phorm hoesje ipad mini

Phorm: toetsenbord met voelbare schermbubbels die ook weer verdwijnen

Phorm is een toetsenbordhoes voor de iPad mini met voelbare knoppen die je kunt aan- en uitzetten. Het lijkt magie, maar het werkt met vloeistof.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Phorm is iets bijzonders. Het zorgt ervoor dat het toetsenbordje voor de iPad mini tastbaar wordt en vriendelijker in gebruik is, zodat je sneller kunt typen. Want touchscreens hebben er weliswaar voor gezorgd dat we anders zijn gaan typen op mobiele apparaten, maar soms is het ook lekker om een normaal toetsenbord met knoppen te voelen. Vooral als je slechtziend bent of graag met 10 vingers blind typt. Phorm zorgt daarvoor, met een beschermhoes voor de iPad mini waarbij de toetsen op het scherm opeens voelbaar worden.

phorm dichtbij

Je activeert Phorm door een plastic plaatje op het scherm te leggen. Vervolgens verschuif je de schakelaar aan de achterkant van de Phorm. Vrijwel meteen verschijnt er een fysiek toetsenbord. Het transparante plaatje blijkt te bestaan uit kanalen met microvloeistoffen, die uitzetten wanneer je de schakelaar aanzet. Er komt geen batterij aan te pas en je hoeft ook geen extra software te installeren. Vooral voor het typen van langere teksten zou Phorm ideaal moeten zijn.

Hieronder zie je de hoes in actie:

Het team achter de Phorm-toetsenbordhoes bestaat uit bekende namen. Er werken mensen die aan Beats by Dre en aan het BlackBerry-toetsenbord hebben gewerkt. Je mag er dan ook op rekenen dat dit toetsenbordje makkelijk in gebruik is. De transparante plastic plaat doet meteen dienst als screenprotector. Phorm voor iPad mini zal voor $149 in de winkel liggen.

phorm achterkantWie voor pre-order kiest is flink goedkoper uit: voor $99 krijg je de Phorm toegestuurd. Het volgende waar het team aan gaat werken is een hoes voor de iPhone 6 Plus en vervolgens een hoes voor de iPad Air 2. De eerste producten verschijnen deze zomer. Op termijn hopen de makers van Phorm dat fabrikanten de technologie standaard in schermen gaan inbouwen. Maar dan ben je waarschijnlijk wel aangewezen op een Android-tablet.

phorm hoesje ipad mini

Voordat je een bestelling plaatst is het belangrijk om je te realiseren dat je geen klikgevoel krijgt bij dit toetsenbord. Het enige wat de vloeistof doet is verdikkingen op het scherm maken, zodat je vingers de juiste toets sneller kunnen vinden. Vervolgens kun je sneller teksten intikken.

Lees hoe de iPhone en iPad visueel gehandicapten helpt in onze special #zonderzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2015, 11:34
Categorie Accessoires
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.