Yahoo Messenger

Yahoo Messenger-app verdwijnt in juli 2018

Al 20 jaar op de desktop en 9 jaar op iOS

Er komt een einde aan een tijdperk: Yahoo Messenger stopt na twintig jaar. Op 17 juli gaat de berichtendienst definitief op zwart en verdwijnt de bijbehorende app.

We komen het heel sporadisch nog wel eens tegen: een Nederlander of Belg met een Yahoo-mailadres. Toch is Yahoo in Europa nooit zo populair geweest als in de Verenigde Staten, waar het bedrijf de afgelopen jaren werd getroffen door het ene na het andere datalek. Nu Yahoo is opgesplitst is er van het oorspronkelijke bedrijf weinig meer over en zelfs de ooit zo populaire fotodienst Flickr is z’n glans kwijt. Toch was Yahoo Messenger een van de eerste berichtendiensten op de computer en ook op de iPhone was het bedrijf er vlot bij: er verscheen al in 2009 een Yahoo Messenger-app. Op 17 juli is het over en uit.

Yahoo Messenger stopt juli 2018

Yahoo PagerYahoo Messenger valt tegenwoordig onder moederbedrijf Oath, die afgelopen december al de stekker uit AOL Instant Messenger trok, een andere oudgediende op messaging-gebied. De iOS- en Android-app gaat verdwijnen en de web-apps sluiten ook. Tot die tijd kun je Yahoo Messenger nog blijven gebruiken. Je kunt nog wel tot zes maanden na de sluiting je chathistorie bekijken en downloaden. Yahoo Messenger verscheen ooit onder de naam Yahoo Pager. Je kon de app in 1998 gratis downloaden om gratis chatberichtjes met vrienden uit te wisselen.

De sluiting van Yahoo Messenger zal geen directe gevolgen hebben voor je Yahoo ID en de maildienst. Die zullen gewoon blijven gebruiken. Opmerkelijk is dat Yahoo zegt dat er gewerkt wordt aan “nieuwe, spannende communcatietools” die beter aansluiten op wat de klanten willen. Dat mag wel zo zijn, maar het zal lastig worden om de huidige favorieten WhatsApp, iMessage, Instagram en Facebook Messenger te verslaan. Yahoo Messenger bungelt momenteel zelfs in de VS ergens onderaan de ranglijsten en wordt nauwelijks meer gebruikt omdat er betere alternatieven zijn. Het plan om een nieuwe berichtendienst te ontwikkelen doet denken aan BBM, de berichten-app van BlackBerry die met veel bombarie werd uitgebracht als iOS-app. Het zou dé terugkeer van BlackBerry betekenen, maar na een paar releases haalden de meeste mensen onverschillig hun schouders op.

Yahoo Messenger

De makers van Yahoo Messenger geven geen advies welke app je in plaats daarvan kunt gebruiken. “Er is momenteel geen vervanger”, aldus de makers. Het bedrijf geeft aan dat je eventueel de groepsberichten-app Yahoo Squirrel kunt gebruiken. Deze bevindt zich momenteel nog in groepsfase en is vergelijkbaar met apps zoals Slack.

Gebruikte je nog wel Yahoo Messenger en ben je bezorgd, dan vind je op deze pagina meer info. Nog snel even de app downloaden en kijken of je nog vrienden gaat kwijtraken, kan ook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2018, 16:15
Bron Bron Techcrunch
Categorie Diensten
Onderwerpen messenger, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.