ReplayKit: zo kun je een app livestreamen vanaf je iPhone of iPad

Met ReplayKit kun je je game-ervaring livestreamen vanaf de iPhone en iPad, bijvoorbeeld via YouTube. In deze tip leggen we uit wat ReplayKit is en hoe je er gebruik van kunt maken.

iOS is inmiddels het grootste gameplatform ter wereld geworden. Er worden dus heel wat games gespeeld op iPhones en iPads en het kan leuk zijn om daarbij de gameplay te delen met anderen. Dat kan met ReplayKit. Dit is een framework voor ontwikkelaars, waarmee ontwikkelaars je de mogelijkheid kunnen geven om een opname te maken van het scherm, terwijl je aan het gamen bent. ReplayKit laat niet alleen de beelden streamen, maar ook de audio vanuit de app en de microfoon. Apps zoals YouTube en Procreate en games zoals Asphalt 8 zijn geschikt gemaakt voor ReplayKit. We leggen hieronder uit hoe je met ReplayKit beelden van je scherm kun streamen naar YouTube en hoe je games kunt livestreamen.

ReplayKit en YouTube

Je kunt met YouTube livestreamen met ReplayKit, zodat je anderen kunt laten meegenieten van de beelden van een game of app via YouTube. Dat kan zelfs inclusief audio en video van de frontcamera.

iPad YouTube

Om met de YouTube-app live vanaf een mobiel apparaat te streamen, zul je wel minstens duizend abonnees moeten hebben. Heb je dit niet, dan ben je aangewezen op livestreamen vanaf je computer, want dat is gelukkig mogelijk voor mensen met minder dan duizend abonnees.

ReplayKit YouTube

Mocht je hiervoor YouTube willen gebruiken, dan moet je YouTube-kanaal wel geverifieerd zijn.

Replaykit iPhone

Verder moet de YouTube app bijgewerkt zijn naar de nieuwste versie. ReplayKit werkt bovendien alleen op iOS apparaten met een 64-bit chip. Als je een iPhone 5s of nieuwer hebt, dan zit je goed.

Games livestreamen

Om een livestream te kunnen starten vanuit bijvoorbeeld een game, zul je een app op je telefoon moeten hebben die ReplayKit heeft ingebouwd. Enkele voorbeelden hiervan zijn YouTube, Mobrush, Periscope en Shou.

Hieronder geven we als voorbeeld hoe je in Asphalt 8 een livestream kan starten:

  1. Open de app met ReplayKit-ondersteuning, bijvoorbeeld Asphalt 8.
  2. Kies vervolgens voor de ReplayKit-knop of voor het starten van een live broadcast.
  3. Kies welke app je wilt gebruiken om de livestream mee uit te zenden. In dit voorbeeld is dat YouTube.

Replaykit iPhone

  1. Indien nodig, zul je moeten toestaan dat beide apps (de app die je wilt livestreamen en de app waarmee je livestreamt) toegang hebben tot je microfoon en camera.
  2. Wanneer je voor YouTube kiest, start je de opname door te kiezen voor ‘Live Gaan’ in de YouTube app.
  3. Vervolgens zul je een titel moeten opgeven. Ook kun je hier een aantal instellingen aanpassen. Denk hierbij aan het activeren van een chat, leeftijdsrestrictie en het toevoegen van een omschrijving.

Alternatief voor ReplayKit: een schermopname

Mocht je graag je ervaringen willen delen, maar hoeft dit niet tijdens een livestream? Dan kun je altijd kiezen om een schermopname te maken van je favoriete app en die achteraf te bewerken en van commentaar te voorzien. Voeg hiervoor de schermopname-functie toe aan je bedieningspaneel via de instellingen (Instellingen > Bedieningspaneel > Pas regelaars aan > Voeg ‘Schermopname‘ toe).

iPhone-schermopname voor ReplayKit

ReplayKit voor appontwikkelaars

Als appontwikkelaar kun je ervoor kiezen om ReplayKit te bouwen in je app en op deze manier gebruikers de mogelijk te geven hun gameplay en andere ervaringen te delen. Je kunt via deze tutorial de stappen vinden om live broadcasting te integreren in je app. Apple’s officiële documentatie over ReplayKit voor ontwikkelaars vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Video
Onderwerpen livestream, ontwikkelaars, youtube