iCulture vergelijker

Apple TV kopen

apple-tv-4-diagonaalWil je een Apple TV kopen? Dat kan: de vierde generatie Apple TV ligt inmiddels overal in de winkel in Nederland en België, ook in de Apple Store. Gaat het vooral om tv-kijken en muziek afspelen, dan kun je ook goed uit voeten met de Apple TV 3 of een van de andere voorgangers. Welk model is het meest geschikt voor jou? Dat ontdek je in dit artikel, waarin je alles leest over een Apple TV kopen, prijzen, acties en meer. Ook lees je alles over de verschillen tussen Apple TV 3 en Apple TV 4.

Apple TV kopen (4e generatie, 2015)

De vierde generatie Apple TV is verkrijgbaar in de Apple Store en bij allerlei winkelketens die Apple-producten verkopen. Je kunt kiezen uit 32GB of 64GB opslag. Deze opslagruimte kun je gebruiken voor apps, games en andere content. Tijdens het gebruik hebben we gemerkt dat 32GB eigenlijk wel voldoende is, tenzij je van plan bent om enorm veel apps en games te installeren.

Apple TV 2015 met remote

Apple TV prijs Nederland en België

De Apple TV 4 met 32GB opslag heeft een adviesprijs van €179 in Nederland en België. Voor de uitvoering met 64GB opslag geldt een adviesprijs van €229.

Hier kun je terecht:

Apple TV 5 releasedatum

Het is nog onduidelijk wanneer de vijfde generatie Apple TV zal verschijnen. Dit zal waarschijnlijk niet eerder zijn dan 2017 of 2018. Er zijn al wel geruchten over de Apple TV 5 die over een krachtiger processor zou beschikken. Ook zou Apple nieuwe functies willen toevoegen, om ervoor te zorgen dat de Apple TV meer is dan een settopbox en beter kan concurreren met de mediakastjes van Roku, Google en Amazon. De voorspelling dat de Apple TV 5 al begin 2016 in de winkel zou liggen, bleek echter onzin.

BEKIJK OOK
4-12-2015 · Apple zou volgens Taiwanese bronnen druk bezig zijn met de Apple TV 5. De opvolger van de onlangs verschenen Apple TV 4 moet in het eerste kwartaal van 2016 al verschijnen en heeft een krachtiger processor.
2

Apple TV kopen (3e generatie)

De Apple TV 3 had een adviesprijs van €179 maar is niet meer verkrijgbaar in de Apple Store. Wel zou je dit model met wat moeite nog kunnen aantreffen bij andere winkels, maar de vooraden raken langzamerhand op. Deze Apple TV is nog prima te gebruiken voor films en tv-series kijken, apps via AirPlay afspelen op je tv en fotodiashows bekijken. Bovendien is dit model een flink stuk goedkoper dan het nieuwere model. Je zult flink moeten shoppen of een tweedehands exemplaar op Marktplaats moeten scoren om er nog eentje in handen te krijgen.

Apple TV vergelijken

Verschillen Apple TV 4 en Apple TV 3

De Apple TV 4 is een behoorlijke upgrade in vergelijking met de vorige generatie. Er zitten veel nieuwe functies in, maar de prijs ligt ook iets hoger: €179 voor het model met 32GB en €229 voor 64GB.

De Apple TV 4 is hoger (35mm) in vergelijking met de Apple TV 3 (23mm). Ook zit er Dolby Digital 7.1 op en vind je binnenin een krachtige Apple A8-chip. Bij het voorgaande model heb je de beschikking over Dolby Digital 5.1 en een oudere Apple A5-chip. Beide apparaten hebben een video output van 1080p. 4K wordt nog niet ondersteund.

Apple TV 4 met televisiescherm.

Het grootste verschil is het kunnen downloaden van apps en games. Daardoor is de Apple TV 4 veelzijdiger, omdat je er zelf allerlei extra’s aan kunt toevoegen. Bij de Apple TV 3 zit je vast aan de standaard-apps die Apple zelf meelevert. Een ander groot verschil is de afstandsbediening. Die is bij de Apple TV 4 een stuk groter, met aanraakgevoelige touchpad, microfoons voor Siri-commando’s en een bewegingssensor voor de bediening van spelletjes. Er zit een Lightning-connector aan om de ingebouwde batterij op te laden en de verbinding wordt gelegd via Bluetooth 4.0. Bij de Apple TV 3 zit een kleinere afstandsbediening met alleen knoppen, die via infrarood werkt en dus altijd onbelemmerd zicht op de Apple TV moet hebben.

Apple TV deals

Apple TV 4Bij winkels zoals Apple Store, Dixons en iCentre betaal je de adviesprijs van €179 voor de Apple TV 4e generatie. Wel zijn er regelmatig deals te vinden, bijvoorbeeld in onze rubriek iCulture Deals. Bij sommige winkelketens kun je de 32GB Apple TV rond de 170 of 175 euro vinden. Er valt dus niet zoveel te besparen op het 32GB-model.

Bij de 64GB Apple TV valt wat meer te besparen als je de prijzen vergelijkt. Winkels zoals MediaMarkt rekenen meestal rond de €209 in plaats van €239.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!