Aupeo: gratis muziek streamen op de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

Aupeo persoonlijk radiostation iPhone headerGeen samples van dertig seconden en geen verplicht abonnement op Spotify: met de applicatie Aupeo kan je nu eens gratis volledige muzieknummers streamen op de iPhone. Je kan daarbij kiezen uit verschillende genres, maar ook meteen zoeken op een artiest. De applicatie zoekt er dan automatisch gerelateerde nummers bij die daarna worden afgespeeld. De Nederlandstalige app Aupeo laat je onbeperkt gratis muziek streamen, maar er zit wel een betaalmodel aan vast: met Aupeo kan je nummers die je niet bevallen overslaan. Standaard kan je dat echter maar een paar keer doen.

Daarna verlangt de applicatie dat je een Premium-abonnement afsluit, of dat je simpelweg geen liedjes meer overslaat. Aupeo stemmingsmuziekAls je de knip trekt voor de app, ben je ook meteen verlost van de reclameboodschappen die soms tussen twee nummers klinken. Om een Premium-abonnement af te sluiten, heb je een account op de dienst nodig. Daarna wordt ook meteen je eigen muziek-DNA bijgehouden. Zo onthoudt de app welke nummers je mooi vindt, overslaat en echt niet meer wil horen. Per maand kost Aupeo 4,99 euro, voor een jaar Premium betaal je 49,99 euro.

Aupeo ziet er bijzonder fris uit en bedient ook zo. De tabbladen onderin vallen bijna uit in de witte tegellayout van de app en je kan bovendien ook vegen tussen de verschillende pagina’s. De meest linker is je player. Bovenin staat de nummerinformatie, daaronder vind je een albumhoes, een like-knop en de functies overslaan, niet opnieuw laten horen en nummer kopen in iTunes. Aupeo player met airplayMet een tik op de albumhoes kom je in een zwarte player-weergave waarin je ook het volume kan aanpassen.

De middelste pagina is een overzicht van je laatste acties (op artiest zoeken, nummer favorieten) en met nog een veeg verder kan je middels knoppen muziek op genre en op je stemming zoeken. De balk Aupeo Now begeleid je naar aanbevolen nummers en het artiestenoverzicht, waarin je gelukkig ook kan zoeken. De applicatie blijft doorwerken op de achtergrond en laat eveneens de albumhoes van het nummer zien in het lockscreen.

Als betaalde dienst is Aupeo wellicht minder lucratief dan Spotify. Je betaalt weliswaar de helft, maar laat dan wel de mogelijkheid van offline muziek luisteren en volledige albums en eigen playlists afspelen schieten. Aupeo is meer een gepersonaliseerd radiokanaal als het eerder verschenen Deezer (App Store-link) en Jango Radio. Als gratis dienst is het dan ook een aanbevelingswaardige app.

Downloaden: Aupeo (gratis)

Met dank aan Edo Masseurs voor de tip

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.