App Gemist
App Gemist

App Gemist: Blux Movie HD, Voice Answer, Clipbox en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

quickoffice connectElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere een app die je ingewikkelde, gesproken vragen kan voorleggen en een app om uitgebreid mee te filmen op de nieuwe iPad en iPad 2.

AG Blux Movie HD iPadBlux Movie HD – De app Blux Movie HD is dit weekend gratis (normaal €2,39). De app is speciaal ontwikkeld voor de derde generatie iPad en bevat wat leuke effecten. Je kunt 1080p video’s opnemen en daar allerlei filters op loslaten. Zelfs een split-screen weergave is mogelijk, waarbij je realtime kunt wisselen tussen de filters en de split-screen weergavemogelijkheden. Ben je van plan om je eerste muziekvideo op te nemen met de iPad, dan is dat met deze video ook heel gemakkelijk te doen.
Downloaden: Blux Movie HD (€2,39)

AG Connect by QuickofficeConnect by Quickoffice HD – Quickoffice kondigde onlangs een nieuwe online opslagdienst aangekondigd, met de naam Connect. Vanaf nu is de bijbehorende iPad-app beschikbaar, waarmee je Microsoft Office-documenten onderweg kunt bewerken, maken en bekijken. Connect kan synchroniseren tussen iOS, Android, Mac en pc. Het idee achter Connect is dat je altijd toegang hebt tot je documenten en bestanden, ongeacht welk apparaat je gebruikt of waar het document is opgeslagen.
Downloaden: Connect by Quickoffice HD (gratis)

AG MagicPlan iPad iPhone iPod touchMagicPlan – Je staat in de winkel, klaar om een zitbank of kast te kopen. Maar hoe lang was dat wandje ook alweer? Past dat nieuwe tafeltje nog wel tussen raam en deur? MagicPlan is een app waarmee je zonder rolmaat de afmetingen van je huis bij de hand hebt. Je hoeft zelfs niets te tekenen. Door foto’s te maken van de kamers in je huis, zorgt MagicPlan voor een kloppende plattegrond. De al langer bestaande app MagicPlan is vanaf nu ook geoptimaliseerd voor de iPad. Natuurlijk kan MagicPlan niet tot op de millimeter nauwkeurig afmetingen bepalen. Het gaat om een ruwe schatting, waarbij 1,5 of 2 meter nog wel verschil maakt. Ga je in een nieuw huis wonen, dan kun je in een paar minuten een ruwe schets maken van alle kamers.
Downloaden: MagicPlan (gratis)

AG Blogsy iPadBlogsy – De app Blogsy heeft de afgelopen maanden een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Van een app met een onoverzichtelijke interface is Blogsy uitgegroeid tot een handig hulpmiddel voor mensen die onderweg hun weblog willen bijwerken. Blogsy ondersteunt WordPress, Blogger, Posterous, TypePad, Movable Type en nog een reeks andere blogapps. De belangrijkste blogdienst die tot nu toe in het rijtje ontbrak was Tumblr.
Downloaden: Blogsy (€3,99)

AG Clipbox iPhone iPod touch iPadClipbox – Even snel een linkje kopiëren vanaf je iPad zodat je die onderweg op de iPhone kan lezen. Of een foto kopiëren die je later op de computer wilt opslaan. Clipbox is een nieuwe, universele applicatie die het mogelijk maakt. De app is voor 79 cent te downloaden voor de iPad en iPhone en dient dan als online opgeslagen klembord dat je vanaf meerdere plekken kan benaderen. Je kan alle gekopieerde links, foto’s en tekst meteen voorzien van steekwoorden, waardoor je klembord uiterst strak georganiseerd blijft.
Downloaden: Clipbox (€0,79)

AG ReaderX iPadReader X – Een traditionele RSS-reader laat vaak een artikelkop met een regel of twee van de introductie daaronder zien. Een moderne applicatie waarin je nieuws kan lezen trouwens ook. Flipboard schenkt je de kop en de eerste zinsnede, maar laat je dan verder drukken naar het volledige bericht. Reader X brengt het nieuws van je favoriete websites op een veel simpelere manier naar je toe. Het propt zoveel mogelijk koppen van al je nieuwsbronnen in één scherm.
Downloaden: Reader X (€1,59)

AG Voice Answer iPhone iPadVoice Answer – Drie maanden lang is Voice Answer, een applicatie van de Nederlandse ontwikkelaar Sparkling Studios, tegengehouden door Apple. De toepassing waarbij je vragen kan inspreken die dan beantwoordt woorden, zou teveel lijken op Apple’s eigen spraaktechnologie Siri. Dat komt mede omdat Voice Answer de database van Wolfram Alpha raadpleegt, net als Siri. In de praktijk betekent dat, dat je het Nederlandse alternatief ingewikkelde vragen kan stellen.
Downloaden: Voice Answer (€2,99)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.