AirClip: iPhone stevig met twee vingers vasthouden

·

AirClip iPhoneWil je een onbewogen shot of foto maken met de camera van je iPhone zonder statief, dan moet je proberen om hem zo stevig mogelijk vast te houden zonder het scherm per ongeluk aan te raken. De AirClip probeert dit makkelijker te maken door twee simpele ringetjes aan de boven- en onderkant van je iPhone te plaatsen. Door je wijsvinger en je pink hier in te steken kun je de iPhone met slechts twee vingers goed stilhouden.

De AirClip is niet het enige accessoire waarmee je met één hand stevig kunt filmen en fotograferen. Afgelopen week schreven we nog over de iPhone Shutter Grip, een speciaal handvat dat je aansluit op de 30-pin connector van de iPhone. De Shutter Grip heeft daardoor ook een extra knop om mee te fotograferen. Daar staat tegenover dat hij ook een stuk duurder is: je betaalt voor de AirClip namelijk slechts 20 dollar, terwijl de Shutter Grip 40 dollar kost.

De AirClip is te bestellen op de site van de fabrikant.

Via Cult of Mac.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

3 reacties

 1. door roelof

  als alternatief zou ik eens kijken naar de Slingshot (kickstarter), deze is ook voor andere smartphones geschikt.

 2. door iScallie

  Beetje onpraktische oplossing. Wat uitleg:

  Ik heb ongeveer 1.000 foto’s gemaakt met de iPhone 4, nog los van de hoeveelheid met mijn eerdere twee iPhones (2G en 3G). Ik ben, net als het meerendeel van de bevolking, rechtshandig dus tik met mijn rechter wijsvinger op de knop voor het maken van de foto en houdt daarmee dus met mijn linkerhand het toestel vast.

  In deze oplossing ga ik met een onnatuurlijke grip de telefoon met mijn rechterhand vasthouden en moet ik tegen mijn gewoonte in, met mijn linker hand op de knop tikken. Daarmee zit ik met mijn hand volledig voor mijn beeld, waardoor ik die niet meer kan zien.

  Gewoon de iPhone vastpakken met duim en wijsvinger aan de randen van de iPhone. Lukt mij al jaren zonder vingers in beeld en met stabiele onbewogen foto’s.

  Zonde van het geld wat mij betreft. Maar ik ben maar één mening van de vele….

 3. door Chris

  Heel blij met dit idee. Altijd kramp bij het vasthouden aan de zijkant, of vingers voor de lens.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.