Ziggo op Apple TV in de woonkamer.

Reacties voor: Ziggo verhoogt beeldkwaliteit van Apple TV-app (maar het is geen 4K)

Ziggo heeft de beeldkwaliteit van live-tv verhoogd op de Apple TV 4K en enkele andere mediaspelers. Maar voor wie hoopte dat je nu in 4K kan kijken, hebben we helaas teleurstellend nieuws.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Alleen je hebt er geen reet aan!
    Aangezien je de app van ziggo op appletv bijna niet te gebruiken is.
    Mislukte kans van ziggo!

  2. Anno 2023 is dit echt enorm triest. Ik gebruik de ziggo go app op mn android TV maar dat is ook drama kwaliteit

  3. @Stefan: Gebruik de Ziggo app op ATV elke dag, opnemen, terugkijken, werkt perfect!!!

  4. Hier werkt de app ook perfect op de Apple TV!

  5. Weet iemand de resolutie van de T-Mobile thuis-app op de Apple TV? Is dit ook native 1080p?

  6. Net geprobeerd. Beeld is iets minder dan via Ziggo Next. Geluid alleen in 2-kanaal PCM

  7. EINDELIJKšŸ„³

    Nou nog de videobitrate verhogen zodat het nog betere beeldkwaliteit geeft, en de upload van Ziggo nog gelijktrekken met de download en het is het abonnementsgeld weer waard.
    720p kan echt niet meer, in tegenstelling tot wat andere zeggen is 720p absoluut GEEN HD.

    Goede stap van ZiggošŸ‘šŸ»

  8. Gebruik de ziggo app via een iphone via airplay op een tweede led hdtv via een bedrade internet aansluiting op de tv. Ik vind het beeld prima.

  9. Origineel geplaatst door Stefan
    Alleen je hebt er geen reet aan!
    Aangezien je de app van ziggo op appletv bijna niet te gebruiken is.
    Mislukte kans van ziggo!

    Ziggo heef tenminste een AppleTV4K App. En zo slecht vond ik hem niet. Netjes dat ze nu 1080P beeldmateriaal ondersteunen erop.

    Ik ben een jaar geleden overgestapt naar KPN voor 1000/1000 glasvezel. Ja de verbinding veegt de Ziggo verbinding van tafel. Maar wat TV betreft doet Ziggo het beter, vooral met de nieuwe Next mini kastjes.

    Op twee punten doet Ziggo het echt stukken beter:
    – Ondertiteling op zo’n beetje alle zenders (ook BBC) (zonder moeilijk te doen met teletekst) en opnames
    – AppleTV4K app

    Maar ik kijk amper lineaire TV. Ik kijk wanneer het mij uitkomt. Dus streamingdiensten of wat ik ‘opneem’.

    De reden dat CanalDigital en NLZiet voor mij afvallen (want ik koppel liever diensten los, zodat ik niet vanwege een bepaalde dienst aan een andere dienst vast zit), is dat je bij deze diensten niet zoals bij Ziggo en KPN kunt ‘opnemen’. Ja, je kunt bepaalde zenders (BBC niet) een jaar lang terugkijken, maar dat is een stuk lastiger zoeken, dan een lijstje met opnames die je hebt ingesteld en nog moet terugkijken. Dat doen KPN en Ziggo veel beter

  10. Origineel geplaatst door Stefan
    Alleen je hebt er geen reet aan!

    Aangezien je de app van ziggo op appletv bijna niet te gebruiken is.

    Mislukte kans van ziggo!

    App werkt perfect, probleem ligt dus bij jou.

  11. Oh eindelijk, gebruik de app dagelijks en vond de kwaliteit altijd al minder.

    App werkt hier altijd naar behoren trouwens. Wel bedraad, ondanks de goede wifi verbinding blijft die daar vaker op storen. Overgestapt op bedraad en werkt perfect sindsdien.

  12. Gebruik het niet vaak, maar Ziggo App op de Apple TV 4K werkt echt prima en snel.

  13. Je kan hem helaas niet gebruiken op vakantie in het buitenland. Bij navraag verwijzen ze naar voorwaarden van Apple. Kunnen jullie dat eens uitzoeken?

    De iPad app mag het namelijk wel.

  14. @Aj: Nou ik heb hier ook Ziggo.
    Maar omdat we hier een VPN verbinding hebben, vindt de app dat we geen ziggo hebben.
    Oftewel, het werkt dus niet achter een VPN.

  15. Het is alleen jammer dat de ziggo app op je Apple TV alleen werkt op hetzelfde adres waar je ook je ziggo aansluiting hebt.
    Dus je hebt er niks aan in je hotelkamer.

    Met de ziggo app op je telefoon kun je wel streamen naar de Apple TV.

    Beetje raar

  16. Gaan ze NLZiet mee achterna. Alleen werkt die een stuk prettiger, sneller en makkelijker. Alle content in Full HD terug te kijken en zonder reclame. Voor minder geld.

  17. @Strebor: Bij Ziggo worden je opnames in de cloud niet langer dan 1 jaar bewaard.

  18. @Strebor: De reden dat CanalDigital en NLZiet voor mij afvallen (want ik koppel liever diensten los, zodat ik niet vanwege een bepaalde dienst aan een andere dienst vast zit), is dat je bij deze diensten niet zoals bij Ziggo en KPN kunt ā€˜opnemenā€™. Ja, je kunt bepaalde zenders (BBC niet) een jaar lang terugkijken, maar dat is een stuk lastiger zoeken, dan een lijstje met opnames die je hebt ingesteld en nog moet terugkijken. Dat doen KPN en Ziggo veel beter

  19. Origineel geplaatst door Dave
    Het is alleen jammer dat de ziggo app op je Apple TV alleen werkt op hetzelfde adres waar je ook je ziggo aansluiting hebt.

    Dus je hebt er niks aan in je hotelkamer.

    Met de ziggo app op je telefoon kun je wel streamen naar de Apple TV.

    Beetje raar

    Je mag de app alleen gebruiken op een ziggo netwerk. Ik heb enkel ziggo internet en login via de gegevens van mijn ouders. Werkt perfect šŸ˜‰

  20. @Dave: Hoeft niet op huisadres, als het maar ziggo netwerk is

  21. Laten ze het probleem met de HomePods maar eens een keer oplossen. Zolang er HomePods aangesloten staan op een Apple TV kun je geen gebruik maken van de ziggo app. Hij blijft aangeven dat ze AirPlay niet ondersteunen.

  22. Origineel geplaatst door Armand
    Je kan hem helaas niet gebruiken op vakantie in het buitenland. Bij navraag verwijzen ze naar voorwaarden van Apple. Kunnen jullie dat eens uitzoeken?

    De iPad app mag het namelijk wel.

    Onzin, Ziggo GO kan je overal in de EU gebruiken! Op vakantie kun je ook gewoon Ziggo GO kijken. Alleen niet alle landen in Europa horen bij de EU. Engeland en Zwitserland bijvoorbeeld niet. En voor overzeese gebieden wijken de regels ook af. Zie: https://www.ziggo.nl/televisie/ziggo-go

    Heeft helemaal NIETS met Apple te maken, nog nooit van gehoord.

    Met de Ziggo GO app kun je overal in de EU tv-kijken als je verbonden bent met internet (wifi, 3G, 4G of 5G). Dit geldt voor live tv-zenders die buitenshuis te kijken zijn, programma’s die je wilt terugkijken en Movies & Series (XL). Buiten de EU werkt dit niet. Dat heeft te maken met de rechten van televisieprogramma’s. Het enige dat je hoeft te doen is de laatste versie van de Ziggo GO app downloaden.

    In deze landen kijk je Ziggo GO:
    Belgiƫ, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italiƫ, Kroatiƫ, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemeniƫ, Sloveniƫ, Slowakije, Spanje, Tsjechiƫ en Zweden.

    En ook op deze vakantiebestemmingen kijk je Ziggo GO:
    Martinique, Mayotte, Guadeloupe, Frans-Guyana en RĆ©union, Saint-Martin (het Franse deel van Sint-Maarten), Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden.

    Let op: Niet alle landen in Europa maken deel uit van de Europese Unie. Denk dan aan bijvoorbeeld Engeland, Zwitserland en Noorwegen. En ook voor overzeese gebieden gelden afwijkende regels. Check dus voor vertrek in bovenstaand lijstje of je op je bestemming Ziggo GO kunt kijken.

    Mobiele data: kijken via 3G, 4G of 5G kost je veel MB’s uit je mobiele databundel. Zet je streamkwaliteit eventueel op laag, of zorg dat je op wifi zit. Combineer je Ziggo met Vodafone? Dan profiteer je van non-stop gratis extraā€™s, zoals dubbele data. Zo kijk je ook zorgeloos in de EU live TV. Meer informatie

  23. Origineel geplaatst door Dave
    Het is alleen jammer dat de ziggo app op je Apple TV alleen werkt op hetzelfde adres waar je ook je ziggo aansluiting hebt.

    Dus je hebt er niks aan in je hotelkamer.

    Met de ziggo app op je telefoon kun je wel streamen naar de Apple TV. Beetje raar

    Dat is niet raar, ze willen de klanten thuis deze extra dienst geven omdat je dan niet nog een kastje hoeft te huren voor een 2e TV. Ziggo GO op Apple TV is gewoon voor thuis en je mobiel voor onderweg. Is niets raar aan.

  24. Origineel geplaatst door Marcel
    Gaan ze NLZiet mee achterna. Alleen werkt die een stuk prettiger, sneller en makkelijker. Alle content in Full HD terug te kijken en zonder reclame. Voor minder geld.

    Helemaal gelijk! Gebruik ook NLZiet en ben er heel tevreden mee. Voor mij geen Ziggo GO, te vaak problemen mee. Lekker een losse thuis internet abonnement en NLZiet, het is top!

  25. @Marc (die andere): De mobiele versie kun je in de hele EU gebruiken, maar is qua beeldkwaliteit beduidend minder. De Apple TV versie werkt alleen op een Ziggo netwerk.

  26. Origineel geplaatst door Paul
    @Marc (die andere): De mobiele versie kun je in de hele EU gebruiken, maar is qua beeldkwaliteit beduidend minder. De Apple TV versie werkt alleen op een Ziggo netwerk.

    Dat weet ik. Heb ik iets anders beweerd dan?
    Want dan heb ik ergens een foutje gemaakt. Mag je me gerust zeggen. Al hoewel ik me niet bewust ben van deze fout. Ik weet dat de mobiele versie minder is van kwaliteit en dat de Apple Arab versie alleen werkt op het Ziggo netwerk.

  27. @Marc (die andere): ja, de vraag ging over de Apple TV app niet de mobiele iPhone/iPad app. De vraagsteller weet zelf ook wel dat de mobiele versie in de hele EU te gebruiken is, dat geeft hij zelf aan. De Apple TV app is dus alleen op een ziggo netwerk te gebruiken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.