‘Ook Verizon iPhone kampt met antenneproblemen’

Uit eigen onderzoek van iLounge blijkt dat ook de Verizon iPhone met antenneproblemen in de vorm van de death grip kampt. Daarnaast speelt er nog een ander probleem, "death hug" genaamd.

Verizon iPhone deathgripHet lijkt er op dat Apple de antenneproblemen met de iPhone 4, beter bekend als “antennagate”, nog niet de baas is. Nu de eerste iPhones voor het CDMA-netwerk van Verizon in handen van consumenten zijn, zou blijken dat ook dit toestel met soortgelijke problemen als de GSM-variant kampt. Op basis van eigen onderzoek stelt iLounge dat er nog steeds signaalverlies optreedt door het toestel in de inmiddels beruchte “death grip” te houden. Maar er blijkt nog een andere variant mogelijk.

Deze treedt op wanneer het toestel met twee handen in landschapsweergave (horizontaal) wordt vastgepakt. Volgens iLounge is hier door bronnen, die het fenomeen “death hug” noemden, voorafgaand aan de lancering van het toestel ook voor gewaarschuwd. De problemen treden voornamelijk binnenshuis op met een gemiddelde van drie balkjes signaalsterkte en hebben tevens invloed op de Wi-Fi-verbinding. Evenals bij de problemen met de GSM-versie van de iPhone 4, lost het gebruik van een beschermend hoesje, zoals een bumper, de problemen op.

Sinds de iPhone 4 bevinden de antennes voor GSM en Wi-Fi zich in de aluminium rand rondom het toestel en door lichaamscontact met deze rand wordt het signaal geblokkeerd. Destijds zag Apple zich genoodzaakt om alle iPhone 4-klanten een bumper of ander hoesje cadeau te doen, een actie waar 175 miljoen dollar mee gemoeid was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2011, 10:27
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen antennagate, cdma, iPhone 4, verizon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.