Reacties voor: WSJ: dunnere en lichtere iPad 2 in productie genomen

Wall Street Journal meldt dat Apple de dunnere en lichtere iPad 2 in productie heeft genomen. Het nieuwe apparaat beschikt over een camera aan de voorzijde (voor videobellen), een snellere processor, meer geheugen en een krachtiger videochip. De resolutie blijft ongewijzigd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. “Analisten spreken over enkele maanden, aldus WSJ”

    Ben ik nu ook bang voor aangezien er nog geen keynote is geweest. Zal dan wel in de zomer worden.

  2. Over de camera aan de achterkant… ik denk dat die niet gaat komen en ik hoop het ook niet. Gewoon alleen een Facetime camera. Dit is waarom ik dit denk:

    Je iPad heb je niet in je broekzak zitten, dus even een foto maken tijdens een stedentrip met je iPad zie ik niet gebeuren.

    Hoe moet je je iPad vasthouden als je hem als fototoestel wilt gebruiken? Mijns inziens heb je dan een hand te weinig om op het knopje te drukken.

    Aangezien Apple meestal alleen features introduceerd als ze ook daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben denk ik dus niet dat er een camera aan de achterkant komt van de iPad 2. Facetime is daarin tegen wel een hele logische keuze, hopelijk gaan ze dan wel een multitasking feature introduceren waarmee je een andere app kunt openen maar nog steeds in een hoekje je chatpartner kunt zien…

    Can’t wait!

  3. Wel degelijk met 2 camera’s uitvoeren! Net als de Galaxy zou het een toevoeging kunnen zijn als je de iPad ook kan gebruiken voor augmented reality.

  4. Denkt Apple nog 43 miljoen iPads van de eerste generatie te verkopen dan? Onwaarschijnlijk!
    Overigens zou Steve niet willen dat we met onze iPad als lompe camera gaan rondlopen en zet-ie er alleen iets op als-ie in de meerwaarde ervan gelooft, dus er komt geen camera aan de voorkant.

  5. @CB3: en jij weet wat Steve jobs denkt en wil?

  6. (Red.) Verwijderd.

  7. (Red.) Verwijderd.

  8. Ik ben het eens met rfcremers. Maar we zullen het wel meemaken. Dat er een nieuwe iPad binnenkort aankomt, dat kunnen we nu sowieso wel vaststellen.

  9. 48 Miljoen in 2011 :O Zolang er ook maar aan OSX gedacht word kan ik er mee leven.

  10. Deze week is er op http://www.prijzenlab.nl een Ipad te winnen!

  11. Ik denk wel dat er een camera op de achterkant komt. Al is het alleen maar voor augmented reality en bijvoorbeeld het inscannen (en daarna bewerken) van documenten. Verder: sneller, meer gb’s, betere speaker, gyroscoop en voor zover ik hierboven lees ook lichter en dunner. Wel degelijk een goede upgrade t.o.v. de eerste generatie iPad. Zeker als de prijzen niet stijgen.

    Een beter scherm uitgezonderd zou ik niet weten wat Apple nog (qua hardware) zou kunnen toevoegen aan de iPad 2 dat daadwerkelijk de moeite waard is. De huidige batterijduur is al best goed voor zo’n apparaat. Vind wel dat ze voor 500 euro (en meer) een headset erbij kunnen doen.

  12. Zolang hij maar halverwege april in de winkel ligt. Dan ben ik namelijk in NY. Mijn oude iPad gaat naar mijn neefje en ik koop dan hopelijk een nieuwe.

  13. Origineel geplaatst door Sander
    Wel degelijk met 2 camera’s uitvoeren! Net als de Galaxy zou het een toevoeging kunnen zijn als je de iPad ook kan gebruiken voor augmented reality.

    Leg eens uit wat we daarbij moeten voorstellen.

  14. @gjw:

    een beetje flauw uitgelegd maar waarschijnlijk niet ver van de realiteit.

    waarschijnlijk dat je over een tijdje mensen voor bezienswaardigheden ziet staan met een iPad voor hun kop. en de ipad verteld dan op het scherm wat er achter de iPad te zien is met de extra info en wetens waardigheden.

    Die camera is dan weer nodig om op het scherm te kunnen zien wat je niet ziet omdat die iPad voor je hoofd zit 😉

    hoe kan dit handig zijn?
    navigatie en city tour guides. Reuze handig maar of het ook praktisch is weet ik niet. Maar men wil graag functionaliteit omdat het kan niet om dat men het ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

  15. hmm, lijkt me ook stug dat ze denken er 48 milj te gaan verkopen waarvan er maar enkel 5 milj ipad2 zijn…
    Als de nieuwe ipad2 net zo duur is als de 1e versie, dan zou ik als koper voor de ipad2 gaan!
    Maar ja, wie ben ik…..

  16. Origineel geplaatst door rfcremers
    Over de camera aan de achterkant… ik denk dat die niet gaat komen en ik hoop het ook niet. Gewoon alleen een Facetime camera. Dit is waarom ik dit denk:Je iPad heb je niet in je broekzak zitten, dus even een foto maken tijdens een stedentrip met je iPad zie ik niet gebeuren.Hoe moet je je iPad vasthouden als je hem als fototoestel wilt gebruiken? Mijns inziens heb je dan een hand te weinig om op het knopje te drukken.Aangezien Apple meestal alleen features introduceerd als ze ook daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben denk ik dus niet dat er een camera aan de achterkant komt van de iPad 2. Facetime is daarin tegen wel een hele logische keuze, hopelijk gaan ze dan wel een multitasking feature introduceren waarmee je een andere app kunt openen maar nog steeds in een hoekje je chatpartner kunt zien…Can’t wait!

    Een camera achterop is noodzakelijk. Alle iOS devices met FaceTime hebben twee camera’s. Hoe kun je anders de persoon aan de andere kant van de lijn laten zien wat jij ziet? Je iPad draaien is geen optie want dan kan je zijn/haar reactie niet zien.

    En ook in games (augmented reality bijv.) kan zo’n camera op de achterkant van pas komen.

  17. @kasuja: Dat is Inderdaad geen gezicht. Doe maar zonder back camera dan.

    Wat ik me altijd afvraag bij die dubbele camera’s: zitten er nu 2 camera’s ingebouwd of zijn het 2 lenzen voor een en dezelfde camera. Iemand?

  18. @gjw: Ze zitten toch niet recht tegen over elkaar, en hoe wou je een lens maken die omdraaid in je iPhone/iPad/iPod touch. je laat hem een keer vallen en je camera is naar de klote…

  19. Eind deze maand ligt de iPad 2 in de winkels

  20. Ja, aan analisten heb je veel: ze verwachten de iPad in enkele maanden. 1) Er wordt geen enkele datum genoemd, dus hier kun je niets mee. 2) Elke Apple volger verwacht al vanaf begin dit jaar dat de iPad over enkele maanden komt. Wat een geklets 😛

    Ik denk dat hij nog steeds begin april komt. Apple gaat niet 4-5 maanden lang een product produceren en het dan pas uitbrengen, dan loopt het al achter tegen de tijd dat het verschijnt. Die keynote zal volgende week of de week daarna wel komen, want iOS 4.3 moet gelanceerd worden in verband met de abonnementen. En aangezien die abonnementen vooral geschikt zijn voor kranten en magazines, en die weer vooral op een iPad worden gelezen, zullen die 2 introducties wel tegelijkertijd zijn.. Maar dat zeg ik dan hè 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.