iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

EO Magazine voor iPad uitgekomen

EO Magazine is het vijf keer per jaar verschijnende iPad-tijdschrift van de Christelijke publieke omroep. Je kan nieuwe nummers downloaden in de app en krijgt bericht als er een nieuw nummer voor je klaar staat.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

EO Magazine iPad headerDe Christelijke Nederlandse publieke omroep EO heeft een eigen magazine uitgebracht voor de iPad. Die is niet in de Kiosk van Apple te downloaden, maar is binnen te halen als aparte applicatie waarin je de nummers stuk voor stuk gratis kan downloaden. Het eerste nummer is nu te lezen en bevat veertien interactieve pagina’s met onder andere een videocolumn waar je op kan reageren, een stelling over de terugkomst van Jezus en de favoriete items van Knevel en Van den Brink.

EO Magazine iPad kerstrituelenVeertien pagina’s lijkt misschien weinig, maar EO Magazine legt zwaar de nadruk op de video’s en gebruikersreacties waardoor je wel weer relatief veel tijd in een pagina kan steken. De pagina’s van het blad benutten niet helemaal het volledige scherm van de iPad. Er is een duidelijke witte rand om aanwezig en bovenin beeld staat een grote oranje inhoudsopgave. Daar is wel iets raars mee aan de hand: die lijkt namelijk behoorlijk de tel kwijt. Gelukkig kan je ook vegen tussen de pagina’s.

EO Magazine moet vijf keer per jaar verschijnen en kost niets. De video’s die je kan laden worden online gestreamd, zodat je niet teveel ruimte kwijt bent op de iPad. Als er een nieuw nummer klaarstaat, krijg je automatisch een pushbericht.

Downloaden: EO Magazine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2012, 8:14
Categorieën Amusement, Kiosk, Nederlandse apps
Onderwerpen magazine, nederlandse apps, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.