‘Wissel bestanden uit tussen iPhones en iPads via fysieke bewegingen’

Een nieuw patent van Apple wijst erop dat we in de toekomst bestanden aan uitwisselen met behulp van fysieke bewegingen. Zo giet je een bestand naar een ander apparaat alsof het een glas water is of gooi je hem met een vingerbeweging naar iemand toe.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Houd een iPhone of iPad boven een liggend apparaat en je giet de bestanden over.Een door Apple aangevraagd patent suggereert dat we bestanden gaan kopiëren met fysieke bewegingen. Zo zou je een tekst naar een andere iPhone kunnen gooien of een foto in een liggende iPad gieten. Handig, want er bestaat nog geen goede manier om direct bestanden in iOS te delen met anderen.


Het patent beschrijft de mogelijkheid om bestanden naar een andere iPhone of iPad te ‘gooien’ met een vingerbeweging op de touchscreen. Het apparaat ziet dan aan de hand van het kompas en gps waar de ander zich bevindt, om zo te voorkomen dat bestanden verkeerd landen. Nog een idee in het patent gaat over het overgieten van bestanden. Je legt de ontvanger plat op tafel, waarna je het versturende toestel er overheen schuin houdt. Hierbij zou je het geluid van bijvoorbeeld lopend water horen. Bij een derde voorbeeld spreekt Apple over het delen met iedereen in dezelfde ruimte door je iPad te roteren, alsof je een frisbee gooit.

Het patent werd aangevraagd in januari 2010, vlak voordat de iPad werd aangekondigd. Het Amerikaanse patentenbureau heeft hem deze week pas geopenbaard. Apple lijkt zich dit jaar een stuk meer bezig te houden met onderlinge bestandsuitwisseling. Via iCloud wordt het mogelijk om tussen je eigen devices bepaalde data te delen en AirDrop, een nieuwe functie in OS X Lion, zorgt ervoor dat we een bestand makkelijk van de ene Mac naar de ander slepen. Een directe manier om bijvoorbeeld een foto op de iPhone van een vriend te zetten is er alleen nog niet.

AirDrop

Met AirDrop kun je foto's, bestanden, links en meer uitwisselen tussen Apple-devices. Je kunt bijvoorbeeld een foto AirDroppen naar jezelf of naar een vriend. AirDrop werkt als je bij elkaar in de buurt bent, ook door twee iPhones tegen elkaar te houden. Er is ook een variant op AirDrop genaamd NameDrop, waarmee je contactgegevens kan uitwisselen. Werkt AirDrop niet goed? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt proberen. Je kunt ook met AirDrop-spam te maken krijgen en kunt je daartegen wapenen door de juiste instellingen te kiezen.

AirDrop

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.