’55 procent Nederlandse smartphone-bezitters leest onderweg nieuws’

25 januari 2013, 14:03 · Bastiaan Vroegop

Infographic teaserInmiddels leest 55 procent van de Nederlandse smartphone-bezitters onderweg nieuws. Dit concludeert een onderzoek van Telegraaf Media Groep (TMG), waarbij 500 mensen werden ondervraagd. Het percentage is in korte tijd fiks gestegen: een half jaar geleden ging het om slechts 45 procent. Negenendertig procent van alle onderzoeksdeelnemers zegt de smartphone te zien als primaire nieuwsmedium. Alleen de computer scoort op dat vlak beter, met 49 procent.

In een infographic van Telegraaf Media Groep staat aangegeven naar welk nieuwsmedium mensen op welk moment van de dag grijpen. Zo zou 58 procent van de deelnemers de smartphone gebruiken om tijdens het televisiekijken nieuws te lezen en wordt de krant door maar 27 procent tijdens het ontbijt gelezen. Smartphone-gebruik op het toilet is ook gestegen: van 27 procent naar 36 procent.

Infographic

Druk op bovenstaande afbeelding om hem volledig te bekijken.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.