Leuke dingen doen met Done Not Done iPhone-app

20 januari 2013, 16:52 · Gonny van der Zwaag

done-not-done-filmDone Not Done is niet een takenlijst in de traditionele zin van het woord. Bij takenlijsten gaat het om taken die je MOET doen. Done Not Done richt zich op leuke dingen die je WILT doen. Denk aan muziekalbums die je wilt beluisteren, boeken die je wilt lezen en films die je zeker eens moet kijken. Als vrienden hetzelfde willen doen, zie je dat in de app en kun je afspreken. Uniek? Niet helemaal want met Google’s Schemer is al iets soortgelijks mogelijk en dat is niet Google’s meest bekende of meest geprezen dienst. Maar misschien lukt het Done Not Done toch om een markt te veroveren.

Je moet in Done Not Done een account aanmaken om je plannen te synchroniseren tussen andere iOS-apparaten. Vervolgens zoek je vrienden op Twitter en Facebook (één van beide is voldoende).

done not done iphoneJe kunt met de zoekfunctie allerlei activiteiten invoeren, die je later sorteert op All, Watch, Listen en Read. Bij elk item kun je een notitie invoeren. Daarna vergelijk je met de items van vrienden. Wil een vriend hetzelfde boek lezen, dan kun je afspreken om eens over je leeservaringen te praten. Done Not Done kan je ook aan ideeën helpen, door te bladeren door de lijstjes van anderen. Bij het onderdeel Popular zie je wat anderen zoal van plan zijn. De items zijn vaak voorzien van waarderingen, zodat je alvast kunt inschatten hoe leuk het is. Als vrienden naar een film hebben gekeken geven ze (als het goed is) een cijfer, zodat anderen weten of het beviel. Niks te doen? Even bladeren door Done Not Done en er is altijd wel een ideetje te vinden. Helaas is het niet mogelijk om te chatten in de app, dus je zult zelf via andere wegen contact op moeten nemen als je met iemand wilt afspreken om bijvoorbeeld een film te kijken.

Downloaden: Done Not Done (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

0 reacties

    Plaats een reactie

    Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.