iMockups voor iPad: wireframes maken voor websites en iOS-apps

·

imockup ipadGoed voornemen voor het nieuwe jaar: je eigen iOS-app ontwerpen. iMockups voor iPad is daarvoor een handig hulpmiddel. Je kunt hiermee zogenaamde wireframes maken voor websites en iOS-apps, waarmee je de hoofdlijnen van je project neerzet. Je begint met een leeg project, met linksonder een uittrektab om extra pagina’s toe te voegen en rechtsonder een uittrektab met web- en iOS-elementen die je op de pagina kunt slepen. De app is ook geschikt voor mensen die Balsamiq Mockups al gebruiken, want de interface van beide applicaties is vergelijkbaar en je kunt gemaakte projecten ook in Balsamiq-formaat exporteren, zodat je het gemakkelijk met collega’s kunt delen. Volledige uitwisseling in twee richtingen (bijvoorbeeld via Dropbox) is echter niet mogelijk.

iMockups is bedoeld voor softwareontwikkelaars. Wil je bijvoorbeeld een iOS-app maken, dan sleep je de standaard iOS-actiebalk in beeld, die je kunt vastzetten. Je kunt ook meerdere items aan elkaar koppelen, items klonen, kopiëren of wijzigen. Via de info-optie bij elk element stel je de eigenschappen in.

imockup

Er is een presentatiemodus om je ontwerpen aan anderen te laten zien, bijvoorbeeld door je iPad aan te sluiten op een groter scherm tijdens een presentatie. Daarbij zijn twee mogelijkheden om door de pagina’s te bladeren: swipen naar de volgende pagina of hyperlinks maken tussen de pagina’s zelf. Er zitten ook helppagina’s en tutorials in de app, die je onder andere helpen bij het importeren van gemaakte wireframes in andere apps. Standaard wordt het exporteren in de formaten .jpg, .pdf, of .bmml (Balsamiq Mockups) ondersteund. Je kunt ook een losse pagina als .png opslaan of exporteren naar je camerarol.

Een soortgelijke app is Blueprint, maar die is met €15,99 een stuk duurder.

Downloaden: iMockups (€5,49)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

2 reacties

  1. door Diederik87

    Inderdaad een erg goede manier om het eerste ontwerp te maken en functies te bekijken. Zo kan je al snel het eerste concept van je iPad app maken. Het werkt ook redelijk intuitief en hoef je niet meer met pen en papier te werken.

    Beantwoorden Quote

  2. door Poloboy

    Van blueprint heb je nu een gratis light versie! Ik vind iMockups een heel goede app, maar net iets te beperkt! Bij blueprint kan je al iets verdergaan in uw ontwerp door verbanden met pagina’s te leggen.

    Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.