Workflow iPhone iPad review

Workflow krijgt meer dan 50 nieuwe acties

Gebruikers van Workflow hebben meer dan 50 nieuwe acties tot hun beschikking. Het is daarnaast makkelijker om je huidige apps in workflows te gebruiken.

Workflow iPhone iPad reviewDe introductie van Workflow in de App Store eind 2014 veranderde nogal wat op onze iPhones. Met de app kun je zelf zeer specifieke handelingen automatiseren, waardoor je iPhone bijvoorbeeld van drie foto’s een gif-animatie maakt, een Twitter-link opent met Tweetbot of de helderheid van de iPhone aanpast voordat een bepaalde app wordt geopend. Je kunt in Workflow zelf acties aan elkaar rijgen – en daarvoor zijn de mogelijkheden vandaag nog eens extra uitgebreid. Ontwikkelaar DeskConnect heeft namelijk 54 nieuwe acties aan de app toegevoegd.


Workflow 1.1 (Custom)De nieuwe update voor Workflow voegt onder andere de mogelijkheid toe om een reminder te maken, een afspraak in je agenda te zetten, afbeeldingen te combineren of geluid op te nemen. Op de website van de ontwikkelaar staat een volledige lijst van alle nieuwe mogelijkheden.

Lees ook: Workflow: automatiseer workflows met slimme scripts op de iPhone en iPad

Het is vanaf Workflow 1.1 ook mogelijk om snel een workflow te starten door hier twee keer op te tappen. Je hoeft hierdoor niet meer op play te tappen om het proces te beginnen. Daarnaast bevat de update een aantal technische, praktische verbeteringen. Je kunt bijvoorbeeld nu geselecteerde tekst in Safari gebruiken in een workflow. Je kunt ook acties bekijken specifiek bedoeld voor de apps die op je iPhone staan geïnstalleerd.

Workflow voor iOS laat je zelf bepaalde handelingen maken, die je iPhone vervolgens automatisch uitvoert. Zo koppel je bijvoorbeeld apps die normaal gesproken niet met elkaar kunnen communiceren. Workflow doet vooral denken aan diensten zoals IFTTT, met één wezenlijk verschil: de processen van Workflow worden allemaal op je iPhone uitgvoerd. Het vereist ook wat technisch denkwerk om een workflow te maken, maar in de app vind je een lijst van eerdere bedenksels van andere gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 februari 2015 om 8:03
Onderwerp
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.