Reacties voor: Workflow krijgt meer dan 50 nieuwe acties

Gebruikers van Workflow hebben meer dan 50 nieuwe acties tot hun beschikking. Het is daarnaast makkelijker om je huidige apps in workflows te gebruiken.
Lees het complete artikel → Workflow krijgt meer dan 50 nieuwe acties
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 5 reacties

  1. Ik heb deze app destijds gekocht maar weet eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moet, er staan maar een paar voorbeelden in hoe sommige workflows werken maar verder niks. Heeft iemand anders goede ideeën?

  2. @Thomas: Kijk eens bij IFTTT op de site, daar kom je wellicht op ideeën.

  3. Ik heb bijvoorbeeld een snelkoppeling als “app” op m’n springboard gezet die achtereenvolgens:
    – de camera opent, waarmee ik een foto van een bonnetje/rekening maak
    – vraagt een rubriek te kiezen uit een lijstje
    – de foto onder de naam yyyymmdd uumm – rubriek.jpg opslaat in een map “Receipts” in mijn Dropbox
    – een mail stuurt naar m’n zakelijke mailaccount met de foto en als subject wederom de fotonaam

    Zo archiveer ik zakelijke uitgaven.

  4. @Thomas: Ik begrijp ook niet zo precies hoe e.e.a. werkt om zelf workflows in elkaar te knutselen. Gelukkig wemelt het van de voorbeelden op internet en twitter en met een simpele klik op de Install button installeer je een door een ander gemaakte workflow. Naar eigen wens laat je de betreffende actie in de Workflowapp staan, creëer je een homescreen link of zet je de koppeling in Launch Center Pro.
    En welke acties en apps je wil gebruiken hangt helemaal van je eigen behoefte af. Welke apps gebruik je, hoe vaak zit je stom te priegelen met kopiëren en plakken, wil je foto’s batch resizen, wil je met 1 tik iets toevoegen aan een bepaald document dat op Dropbox staat of in Evernote, wil je youtubefilmpjes opslaan, wil je alleen de muziek van youtubefilmpjes opslaan of beide?

    – Een directory van voorbeelden
    – En andere voorbeelden in de artikelen die hier genoemd worden: Workflow Help
    – En via de workflow Zoek workflows op Twitter of op Tweetbot URL
    – En er is ook de Reddit pagina

    En iemand heeft in een enthousiaste bui het twitteraccount @bestworkflows aangemaakt, het vuur laait niet meer zo hard, geloof ik, maar je vind hier wel aardige bruikbare voorbeelden.

    Je kan naar hartelust acties installeren. Als je er niets aan hebt dan verwijder je ze weer. Via de iOS extensie “Run Workflow” worden de door jou geïnstalleerde acties getoond die je vanuit die betreffende app kan gebruiken.
    Verder denk ik dat je pas echt moet gaan zoeken naar Workflows wanneer je iets aan het doen bent of wil gaan doen en denkt “dit moet makkelijker kunnen”. En in plaats van weer een nieuwe app die 1 kunstje kan, kan je dan waarschijnlijk via Workflow met al geïnstalleerde apps precies dat kunstje doen.

  5. Volgens mij staat een uitgebreide galerie met sjablonen (in de app zelf) nog op de planning, dat gaat zeker nog komen. Maar je moet denk ik wel een klein beetje nieuwsgierigheid hebben om er zelf mee aan de slag te gaan.

    Ik denk dat de app vooral prachtig werkt als je een bepaalde taak hebt die je vaker herhaalt. In dat geval zou een workflow heel mooi kunnen aanvullen. Wat Chiel-Jan hierboven noemt is zo’n voorbeeld.

    Met mijn eerste workflow kan ik iCloud Drive openen, een PDF-bestand selecteren en deze direct in iBooks importeren, iets wat door gebrek aan een aparte app voor iCloud Drive en een ontbrekend ’share sheet’ in iBooks niet mogelijk is, maar dankzij deze ‘omweg’ wel. Soms kan dus een hele simpele workflow met twee componenten dingen mogelijk maken die je zo niet kunt uitvoeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.