Capsized+: handgetekend avonturenspel voor iPad

· Bastiaan Vroegop

Capsized icon+Het fraai ogende avonturenspelletje Capsized+ is voor de iPad verschenen. In Capsized+ bestuur je een astronaut die een gevaarlijke planeet moet verkennen. De game heeft verdacht veel weg van Nintendo’s klassieker Metroid: ook hier ontdek je nieuwe gebieden, moet je van richel naar richel slingeren en maak je gebruik van hulpmiddelen zoals een grijphaak, jetpack en speciale wapens. Ontwikkelaar Alientrap bracht de game afgelopen jaar al uit voor pc en Xbox 360.

De iPad-versie van Capsized+ maakt gebruik van virtuele knoppen, waardoor hij nagenoeg hetzelfde speelt als het origineel. De game biedt een Campaign-modus die een verhaal vertelt, maar ook drie Arcade-modi. Deze laten je een hogere score behalen door bijvoorbeeld zo lang mogelijk te overleven.

Capsized+ screen

Capsized+ bevat handgetekende achtergronden, waardoor de game er een stuk fraaier uitziet dan veel andere 2D-spellen. Je krijgt al snel het idee door een tekening of een schilderij te lopen in plaats van een virtuele wereld. De game is echter niet de eerste die dit doet: indie-spelletjes Aquaria en Machinarium hebben ook een handgetekende stijl.

Downloaden: Capsized+ (€2,69, iPad, iOS 3.2+)

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!