iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

WWDC 2011: iOS 5 in ruim 80 Nederlandstalige screenshots

iOS 5 is aangekondigd en dat is voor ontwikkelaars het startschot om snel de betaversie te downloaden. Wij laten in ruim 80 Nederlandstalige screenshots zien wat er veranderd is in iOS 5, zowel de kleine als de grote verbeteringen en nieuwe functies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5 - nieuwe featuresApple hoeft maar een nieuwe versie van iOS aan te kondigen, of de ontwikkelaars storten zich op de eerste betaversie. Zo ook in Nederland, waar we vanuit @iPhoneclub een oproep deden om alvast wat screenshots in te sturen van iOS 5. Dat hebben we geweten: we kregen een flinke hoeveelheid Nederlandstalige screenshots toegestuurd. Na het filteren van alle dubbele afbeeldingen bleven er ruim 80 stuks over, die een goed beeld geven wat er in iOS 5 zoal is veranderd. Je ziet in onderstaande screenshot-gallery de aankondigingen terug die gisteravond zijn gedaan, maar ook een hoop kleine ontdekkingen die gisteravond wat minder prominent naar voren zijn gekomen.


Wist je bijvoorbeeld dat de schakelaartjes in de algemene instellingen van iOS een nieuw uiterlijk hebben gekregen. Of dat je uit meerdere trillingspatronen kunt kiezen, als je geluidloos gewaarschuwd wilt worden? Je kunt ze zelfs componeren. Hoe zien de nieuwe Aandelen- en Weer-widgets eruit in het Berichtencentrum? Welke instellingsmogelijkheden heb je voor iCloud? Wist je dat je in Mail nu ook citaatniveaus kan instellen? Of dat Safari webpagina’s ook op de achtergrond opent? Apple heeft aan sommige zaken gisteren nauwelijks aandacht besteed, maar wij laten ze alvast zien. Zo valt er in onderstaande screenshot-gallery nog veel meer te ontdekken aan nieuwe functies waar we als gewone gebruikers helaas nog tot najaar 2011 op moeten wachten. Overigens zijn nog lang niet alle nieuwe functies al door Apple naar het Nederlands vertaald, dus het kan zijn dat je nog veel Engelstalige teksten tegenkomt. Dat zal bij de uiteindelijke versie waarschijnlijk allemaal keurig vertaald zijn.

[flickr]set:72157626904687978[/flickr]

Met heel veel dank aan @Treviant, @JeffMeister, Jeroen, Melvin en @JessyGoldfinger voor de fantastische bijdrage aan de vele screenshots!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

116 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.