Glances op Apple Watch

Glances (Snelle Blik) op de Apple Watch: zo werkt het

Glances (Snelle Blik) zijn handige manieren om (letterlijk) in een handomdraai informatie op het scherm van je Apple Watch te tonen. In dit artikel leggen we uit hoe je ze instelt, en geven we tips voor apps die handige Snelle Blikken hebben.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Update september 2016: Sinds watchOS 3 bestaan de Snelle Blikken niet meer. Apple heeft dit vervangen door de Apple Watch Dock en de slimme stapels en widgets op de Apple Watch. Deze tip is daarom gearchiveerd.

De snelste manier om informatie van apps te checken op je Apple Watch is met de Glances (in het Nederlands: Snelle Blik). Door deze verstandig in te stellen hoef je niet door het menu te navigeren en zie je meteen de info van de apps die jij belangrijk vindt.

Snelle blik op Apple Watch

Een Snelle Blik bekijken moet uiteraard snel gaan en dus krijg je al toegang door naar boven te swipen als de wijzerplaat van je Apple Watch in beeld is. Vervolgens kun je van links naar rechts swipen om door de verschillende Snelle Blikken te bladeren.

Glances op Apple Watch

Als je een Apple Watch voor het eerst opstart staan er negen Snelle Blikken standaard ingesteld, zoals de Gezondheids-app en een afstandsbediening voor de Muziek-app op je iPhone. Heb je liever een andere volgorde of vind je niet alle Snelle Blikken handig? Zo stel je ze zelf in.

Apple-Watch-Snelle-Blik iPhone-app-Snelle-Blik

Snelle blikken ordenen en aanpassen

  1. Open de Apple Watch-app op je iPhone om de apps te selecteren die in de Snelle Blik staan.
  2. Selecteer in de app de menu-optie ‘Snelle Blik’.
  3. Hier staan de apps aangegeven die op dit moment in je Snelle Blik op de Apple Watch staan. Door op het rode minnetje te tikken haal je apps uit je Snelle Blik, terwijl je ze met een groen plusje toevoegt.
  4. Gebruik het hamburgermenu (drie streepjes) achter de app om de volgorde ervan te wijzigen.

In dit overzicht kun je ook apps instellen die niet van Apple afkomstig zijn. Maximaal twintig van deze Snelle Blikken kunnen tegelijk getoond worden, maar houdt er wel rekening mee dat je accu sneller leeg gaat als je er meer ingesteld hebt. Bekijk hieronder een lijst met wat apps waarvan wij de Snelle Blik erg handig vinden.

Bekijk ook

Zo verbetert de Apple Watch je productiviteit

De Apple Watch houdt je op de hoogte en geeft je nieuwe manieren om sneller te werken. In dit artikel laten we zien hoe de Apple Watch je op vijf manieren helpt om productiever te worden.

ministats-ios-apple-watch

Apple Watch-apps met een handige Snelle Blik

Hieronder zie je een aantal Apple Watch-apps waarbij je een Snelle Blik kunt instellen. Er zijn nog veel meer apps!

  1. Overcast (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 16.0+) - Met Overcast regel je de podcasts op je iPhone. Selecteer een nieuwe of wijzig het volume. Handig als je vaak op de fiets zit en je niet steeds je iPhone uit je broekzak wilt halen.
  2. Citymapper (Gratis, iPhone/Watch + IAP, iOS 14.0+) - Citymapper laat in de Snelle Blik zien of er Service Alerts zijn voor de stad waar je op dat moment zijn.
  3. Buienalarm (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 11.0+) - Met een simpel regeltje tekst weet je dankzij Buienalarm! wanneer het gaat regenen in de stad waar je op dat moment bent.

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2017
Onderwerp
Categorie
Apple Watch