Reacties voor: WWDC 2011: Apple’s aankondigingen over iOS 5 en iCloud in 25 bullets

Welke vernieuwingen heeft Apple allemaal aangekondigd tijdens WWDC 2011. Een samenvatting van de 25 meest belangrijke aankondigingen van iOS 5, iCloud en MobileMe.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 90 reacties

  1. In de App Store staat sinds gisteravond bij Updates het kopje Aankopen. Daar kun je zien wat je in het verleden hebt aangeschaft en kun je het opnieuw downloaden.

  2. Hoop dat icloud snel genoeg is want mobile me is dat niet…

  3. Niks met betere autocorrectie en verbeterde stembediening?

    De imessenger is wel erg laag. Volgens mij gunt Apple andere bedrijven/ontwikkelaars het niet dat hun berichten programma populair is.

    Ik ben wel blij met de extra lock screen info en nieuwe push.

  4. Een heleboel leuke en vooral nuttige aanvullingen! Ik kan niet wachten tot iOS5 gejailbreakt is, zodat ik het ook op m’n toestel kan zetten. 😀

    Vooral #15 is iets waar ik lang op gewacht heb. Het viel me vanmorgen al op dat je nu inderdaad de volledige lijst van al je aankopen in het AppStore->Updates scherm kunt inzien. Erg nuttig, maar nu nog in iTunes op de PC/Mac.

    Wel vraag ik me af of Apple met bepaalde toevoegingen ongestraft wegkomt. In #19 wordt het al genoemd en dan moet ik gelijk denken aan Microsoft met IE en Media Player (ook vreemd trouwens dat Apple wel wegkomt met OSX met Safari, Mail en iTunes/Quicktime).

  5. Icloud……..gebakken lucht??????

  6. @Jean-Paul Horn – Je hebt gelijk. Had er over heen gelezen dat dat nu al actief was. Sorry.

  7. Cool

    Zoek iPhone heeft een update
    Ik kan gisteren niet meer slapen ff wachten tot herfst

  8. Leuke nieuwe toevoegingen. Echter er zullen links en rechts toch wel een paar addertjes onder het gras zitten. Bijv. iMessenger, is niet cross platform. Dus alleen tussen iOS devices. Mooie van whatsapp is dat het ook op BB en Android aanwezig is.

    Valt me trouwens op dat eigenlijk de grootste klapper redelijk onderbelicht is. Voor 25,- per jaar mijn hele muziekcollectie legaal maken! Dat is uniek in de muziek industrie!

  9. Ik vond die volume-knop als camera knop ook n verbetering.

  10. Wat een bak ellende!!! Allemaal onzin-aankondigingen waar geen mens op zit te wachten. Alles gaat zogenaamd automatisch, nou daar zit ik toevallig helemaal niet op te wachten. Ik hoef niets automatisch, wil graag zelf beslissen wanneer en wat er gebeurt. 1 groot hype-evenement! Waar blijft de aankondiging van de nieuwe iPhone??? Dat zou pas echt iets belangwekkends zijn geweest. iCloud, PCFree, iMessage, Newsstand…. allemaal rotzooi waar niemand op zit te wachten. Mijn zoon heeft net een nieuwe Android-telefoon, die wordt nu wel heeeeeel aantrekkelijk, helaas…

  11. Just no music yet to sync between iphones and ipads , further mostly copies of android on ios , notifications looks the same as android only with stocks and weather added on to make it look abit nicer and to fool you into its an apple idea , still the same old fashioned look , was hoping for a windows 6.5 to windows phone 7 type upgrade but no , still the same dull look and a poor attempt at widgets , osx lion is a further death of the mac , in a few years osx will be dead and ios will be on the mac’s if apple continue to make them , something that i have a feeling wont happen , as small ipads and iphones are where apples income is , not in macs , know wonder steve only poped out a few times as there was not much real news last night , failure to give us the yearly iphone was a let down , even though we all ( who were awake ) knew there was no new iphone this summer

  12. Erg teleurstellend is dat er geen applicatie is geïntroduceerd als Sbsettings. Daarentegen, dank voor het overzicht iPc.

  13. Maximaal aantal iCloud muzieknummers (niet aangekocht in iTunes) is 25.000. (staat op de iTunes Match pagina bij de kleine lettertjes)

  14. Whatsapp kon alleen op iPhone en imessage kan ook op iPad en iPod touch en ik best veel mensen met 1 van die drie iOS apparaten dus messchien word dat imessage wel wat

  15. Het Berichtencentrum toont alle centrale informatie. Niet alleen het weerbericht of beurskoersen via iOS5′s nieuwe widgets, maar bijvoorbeeld ook notificaties van apps, nieuwe e-mail, nieuwe sms-berichten, nieuwe afspraken en meldingen uit Game Center.

    widgets?

    cool!!

  16. Ik ben iOS 5 nu aan het installeren en ik moet zeggen, het ziet er heel erg netjes uit! Vooral het restoren van je device wat geheel on-device kan, als je al een backup op iCloud had staan. Ben benieuwd 😉

    Offtopic: Weet iemand waar de patchnotes van xcode 4.2 te vinden zijn? De link op developer.apple.com werkt niet.

    @tom031: Jep. Hopelijk volgt dit hetzelfde pad als destijds de appstore; in de eerste versie alleen Apple’s eigen apps (widgets in dit geval) en in een latere versie een SDK zodat developers ze zelf ook kunnen maken.

  17. Wat zullen die telco’s zich in de handen wrijven met al die cloud-zaken. Alles wat via 3G uit de cloud gehaald wordt (soms zelfs op de achtergrond) is wel data. Degenen die een datalimiet hebben zullen dus snel over hun limiet heen zijn. Ik ben niet onverdeeld positief over deze ontwikkelingen.

  18. Klinkt goed maar bijv. iMessage zal ik nooit gebruiken omdat het niet zoals Whatsup op Android, Blackberry’s en Nokia’s te gebruiken is. Dat maakt het aantal gebruikers binnen mijn vriendengroep kleiner.

    iCloud leuk, jammer dat mensen die met een creditcard MobileMe hebben verlengd gelijk hun geld terug krijgen. Mensen zoals ik die het in de winkel hebben gekocht ook wel, maar dan moet je een scan maken van het doosje en aankoopsbewijs. Die ik beiden niet meer heb 🙁

  19. @bro; gelukkig hebben de mensen die geen iPhone hebben wel een bb, Nokia, of android. Whatsapp is voldoende dus imessage een flop

  20. Beetje teleurstellend lijstje. Een paar lullige features. Ik had veeeel meer verwacht. Sommige dingen zitten allang in Android. Bovendien is iMessage weer zo’n systeem waar niet iedereen op kan. Mijn vriendengroep kent steeds meer Android-gebruikers… onbereikbaar. Xelation heeft gelijk.

  21. Nounounou, wat een waanzinnig waardeloze rot update

  22. @rschilders: Gezien het feit dat steeds meer providers met datalimieten gaan werken heeft Apple hier ongetwijfeld rekening mee gehouden.

    Nog een leuk feitje wat ik erg impressive vind: je kan je iPhone gebruiken terwijl hij synchroniseert met iTunes. Ik was bezig met de setup (Apple ID maken e.d.), toen ik zag dat iTunes ook nog aan het syncen was. Toen ik klaar was met registreren en op het springboard zag merkte ik dat dit blijkbaar standaard is; je ziet al je apps die gesynchroniseert worden alsof ze geinstalleerd worden vanuit de app store, met enkele tegelijk overigens.

  23. Sja, dingen die allemaal al mogelijk waren met een jailbreak of gewoon Android.
    Die cloud diensen lijken mij voor de gewone gebruiker niets toevoegen. Ik kies liever om een pdf van 60MB op m’n toestel zelf te bewaren en te lezen als er geen bereik is dan dat ik die telkens moet downloaden als ik m wil lezen.
    Die automatische sync van muziek met allerlei apparaten hoeft ook niet. Ik heb meer muziek dan er op een iphone 32Gb kan (ja, je mag me aanraken), dus waar moet ie dat dan kwijt?

    Dit cloudgebeuren is mijns inziens weer een zoveelste hand om de nek van de consument, zodat Apple alles bepaalt wat jij wel en niet kan.
    Trouwens, leuk die 320kbps AAC bestanden, maar ik luister liever FLAC…

  24. @rschilders: Is er geen instelling sync only over WIFI?

  25. Origineel geplaatst door Xelation
    iCloud leuk, jammer dat mensen die met een creditcard MobileMe hebben verlengd gelijk hun geld terug krijgen. Mensen zoals ik die het in de winkel hebben gekocht ook wel, maar dan moet je een scan maken van het doosje en aankoopsbewijs. Die ik beiden niet meer heb 🙁

    Volgens de wet zou de bon voldoende moeten zijn (tenzij deze situatie in A.V. stond, wat ik betwijfel)

    Een doos…

  26. Wauw, mooie aankondigingen:

    1. Nieuw notificaties EINDELIJK! Werd tijd en de manier waarop ze het gaan doen lijkt er prima uit te zien.

    2. De introductie van iMessage vind ik hilarisch: laat de telco’s daar nu maar eens extra voor gaan rekenen…het feit dat het enkel voor iOS devices is vind ik niet zo’n enorm probleem. Veruit het grootste gedeelte van mijn whatsapp-contacten heeft een iphone (maar da’s natuurlijk mijn persoonlijke situatie).

    3. Dat je de camera kunt bedienen met de volumeknop is ook zéér welkom. Ik heb mijn telefoon (3gs, dus nog geen front-camera) echt al zo vaak bijna laten vallen als ik een foto aan het maken was.

    Kortom: klinkt goed, kom maar op met die ios 5!

  27. Wat een tegenvaller geen iphone daar zat ik toch echt wel op te wachten en als er later nog een aankondiging komt duurt het zeker tot oktober voordat er een nieuwe op de markt is jammer apple mee gaan met je concurrentie snappen ze niet zeker!?
    Ik ben waarschijnlijk dan 1 van de velen die dan maar wat nieuws van een ander merk koop!!
    Zeer teleur gesteld in die arrogante gasten denken ze nou echt dat een 1 jaar oude telefoon mee kan met alles wat er nu uit komt??

  28. (Red.) Verzoek verwijderd.

  29. @perry: Hoho, rustig aan, je hoeft ze niet direct arrogant te gaan noemen omdat jij je telefoon niet te zien krijgt. Er was aangekondigd dat we de toekomst van iOS te zien zouden krijgen, iCloud en mac os x lion. Dit was een software keynote omdat, zoals een van de sprekers gister zei, als de hardware de hersenen zijn de software de ziel van het apparaat is. Ik vermoed dat de iPhone zijn eigen ‘special event’ gaat krijgen, of misschien op een van de andere dagen van het WWDC (al betwijfel ik het laatste).

  30. Wat leuk die 25 punten, maar ik heb er geen ***** aan dankzij mijn bejaarde 3g.. Bedankt apple pfff.. Zo moest dit ff kwijt na de voor mij meest teleurstellende maandagavond.!

  31. (Red.) Opmerking verwijderd.

  32. @malheur: Waar jij niet op zit te wachten. Android heeft het nakijken.

  33. Origineel geplaatst door marcel
    Wat leuk die 25 punten, maar ik heb er geen ree. Aan dankzij mijn bejaarde 3g.. Bedankt apple pfff.. Zo moest dit ff kwijt na de voor mij meest teleurstellende maandagavond.!

    Als jij een pentium I hebt kan je ook geen windows 7 draaien, wat had je dan verwacht..

  34. Ik ben ook een beetje teleurgesteld, had gehoopt een nieuwe iPhone. Wel mooi al die extra functies maar zal wel weer veel batterij kosten zodat je nu maar een halve dag met je iphone kan doen. Verder hadden deze functies er al veel eerder in moeten zitten.

  35. Ik snap niet helemaal waarom mensen zo negatief hier over doen, Apple komt met hele leuke features.

    @marcel: de 3G is inmiddels ook 3 jaar oud. Misschien wordt het tijd voor een nieuwe telefoon?

  36. Origineel geplaatst door Tom
    Ik ben ook een beetje teleurgesteld, had gehoopt een nieuwe iPhone. Wel mooi al die extra functies

    Ik ben blij dat er geen nieuwe iFoon komt, heb namelijk net een nieuwe 🙂

  37. Geniale keynote, ik ben super tevreden met alle aangekondigde dingen. Met zoveel super aankondigingen is een nieuwe iphone niet eens meer nodig. Ik ben vooral blij met hoe de synchronisatie tussen ipad, imac en iphone gaat werken.
    Ik kan me echter ook voorstellen dat het voor mensen die enkel een iphone hebben, en dus geen mac of ipad, wel een teleurstelling was.
    Ik hoop echter nog wel op een nieuwe iphone vanwege het abbonennement, afwachten dus..

  38. Met dat automatisch syncen ben je zo over de datalimiet van je provider heen, zo wordt deze gratis dienst heel erg duur!

  39. Ik vind het een super update! Ook al zijn er een aantal dingen die misschien als mosterd na de maaltijd komen. iCloud lijkt me echt geniaal werken in combinatie met je Mac. Nooit meer aan kabel aan je computer hangen, lekker alles over ‘the air’. Zal vooral mijn vriendin blij mee zijn die nooit zin heeft om te updaten.

    Voor de mensen die de update niks vinden, wat hadden jullie dan verwacht?

    En voor 3g gebruikers wordt het tijd voor een update naar een nieuwe telefoon. Op een gegeven moment is de techniek gewoon verouderd. Je kan toch niet verwachten dat je inmiddels 3 jaar oude telefoon nog ondersteunt wordt met dezelfde software als een telefoon die nieuw is? En de nieuwe iPhone komt gewoon 2 maanden later. Zal heus wel een goede reden voor zijn. Ze zullen echt niet uit arrogantie deze beslissing hebben gemaakt.

  40. Mijn iOS Developer Programma Subscription is toevallig twee weken geleden verlopen. Ik probeer het nu te verlengen maar krijg steeds wanneer ik op “continue” druk (nog voor de betaling) dezelfde vervelende foutmelding:

    We are unable to process your request.

    Please go back to the previous page, or quit your browser and try your request again.
    If you require assistance, please contact Apple Developer Support.

    Iemand enig idee hoe dit komt?

  41. @gonny: 15) Oude aankopen zijn overal te zien en te downloaden.

    Hier is iets vreemds mee aan de hand. Zoals ik je gisteren al twitterde: ook de de aankopen die NIET meer in de huidige App Store verkrijgbaar zijn zichtbaar en zelfs te downloaden maar vreemd genoeg NIET te vinden met de zoekfunctie. bijv. McMobile, Cha-Ching

    Shocking is wel om vast te stellen hoeveel van de aangekochte apps eigenlijk al een hele tijd geen update meer heeft gehad !

  42. @Erik Dolor: Da’s heel goed mogelijk inderdaad maar zoals ik al zei voordat een nieuw model dan in de winkels ligt is het voor mij veel te laat!!!
    Maar goed erg jammer voor hun want er zullen ongetwijfeld veel mensen naar wat anders op zoek gaan en ik geef ze geen ongelijk scherm van de iphone wordt te klein en voor de rest moeten ze toch echt wel hun best doen om een zeg galaxy s2 bij te houden!!

  43. Origineel geplaatst door okidoki
    Met dat automatisch syncen ben je zo over de datalimiet van je provider heen, zo wordt deze gratis dienst heel erg duur!

    Dat gaat meevallen. Foto’s e.d. worden enkel over WiFi gesynchroniseerd. Wat documenten betreft worden enkel de regels aangepast die je daadwerkelijk aanpast. Zo kost dit maar een aantal bytes per aanpassing.

  44. Wat een hoop naïve reacties. Natuurlijk had ik ook een nieuwe iphone gehoopt te zien, maar de verwachting worden door de gebruikers zo enorm hoog gemaakt dat het bijna niet meer realistisch is. De iphone 4 is gewoon nog een van de beste toestellen op de markt, en het was (zoals eerder hier ergens opgemerkt) een bijeenkomst voor metname software.

    Ik denk dat Apple juist een hoop mooie nieuwe toepassingen heeft angekondigd, waar de concurentie totaal niet bij in de buurt komt. Zelfs de 3Gs ondersteund al deze opties, dus toestellen die 2 jaar oud zijn (tegenwoordig al een hele leeftijd) kunnen met deze moderne toevoegingen meegaan.

    Als je echt een goede telefoon wilt, dan wacht je gewoon even tot de nieuwe iphone daadwerkelijk uitkomt. Zo niet, dan kies je maar een ander toestel, waarvan elke week een nieuwe versie uitkomt en je binnen een half jaar al een hopeloos verouderd toestel in handen hebt.

  45. @Gautam: als dat zo is dan laten zij het mooier zien dan t is in de presentatie die ik heb gezien. Daar laten ze namelijk zien hup foto maken op iphone hup ipad pakken en voila daar is ie dan. Dat lijkt toch echt wel op altijd syncen!

  46. Ik hoor niemand over iCloud. Al je gegevens in een datacentrum… Privacy? Veiligheid? Ik hou denk ik liever mijn eigen persoonlijke info op mijn eigen computer.

  47. Niks wereldschokkend. Veel brol die de batterij gaat leegzuigen. Ze gaan Android achterna. Zielig van Apple.

  48. @ alle muggezifters die hier schreeuwen om een nieuwe iPhone of dat Android beter is, ZOEK EEN ANDER FORUM !!

    Mijn vrouw haar 3G bv. vind ik nog altijd beter en prettiger werken dan eender welke Android telefoon, zelfs al is hij inderdaad een stuk trager. Als je dan m’n iPhone4 neemt, kan hij qua design EN op technisch vlak ZEKER nog wedijveren met de Android telefoons. Kijk maar naar de designs van de ‘Top Android Phones’, allemaal design kopies van de iPhone.
    Het enige ‘negatieve’ punt aan Apple voor mij is dat ze het iOS zo gesloten houden en je niet kan doen wat je wil (gelukkig voor de JB tot nog toe). Apple is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn maar het zijn telkens, stuk voor stuk kwalitatieve, innovatieve en degelijke (meestal te hoog geprijsde) produkten die ze op de markt brengen. Net omdat Apple zo’n grote naam heeft, gaan ze elk foutje of tekortkoming in de verf zetten. Bij een oorlog heet zoiets ‘propaganda’, in de business wereld is dit meestal ‘lobbying’ van de concurrentie.

    Dus, doe Apple en iedereen een plezier hier, GA naar die Androids als je ze zo fantastisch vindt !! Maar aangezien je telkens diezelfde namen ziet terugkomen met het gezeur erover, blijven jullie blijkbaar toch ‘plakken’ aan Apple 😛

  49. @Martijn – Het feit dat apple je muziek herkent maakt het niet legaal. Je muziek is nog steeds net zo illegaal als daarvoor. Je hebt het alleen op meer plekken beschikbaar.

    Ik vind de updates verder ook niet echt spannend. Vooral de sync functies van iCloud zijn niet echt perse handig. Er liggen weer allerlei rare restricties op, zoals anderen ook al melden. Met windows live mesh kan je veel meer, om maar eens een ander voorbeeld te noemen.

  50. Origineel geplaatst door bro
    Whatsapp kon alleen op iPhone en imessage kan ook op iPad en iPod touch en ik best veel mensen met 1 van die drie iOS apparaten dus messchien word dat imessage wel wat

    Voor de iPad en iPod is het wel prima inderdaad, maar net als FaceTime is het weer Apple only en dat maakt het toch wat minder fijn. Vind Whatsapp juist zo fijn, omdat het voor alle vrienden werkt (alle telefoons).

    FaceTimen doe ik ook af en toe en vind het echt geweldig, maar het blijft jammer dat het niet voor andere platformen beschikbaar is.

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Het feit dat apple je muziek herkent maakt het niet legaal. Je muziek is nog steeds net zo illegaal als daarvoor. Je hebt het alleen op meer plekken beschikbaar.Ik vind de updates verder ook niet echt spannend. Vooral de sync functies van iCloud zijn niet echt perse handig. Er liggen weer allerlei rare restricties op, zoals anderen ook al melden. Met windows live mesh kan je veel meer, om maar eens een ander voorbeeld te noemen.

    Voor Nederland is de muziek gewoon legaal hoor, het downloaden is legaal, het uploaden niet.

  51. Ben benieuwd wat KPN van iMessage vindt 😀

  52. Origineel geplaatst door martijn
    Leuke nieuwe toevoegingen. Echter er zullen links en rechts toch wel een paar addertjes onder het gras zitten. Bijv. iMessenger, is niet cross platform. Dus alleen tussen iOS devices. Mooie van whatsapp is dat het ook op BB en Android aanwezig is.

    Valt me trouwens op dat eigenlijk de grootste klapper redelijk onderbelicht is. Voor 25,- per jaar mijn hele muziekcollectie legaal maken! Dat is uniek in de muziek industrie!

    Inderdaad! 25,- euro is niks! Ik ga mij meteen aanmelden zodra het beschikbaar is 🙂

  53. @Alfred: Het punt was bij IE volgens mij niet dat Microsoft dit aanbood, maar dat het niet mogelijk was zonder dit programma te werken, bijvoorbeeld bij softwareupdates. Dat heb je bij Mac niet.

  54. Origineel geplaatst door Mark
    @Alfred: Het punt was bij IE volgens mij niet dat Microsoft dit aanbood, maar dat het niet mogelijk was zonder dit programma te werken, bijvoorbeeld bij softwareupdates. Dat heb je bij Mac niet.

    Nee, dit is gewoon niet waar. Dit is klok en klepel. Het browser keuze scherm was er vanwege de monopoliepositie van microsoft, waardoor dit als machtsmisbruik werd gezien. Je kunt er trouwens donder op zeggen dat als Apples IOS een groter marktaandeel krijgt, ze dit probleem voor browsers ook kunnen krijgen. Maar de marktanalisten voorspellen een stagnatie, dus dat zal wel los lopen.

  55. Leuk die reacties van mensen die denken dat ze het allemaal beter weten dan Apple. Volgens mij hebben ze genoeg laten zien gisteren!

  56. IPC dank voor deze mooie samenvatting, top! En nu maar wachten op de iPhone 4S danwel iPhone 5….

  57. Zo zagen omdat er geen nieuwe iPhone komt. Wat een gezever. En mensen die willen overstappen op android, veel succes. Android vind ik veel meer nadelen hebben dan iOS. En updates op android, dat is ook wel om te janken. Als je op android 1 update krijgt dan ben je bij de heel gelukkigen. Hoeveel mensen met een android telefoon hebben nog steeds versie 2.2? De meesten. Android is veel blabla, maar weinig inhoud. Ik heb 6 maanden een Samsung Galaxy S gehad en ben sedert een maand of 3 overgestapt naar een iPhone. Nog nooit 1 seconde Android gemist. In tegendeel, iOS is veel leuker dan het oersaaie android. Ben benieuwd hoeveel “teleurgestelden” er gaan overstappen op android en na enige tijd toch gaan terugkeren naar iOS. Android vond ik de grootste teleurselling. Ben ik blij dat ik van die android telefoon af ben.

  58. Hmm ikz ie alweer een hoop verbeteringen die echt wel hoognodig waren.

    dingen die windows/bb al jaren konden.. zoals het simpele takenlijstje en draadloos synchroniseren.

    onbegrijpelijk dat het zo lang moest duren 🙂

  59. @michael: Dan gebruik je het niet 🙂

  60. iTunes 10.3 is nog niet beschikbaar als 64bit variant voor windows, althans voor zover ik kan zien.

  61. Wat moet ik met iCloud zonder 3G en een twitteraar ben ik ook niet.

    Gorueten uit de Zuid Afrikaanse bush

  62. Kan wel aan mij liggen , maar ik lees nog steeds niets over een nieuwe iPhone 5 of iPhone 3 S.
    Mijn abo loopt over 2 maanden af dus vind het tot nu toe wel jammer.

  63. @bro: WhatsApp kan ook op BB en Android

  64. @floa1512: Nou dan neem je toch gewoon een jaartje sim only tot de nieuwe er WEL is… Ik ben ook toe aan verlenging maar ben nog steeds tevreden over mn 3gs en kan me echt niet druk maken dat er dit jaar geen nieuwe iphone uitkomt…

  65. Ik verwacht dat er een stormloop komt op de nieuwe @me.com accounts. Ik zou graag mijn naam vast willen liggen. Iemand enig idee wanneer dit gratis te doen is?

  66. Origineel geplaatst door malheur
    Wat een bak ellende!!! Allemaal onzin-aankondigingen waar geen mens op zit te wachten. Alles gaat zogenaamd automatisch, nou daar zit ik toevallig helemaal niet op te wachten. Ik hoef niets automatisch, wil graag zelf beslissen wanneer en wat er gebeurt. 1 groot hype-evenement! Waar blijft de aankondiging van de nieuwe iPhone??? Dat zou pas echt iets belangwekkends zijn geweest. iCloud, PCFree, iMessage, Newsstand…. allemaal rotzooi waar niemand op zit te wachten. Mijn zoon heeft net een nieuwe Android-telefoon, die wordt nu wel heeeeeel aantrekkelijk, helaas…

    Spreek voor jezelf, jij zit er niet op te wachten! Er zijn er genoeg die hier wel positief over zijn en met meer dan 200 m users is het onmogelijk om alles te doen wat een ieder zou willen. Met 4 ios devices en een imac en macbook ben ik tevreden en zie ik vele pluspunten. Op een wwdc gaat het over software, die iphone 5 komt, maar zal nog wel 6 maanden duren, wat ik ook niet begrijp ze zeiken IOS 5 af, maar willen wel de Iphone 5 ?….Dat rijmt niet echt met het afzeiken. Ik zie steeds minder redenen om niet meer te jailbreaken, en uiteindelijk is dat een groot voordeel, vind ik persoonlijk..

  67. @alsatian: Inmiddels wel gevonden. Bij de nederlandse tekst stond nog een link naar de oude.

  68. Ik ben tevreden wat betreft iOS en iCloud. Ik wilde al lang een MobileMe-account hebben, maar vond de prijs belachelijk hoog. Nu heeft iedereen gratis toegang en kan ook nog apps, muziek en foto’s gratis pushen. Dit is echt enorm, en ik ben echt heel blij dat het gratis is. Verder is iTunes Match dus voor $ 24,99 een manier om al je muziek om te zetten in hoge kwaliteit. Ik ben echt benieuwd hoe dit gaat werken. Zou het mogelijk zijn om iTunes voor de gek te houden door een fake audiobestandje de gewenste informatie van een liedje te geven en dan te matchen? Dat gaat interessant worden. iOS 5 pakt eindelijk probleem #1 aan: notificaties, en nog op een goede manier ook. Kleine verbeteringen zijn altijd mooi meegenomen en wat ik heb begrepen zijn nu ook message-tones aanpasbaar. Wat mij betreft heeft iOS nu alles wat ik nodig heb.

    Ik ben alleen teleurgesteld over Lion. Niet echt grote nieuwe features erbij, terwijl ik de vorige preview al niet erg overtuigend vond. Gelukkig vragen ze een redelijke prijs (€ 23,99), maar het echte grote feature-update dat sinds de ontwikkeling van de Snow Leopard is beloofd, blijft uit. Ik ben bovendien sceptisch dat Lion alleen via de App Store beschikbaar zal zijn. De ervaring leert dat een DVD altijd handig is (mijn harde schijf ging namelijk kapot). Hoe Apple dat gaat oplossen, valt nog te bezien.

  69. @Pim: Wat moet je met een Iphone zonder 3g :s

  70. Origineel geplaatst door martijn
    Leuke nieuwe toevoegingen. Echter er zullen links en rechts toch wel een paar addertjes onder het gras zitten. Bijv. iMessenger, is niet cross platform. Dus alleen tussen iOS devices. Mooie van whatsapp is dat het ook op BB en Android aanwezig is.Valt me trouwens op dat eigenlijk de grootste klapper redelijk onderbelicht is. Voor 25,- per jaar mijn hele muziekcollectie legaal maken! Dat is uniek in de muziek industrie!

    Dat is idd ook iets waar ik over nagedacht heb, maar dan om de reden dat ik vrij unieke gemaakte en zelfgemaakte bootlegs heb dat wanneer ik ze (eventueel) op iCloud zet het ‘heelal’ in gaan.

    Ik zie nl wel een hele Coole toepassing als DJ

    Voor de rest zeg ik: laat iOS5 maar komen en Lion maar brullen! Die Leeuw wordt een genot te mogen demonstreren op mijn hobbyjob!

  71. @ukkie 86 – Weet je wat leuk is, als je een twee-jarig abonnement had met een 3G en die nu ongeveer is verlopen, dan hoop je dat er een nieuwe telefoon komt. Volgens mij is het niet zo gek dat je dan teleurgesteld bent als je wil/moet wachten.

    Ot. Wat ik wel een beetjé jammer vind is dat ik voor m’n cd’s die ik in iTunes heb gezet nog een keer moet betalen! Ja sorry, ik vindt het niet erg om voor goede muziek te betalen.

  72. Origineel geplaatst door floa1512
    Kan wel aan mij liggen , maar ik lees nog steeds niets over een nieuwe iPhone 5 of iPhone 3 S.Mijn abo loopt over 2 maanden af dus vind het tot nu toe wel jammer.

    Staat her en der toch genoeg op nu..nee, er is nu nog geen nieuwe iPhone aangekondigd..waarschijnlijk iets later dit jaar. Als jou abbo afloopt over 2 maanden kun je voor de iPhone 4 gaan (mocht je die nog niet hebben), of je wacht nog ff iets langer op de nieuwere versie.

  73. Origineel geplaatst door martijn
    Leuke nieuwe toevoegingen. Echter er zullen links en rechts toch wel een paar addertjes onder het gras zitten. Bijv. iMessenger, is niet cross platform. Dus alleen tussen iOS devices. Mooie van whatsapp is dat het ook op BB en Android aanwezig is.Valt me trouwens op dat eigenlijk de grootste klapper redelijk onderbelicht is. Voor 25,- per jaar mijn hele muziekcollectie legaal maken! Dat is uniek in de muziek industrie!

    Dat is idd ook iets waar ik over nagedacht heb, maar dan om de reden dat ik vrij unieke gemaakte en zelfgemaakte bootlegs heb dat wanneer ik ze (eventueel) op iCloud zet het ‘heelal’ in gaan.

    Ik zie nl wel een hele Coole toepassing als DJ

    Voor de rest zeg ik: laat iOS5 maar komen en Lion maar brullen! Die Leeuw wordt een genot te mogen demonstreren op mijn hobbyjob!

  74. Aangezien mijn iphone 4 in de wc was gevallen en ik mijn oude 3G alweer een half jaar in gebruik had was ik heel erg hoopvol op een nieuw model… Helaas pindakaas!

  75. @okidoki: Zoals je wellicht door hebt, draaien alle apparaten daar binnen op WiFi.

  76. “… iTunes Match voor $25 per jaar inruilen voor een iTunes-nummer in the Cloud. Deze prijs geldt voor een onbeperkt aantal nummers. Lijkt voorlopig alleen in de VS te werken.”

    Origineel geplaatst door Robin de vriesHoop dat icloud snel genoeg is want mobile me is dat niet…

    Ik denk idd dat het voorlopig haast niet voor ons kán gelden, tenzij Apple een snel serverpark in Europa bouwt of huurt. Ik kan me niet voorstellen dat alles over dat dunne draadje over de bodem van de oceaan zal gaan lopen…

  77. Zo’n “verlenging” is echt een spek een bonen regeling, wat betekent dat nou in waarde?! vanaf najaar 2011 helemaal niets

  78. Origineel geplaatst door Yoeri
    @ alle muggezifters die hier schreeuwen om een nieuwe iPhone of dat Android beter is, ZOEK EEN ANDER FORUM !!Mijn vrouw haar 3G bv. vind ik nog altijd beter en prettiger werken dan eender welke Android telefoon, zelfs al is hij inderdaad een stuk trager. Als je dan m’n iPhone4 neemt, kan hij qua design EN op technisch vlak ZEKER nog wedijveren met de Android telefoons. Kijk maar naar de designs van de ‘Top Android Phones’, allemaal design kopies van de iPhone. Het enige ‘negatieve’ punt aan Apple voor mij is dat ze het iOS zo gesloten houden en je niet kan doen wat je wil (gelukkig voor de JB tot nog toe). Apple is zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn maar het zijn telkens, stuk voor stuk kwalitatieve, innovatieve en degelijke (meestal te hoog geprijsde) produkten die ze op de markt brengen. Net omdat Apple zo’n grote naam heeft, gaan ze elk foutje of tekortkoming in de verf zetten. Bij een oorlog heet zoiets ‘propaganda’, in de business wereld is dit meestal ‘lobbying’ van de concurrentie.Dus, doe Apple en iedereen een plezier hier, GA naar die Androids als je ze zo fantastisch vindt !! Maar aangezien je telkens diezelfde namen ziet terugkomen met het gezeur erover, blijven jullie blijkbaar toch ‘plakken’ aan Apple

    Moet iedereen het goed vinden omdat u een Apple freak bent ????

  79. @Mees: Heb je geen verzekering?

  80. @FreBo: Ik ben geen Apple freak, Frebo. Heb zelfs enkele minpunten aangegeven. Ik kan gewoon niet tegen ‘huilebakken’ die constant lopen te klagen over hoe slecht Apple en die iPhone wel is en hoe Android veel innovatiever is maar intussen lopen die ‘jankers’ wel nog altijd mooi met hun iPhone rond. Weet je, in het leven heb je altijd keuzes. Of je aanvaardt de dingen zoals ze zijn en kun je dit niet meer, dan ga je gewoon voor iets anders. Wat smartphones betreft, keuze te over: Android, Windows mobile, Symbian, etc… dus waarom blijven leuteren over het iOS en de iPhone als je gewoon kan veranderen.
    Dit heeft nu eenmaal niets te zien met Apple freak zijn of niet.

  81. Inderdaad, wat kunnen een handjevol haters toch hard janken zeg. Er zijn een paar geniale strategische zetten bekend gemaakt op het wwdc en blijkbaar zijn er mensen die niet tussen de regels door kunnen lezen maar wel reacties kunnen tikken. Wonderbaarlijk. Laat ik het maar voor je uitspellen dan. De zwaktes tov Android die gisteren gepatched zijn vallen in het niet bij de zwaktes die Android blijft vertonen simpelweg omdat het systeem op een verdeel en heers concept gebaseerd is en niet op een sterk bindend systeem. Voor alle hardwarejunks die gepest worden door Android hangjongeren met concurrerende specs: gebruik je foon, praat er niet over ter compensatie van je impotentie. Oh en vertraging van de nieuwe iphone lijkt verdacht veel op de uitgave van iOS 5. Oeps heb ik de verrassing verpest voor jullie?

  82. Ik ben wel blij met mijn iPhone 4, weet niet wat er te verbeteren valt. Ik zit niet te wachten op een geintregreerde sim of gebogen scherm.

  83. Nog even voor iedereen die het jammer vind dat er geen nieuwe iPhone is gepresenteerd… Het WWDC is een event voor de developers van software! Het is eigenlijk niet bedoeld voor de presentatie van hardware. En ik ga er een beetje vanuit dat tijdens de uitrol van iOS 5 er waarschijnlijk wel een nieuwe iPhone aan word gekoppeld… En als je zo loopt te klagen over de iPhone neem dan inderdaad wat anders! Je maakt zelf de keuze voor een toestel. En tegenwoordig is een telefoon na een paar maanden alweer verouderd als we bijvoorbeeld naar HTC kijken die elke maand wel weer een nieuw toestel uitbrengen die weer ”zoveel beter” als de vorige is. Wees blij dat je met een bijna 2 jaar oude telefoon als de 3Gs nog ondersteuning krijgt en een update naar iOS 5!

  84. Kan niet wachten op osx LION!

  85. Ik heb een Apple iMac etc omdat ik zeer tevreden bent over de kwaliteit en stabiliteit. Minder ben ik te spreken over de betutteling welke software ik wel of niet op mijn bijvoorbeeld iPad mag plaatsen. Zo is mijn 20 jaar oude cd niet bij iTunes te koop en zou nu na ik deze in itunes zet automatisch met iCloud bij Apple opgeslagen worden en vervolgens onder de Apple voorwaarden gaan vallen. Het moet toch niet gekker worden. Het is mijn bezit en ik bepaal zelf of op hoeveel apparaten ik mijn eigen muziek zet niet Apple. En als ik het goed vergrijp zou ik eerst 25 dollar moeten betalen om mijn zelf gekochte cd van € 20 te mogen delen met mijn andere Apple apparaten. Pfff diefstal.

  86. Ik heb zelf een iPod, een MacBook en een iPad,
    Maar ik heb een vraag over mijn iPod.
    Ik heb een iPod 3G, daar zit achter de apps geen achtergrond en kan ook geen achtergrond geplaatst worden, kan dat straks bij iOS5 wel?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.