Discworld: The Ankh-Morpork Map: fictieve iPad-encyclopedie

iPad-app Discworld: The Ankh-Morpork Map biedt een interactieve encyclopedie van de fictieve Discworld-stad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

DiscworldDe Discworld-boekenreeks is inmiddels zo ontiegelijk lang, dat je er een vakantie voor kunt uittrekken en nog steeds maar de helft zult lezen. De nieuwe iPad-app Discworld: The Ankh-Morpork Map moet het voor nieuwelingen makkelijker maken om zich in een deel van de fictieve fantatsiewereld te verdiepen en biedt veteranen een plek om bepaalde informatie op te zoeken. De app biedt geanimeerde en gedetailleerde kaarten.

Discworld is een fantasy-boekenreeks waarvan het eerste boek in 1983 verscheen. In 2011 verscheen boek 39 in de reeks, waardoor het één van de langstlopende boekenseries is. De in de app afgebeelde stad Ankh-Morpork is een belangrijkere locatie in de boeken.

Met een prijskaartje van 13 euro is Discworld: The Ankh-Morpork Map vooral bedoeld voor de grootste fans van de boeken. Er zit wel flink wat informatie in de app verwerkt: je kunt informatie vinden over 1.500 bewoners van de stad en lezen over 2.000 gebouwen en monumenten. Terwijl je de kaart bekijkt hoor je hoe een bepaalde locatie zou klinken, om je zo een idee te geven van de sfeer in de stad. Overdondert alle informatie in de app je, dan is het ook mogelijk om ‘rondgeleid’ te worden door de Britse actrice Helen Atkinson Wood. Ga je zelf op onderzoek uit, dan zijn er geheimen die je in de kaarten kunt ontdekken.

Downloaden: Discworld: The Ank-Morpork Map (€12,99, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2013, 10:54
Categorie Naslagwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.