Gameklassieker Rogue komt naar de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

rogueRetrogamers kunnen nu in de App Store terecht voor Rogue, een dungeon-avontuur uit 1980 dat al naar bijna elk computerplatform geport is. Gandreas Software biedt Rogue voor de iPhone gratis aan, met de optie om in ASCII-mode en in grafische mode te spelen. In Rogue ben je een avonturier die op de hoogste verdieping van een dungeon begint. Je hebt geen kaart en zult je weg omlaag moeten bevechten terwijl je monsters en schatten tegenkomt.

Het gaat erom de Amulet of Yendor te bemachtigen. Gaandeweg worden de levels moeilijker. Door je iPhone te roteren wissel je tussen grafische en ASCII-weergave. Bij de bediening kun je een combinatie van schermtaps, commando-selectietool en vingerbewegingen op het scherm gebruiken.

Meer info: Gandreas Software
Via: Touch Arcade

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.