradar app?

  Beantwoorden Quote

 9. door Bas

  Origineel geplaatst door codeman
  Werkt dit ook in Belgie ?

  Dat denk in niet, omdat expliciet alleen NL, UK en Duitsland genoemd wordt in de app. Maar misschien zijn er Belgen met andere ervaringen?

  Beantwoorden Quote

 10. door kd

  @codeman: Ja, deze app werkt ook in België.

  Beantwoorden Quote

 11. door Dirk Cleiren

  Ik wacht toch even op Buienalarm, deze zou deze maand nog uitkomen!

  Beantwoorden Quote

 12. @Mook: Het verschil met de Buienradar-app is kwaliteit. Regenmelding laat je inzoomen op de kaart, heeft een veel gedetailleerdere aftekening van de buien en laat je drie uur vooruit kijken.

  Beantwoorden Quote

 13. door desiree

  net aangeschaft. Ben erg benieuwd :) Lees zoveel positieve berichten… hoop dat het werkt!! Lijkt me superhandig :D

  Beantwoorden Quote

 14. door Dinorex

  Ook net aangeschaft. Tot nu toe prima !

  Beantwoorden Quote

 15. door Ralph

  Op zowel mijn iPhone als iPad crasht de applicatie meteen na het opstarten. Zou ik in een te vreemde plaats wonen…?

  Beantwoorden Quote

 16. door SoepGroente

  Jullie maken me nu erg nieuwsgierig. Alleen maar positieve reacties?

  Ik zit dagelijks op dit fiets dus ik denk deze app echt nuttig is voor mij. Ik ga deze ook maar aanschaffen.

  Beantwoorden Quote

 17. door Alex

  Het regent nu keihard maar ik krijg geen melding. ik heb alle instellingen goed staan

  Beantwoorden Quote

 18. door gui

  Ik gebruik het programma nu al een hele tijd in België en ik ben vrij positief.
  Handig in gebruik.

  Beantwoorden Quote

 19. door Peter

  Zo zou de Buienradar app er moeten uitzien. Veel betere kaarten, tot drie uur vooruit kijken en veel instellingsmogelijkheden.

  Top app!!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.