YouTube-downloader MxTube krijgt concurrentie van aTube (jailbreak)

aTube maakt het mogelijk YouTube-filmpjes te bekijken en ze op te slaan voor later gebruik. Dit was eerder al te realiseren op gejailbreakte iPhones met de applicatie MxTube (firmware 2.x).
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

aTubeEén van de nadelen van de YouTube-applicatie van de iPhone is dat filmpjes alleen online te bekijken zijn. Wie geen Wi-Fi-verbinding heeft, zit dus vast aan het tragere 3G. Niet zo handig als je collega’s of vrienden meerdere filmpjes wil laten zien, want je moet flink wat geduld hebben eer ze allemaal geladen zijn. Op gejailbreakte iPhones is dit probleem te ondervangen met de applicatie MxTube (firmware 2.x) en sinds kort ook met aTube (firmware 3.x). aTube maakt het mogelijk YouTube-filmpjes te bekijken en ze op te slaan voor later gebruik.

De applicatie oogt uiterst eenvoudig. aTube opent automatisch in het tabblad Search, dat identiek is aan de zoekfunctie van Apple’s eigen YouTube-applicatie. Heb je de clip gevonden die je zoekt, dan tik je ‘m aan. Vervolgens krijg je twee grote knoppen gepresenteerd: Download en Watch. Wie er niet voor kiest de video meteen te bekijken maar hem eerst te downloaden, kan hem later altijd terugvinden onder het tabblad Videos.

aTube is gratis, bevat geen banneradvertenties en ondersteunt meerdere downloads. De applicatie is in de standaard BigBoss-repo in Cydia te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:14
Categorie Jailbreak
Onderwerpen applicaties, cydia, downloaden, mxtube, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.