Gameklassieker Rogue komt naar de iPhone

·

rogueRetrogamers kunnen nu in de App Store terecht voor Rogue, een dungeon-avontuur uit 1980 dat al naar bijna elk computerplatform geport is. Gandreas Software biedt Rogue voor de iPhone gratis aan, met de optie om in ASCII-mode en in grafische mode te spelen. In Rogue ben je een avonturier die op de hoogste verdieping van een dungeon begint. Je hebt geen kaart en zult je weg omlaag moeten bevechten terwijl je monsters en schatten tegenkomt.

Het gaat erom de Amulet of Yendor te bemachtigen. Gaandeweg worden de levels moeilijker. Door je iPhone te roteren wissel je tussen grafische en ASCII-weergave. Bij de bediening kun je een combinatie van schermtaps, commando-selectietool en vingerbewegingen op het scherm gebruiken.

Meer info: Gandreas Software
Via: Touch Arcade

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

11 reacties

 1. door sNicker

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit spel niet ken. Nog net voor mijn tijd ben ik bang… Ik vraag me af of ook spellen zoals “God of Thunder” zullen worden geport. Heb ik me vroeger goed mee kunnen vermaken!

  Beantwoorden Quote

 2. door Jochem

  Rogue is echt geweldig! Toch flink wat uurtjes mee doorgebracht in mijn jonge jaren, en ik zal nu in de herhaling treden. Topper^^

  Beantwoorden Quote

 3. door Frank

  Cool, de voorloper van NetHack :D

  Beantwoorden Quote

 4. door G-Riot

  Leuk, c64-tijdperk! Ik zou ook graag een port van alle Monkey Island games zien, en nieuwe delen zijn ook welkom.

  Beantwoorden Quote

 5. door Chillum

  Origineel geplaatst door G-Riot
  Leuk, c64-tijdperk! Ik zou ook graag een port van alle Monkey Island games zien, en nieuwe delen zijn ook welkom.

  Met scummvm kun je alle klassieke point and click adventures spelen op je iphone. Monkey island, day of the tentacle, loom enz. Scummvm is te vinden in cydia, je hebt dus wel een jailbreak nodig…

  Beantwoorden Quote

 6. door Rob

  Origineel geplaatst door Frank
  Cool, de voorloper van NetHack :D

  Hack was de voorloper van NetHack. En ik dacht dat Hack het orgineel was eerlijk gezegd… Ontwikkeld in Nederland (CWI) en daarna (jaren 80) door velen aangepast en uiteindelijk NetHack geworden. God, ik heb er zelf ook nog dingen aan zitten programmeren.

  Dus deze moet ik ZEKER installeren!

  Beantwoorden Quote

 7. door Denni

  Ik heb het spel ook erg veel gespeeld een stuk of 10 jaar terug, erg verslavend:p (Ben zelf niet uit de jaren tachtig)

  Beantwoorden Quote

 8. door fish_

  vreemd dat er nog geen nethack port is.. is volgens mij toch nog altijd de populairste variant. je kan zelfs online spelen: http://www.alt.org/nethack/

  allesinds de besturing van zo’n games op een handheld laat meestal te wensen over, snelle keyboard combo’s zitten er niet in en die heb je volgens mij wel nodig om zo’n games serieus te spelen :)

  Beantwoorden Quote

 9. door Mic2000

  Ik speel het spel nu, lijkt me erg leuk, maar het crashed al meteen

  Beantwoorden Quote

 10. door Thaurin

  Eindelijk! Dit was eigenlijk een van de eerste dingen die bij me opkwamen toen ik aan iPhone en games dacht. Ik heb het zelfs nog een keer voorgesteld als idee. Goede zaak.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.