Gameklassieker Rogue komt naar de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

rogueRetrogamers kunnen nu in de App Store terecht voor Rogue, een dungeon-avontuur uit 1980 dat al naar bijna elk computerplatform geport is. Gandreas Software biedt Rogue voor de iPhone gratis aan, met de optie om in ASCII-mode en in grafische mode te spelen. In Rogue ben je een avonturier die op de hoogste verdieping van een dungeon begint. Je hebt geen kaart en zult je weg omlaag moeten bevechten terwijl je monsters en schatten tegenkomt.

Het gaat erom de Amulet of Yendor te bemachtigen. Gaandeweg worden de levels moeilijker. Door je iPhone te roteren wissel je tussen grafische en ASCII-weergave. Bij de bediening kun je een combinatie van schermtaps, commando-selectietool en vingerbewegingen op het scherm gebruiken.

Meer info: Gandreas Software
Via: Touch Arcade

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!