Review: iPhone-hoesje LGB Camo 1 van legerstof

Review van de LGB Camo 1, een hoesje gemaakt van legerstof. De hoesjes van LGB Lifestyle worden maatschappelijk verantwoord geproduceerd van tweedehands, gebruikt materiaal.

hoesje lgb camo 1Vandaag gaan we eens aandacht besteden aan drie iPhone-hoesjes die niet in onze eigen accessoireshop te koop zijn, maar werden toegestuurd door bedrijven die zelf hoesjes op de markt brengen. We beginnen met de hoesjes van LGB Lifestyle, een bedrijf dat zich heeft toegelegd op gebruikte materialen. Via de website zijn mobiele telefoonhoesjes verkrijgbaar, gemaakt van gebruikte legerstoffen. Plunjezakken, jassen, broeken en voeringen worden daarbij gebruikt om de hoesjes een tweedehands effect te geven. De hoesjes zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: olijfkleur en camouflagestof. Zelfs bij de labels en het gebruikte garen is gedacht aan maatschappelijk verantwoord produceren.

Uitvoering van de LGB Camo 1

De LGB Camo 1 en de LGB Olive 1 zijn qua uiterlijk precies hetzelfde. Het hoesje dat wij hebben getest is gemaakt van legermateriaal, dat er op sommige punten wat gebruikt en beschadigd uitziet. Aan de achterkant van de hoes is nog een oude stiknaad te zien, waardoor je echt de indruk krijgt alsof dit hoesje al een heel wat avonturen heeft meegemaakt. De binnenkant van de case is gemaakt van gestepte donkergroene voeringstof en de case zelf is in elkaar genaaid met contrasterend oranjekleurig garen. Het geheel maakt een stevige en duurzame indruk.

Dit soort genaaide hoesjes ziet er soms wat ‘handgemaakt’ uit (dat is zowel positief als negatief op te vatten) en dat is bij deze case ook het geval: door kleine oneffenheden en ‘foutjes’ kun je zien dat het hoesje niet fabrieksmatig aan de lopende band is gemaakt. Het stiksel is op sommige plekken wat onregelmatig. Je moet ervan houden; ik vind het zelf niet storend maar als je zelf creatief bent moet je je vrienden misschien regelmatig uitleggen dat je dit hoesje toch echt niet zelf hebt gemaakt. Eén gevaar bij hoesjes van gebruikte stoffen is dat ze ruiken naar tweedehands kledingwinkels, maar dat is gelukkig bij deze LGB-case niet het geval.

[flickr]set:72157622044545800[/flickr]

Gebruik van de LGB Camo 1

Er is een lusje aan de voorkant gemaakt, zodat je de case ook aan je broek of tas kunt vastmaken met bijvoorbeeld een karabijnhaak. De voering van het hoesje is een beetje gewatteerd, zodat de iPhone er goed omsloten in zit. Hou je de case op z’n kop, dan glijdt de iPhone er niet zomaar uit. Voor de iPod touch geldt dat niet: beide modellen zijn nogal wat dunner dan de iPhone en glijden daardoor relatief snel uit de case.
Helaas heeft de voering van de case ook geen automatisch schoonmakend effect, zoals bij hoesjes met vilt/fluweel voering het geval is. De stiksels aan de binnenkant van deze case trekken zelfs wat strepen op het scherm.

De LGB Camo 1 is ook geschikt voor de Nokia N96, Samsung Omnia, Sony Ericsson C905 en andere modellen. Er is een wat compacter uitgevoerd hoesje (LGB Camo 2), die ook voor de iPhone geschikt is.

Conclusie

Het idee achter de LGB-hoesjes voor mobiele telefoons is goed: gebruikt materiaal omzetten in iets nieuws. Of je het hoesje mooi vindt is natuurlijk een kwestie van smaak; zelf zou ik niet zo snel met dit soort hoesjes gaan lopen, maar ik kan me voorstellen dat mensen die van legerprints houden hier wel mee weglopen. Een wat vreemd contrast is dan wel de stoere stof en het handgemaakte uiterlijk. Wat duurzaamheid betreft is er weinig op te merken aan de case: hij zit goed in elkaar en het materiaal gaat niet snel kapot. Voor de eco-liefhebbers is er weer een alternatief bij.

Meer info

Lees de 18 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »