Reacties voor: Zakelijke lezer wil geen ebook, 85 procent heeft liever papier

Zakelijke lezers kiezen liever een papieren boek in plaats van een ebook. Dat blijkt uit onderzoek van Managementboek. Laptops en pc's zijn favoriet voor het lezen van ebooks, een tablet zoals de iPad komt pas op de derde plaats.

Reacties: 8 reacties

  1. Ik heb nu sinds een aantal maanden een Ipad2. Las voorheen vaak een boek op de Iphone, vond echter de pagina’s wel klein, ondanks de mogelijkheid van vergroten. Op de Ipad vind ik lezen minder plezierig dan verwacht. Het blijft toch een groot apparaat. En inderdaad een boek mits niet te dik leest wat “luchtiger”. Toch is raadplegen van literatuur en boeken wel snel en vluchtig, ik hang er dus een beetje tussenin. Ben een zakelijk gebruiker.

  2. Ik gebruik IPad privé, tijdens vakantie is boeken lezen op de IPad mij prima bevallen.

  3. Waarom wordt in het hele verhaal de eReader niet genoemd? Er is toch echt een heel verschil tussen het lezen van een boek op een iPad en een eReader. Lezen doe ik dan ook op mijn eReader sinds deze op de Nederlandse markt is verschenen. Het leest net zo prettig en rustig als een echt boek door de speciale inkt die ervoor is gebruikt en het weglaten van achtergrondlicht. Bovendien weegt een eReader een stuk lichter. Een boek lezen op mijn iPad zul je mij niet zien doen.

  4. Als leesjunk, ben ik helemaal verslingert aan mijn Kindle. Je zal mij niet snel meer een papieren boek zien pakken. Voor PDF boeken, is de iPad ideaal.

  5. Lees met veel plezier juist de management boeken op de Ipad. Scheelt me sowieso een kilo in mijn tas en pak de momenten in de trein om even te lezen. Maar indien ik literatuur bestel via/voor mijn werk, wordt een fysiek boek meer gewaardeerd omdat deze dan beter te delen is met collega’s.

  6. iPad lijkt mij een mogelijkheid om een bibliotheek aan boeken mee te nemen (met name handig in de advocatuur en geneeskunde). Het is natuurlijk niet zo dat de professional slechts één boek tegelijk raadpleegt. Overigens dient de term ebook ruimer geïnterpreteerd te worden, pdf is ook een ebook. Het internet staat er vol mee, mijn iBooks app ook. De toekomst van het lezen lijkt mij divers – Safari bevat binnenkort niet voor niets de reader-functionaliteit, waarbij html(-opmaak) omgezet wordt naar alleen tekst en bewaard kan worden voor later lezen (megt sync naar idevices). Apple loopt ook hierin mijlenver voorop als je kijkt naar systeemintegratie en gebruiksgemak.

  7. Kinderachtig klein onderzoek.
    Nederland… 16 miljoen mensen, dat is geen markt om te onderzoeken.
    Hier in de VS, woon zelf in Los Angeles leest de gehele film industrie scripts voornamelijk nog op e readers en iPads. Dit is trouwens pas sinds een jaar.
    Die verandering gaat hier super snel.
    Maar om even te vergelijken, de film industrie heeft ongeveer net zoveel mensen aan het werk als alle grote steden van NL.

  8. Daarbij, is meegenomen of respondenten reeds in bezit zijn van een e-reader of tablet? Sinds ik een iPad heb, lees ik niks meer van papier en kan niet wachten tot er meer vakliteratuur beschikbaar is als ebook. Het gebruikersgemak van swipen tegenover Bladzijden omslaan , snel wisselen van boek tegenover zoeken in je overvolle boekenkast … En zo nog wel wat meer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.