Lode Runner Classic na bijna 30 jaar op iPhone verschenen

Lode Runner Classic is na bijna 30 jaar op de iPhone verschenen. Lode Runner Classic is een retrogame die in 1983 op de Apple II verscheen. Wel zijn er wat aanpassingen gedaan, zoals een wereldwijde leaderboard.

lode-runner-iphoneRetrogamers moeten zeker eens een blik werpen op de nieuwe iOS-game Lode Runner Classic. Nieuw? Nou ja, het origineel dateert al van de Apple II en kwam in 1983 beschikbaar. Gelijktijdig verscheen er nu een iOS-versie en een Android-versie van de game. Met de vertrouwde graphics, maar wel met wat aanpassingen in functionaliteit. Tozai heeft de game met 150 levels uitgebracht, met authentieke gameplay waarbij je statische doolhofachtige levels door moet werken. Je bent de enige speler en moet aan vijanden ontsnappen terwijl je over platformen rent en klimt. Je hebt het daarbij gemunt op stapels goud.

Nieuw zijn de spelvarianten Expedition en Time Attack. Als je wilt kun je inzoomen op het scherm rondom het snel rennende mannetje. Afhankelijk van je ervaring met het spel kun je de snelheid verhogen of verlagen. Verder kun je de kleur van de werelden veranderen, de controls aanpassen en je scores bekijken op een wereldwijd leaderboard. Dat was in het origineel nog niet denkbaar. Douglas E. Smith, de bedenker van Lode Runner, had niet verwacht dat de game nog steeds gespeeld zou worden op een geavanceerd platform zoals de huidige smartphones, meer dan 25 jaar nadat de game is ontstaan.

Downloaden: Lode Runner Classic (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2013, 15:30
Categorie Games
Onderwerpen game, retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.