Reacties voor: Apple verduidelijkt Wi-Fi- en Bluetooth-knoppen in Bedieningspaneel in iOS 11.2

Apple heeft de werking van de knoppen voor Wi-Fi en Bluetooth in het Bedieningspaneel duidelijker gemaakt. Je krijgt vanaf iOS 11.2 een pop-up om te laten zien wat de knoppen precies doen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 44 reacties

  1. Ik heb toch echt veel liever dat ze het terug mogelijk maken om WiFi en Bluetooth via het Controlcenter volledig uit te zetten.

  2. Waarom niet simpel, uit is uit. En niet half uit.

  3. Ik doe het wel via de instellingen aan/uit zetten.
    Apple maakt er een zooitje van!! Waarom wifi of blauwetand voor 24 uur verbreken?

  4. Apple medewerkers toch iets slimmer dan de gemiddelde gebruiker.
    Slim van hun om bepaalde Apple apparaten toch nog laten verbinden met de iPhone.

    Wil je het helemaal uitzetten moet je iets meer moeite doen.

  5. Waarom zou je bluetooth iedere keer helemaal willen uitschakelen. Of je gebruikt bluetooth of niet en dan zet je het eenmalig uit via instellingen.

  6. @iMad: Helemaal correct

  7. Apple vindt dat het zo moet dus moet het zo, punt!

    Who cares wat 99% van de gebruikers wil? Arrogantie ten top!

  8. @Eddy: Omdat ik Bluetooth slechts enkele minuten per week gebruik. De bluetooth zal wel meevallen qua batterijverbruik.
    Het WiFi verhaal vind ik veel vervelender.

    Ik gebruik trouwens NOOIT AirPlay, AirDrop etc.

  9. Ik vind de nieuwe manier juist handig veel handiger.
    In het begin dacht ik wat vreemd maar ik gebruik het meerdere keren per dag.
    Bluetooth gebruik ik alleen in de auto en voor mn Apple Watch. Dus het zal onnodig zijn om Bluetooth heel de dag volledig actief te laten zijn.
    Ook komt het weleens voor dat ik iets privé’s wil opzoeken op mijn iPhone, en op het WiFi netwerk zit van mijn werkgever 🙂

  10. Wat een achterlijk standpunt van Apple. Maar voor de gebruiker bepalen hoe zij vinden dat een functie gebruikt zou moeten worden. Ik ben nu regelmatig naar de Instellingen aan het ‘surfen’ om deze functies bewust helemaal uit te schakelen. Terwijl er met 3D-touch en/of lang indrukken meerdere opties in te stellen zijn.
    Ik ben een fervent Apple gebruiker, maar dit soort acties stuit me best tegen de borst. Ik ben geen gebruiker die alles maar wil delen, laat me dat dan ook op een eenvoudige manier kunnen bepalen!

    Beetje off-topic, maar soortgelijk is het bewust niet willen gebruiken van iCloud bij in gebruik nemen van een iPhone vanuit fabrieksinstellingen. Hierbij moet je ook vrij diep graven om dit uit te kunnen schakelen. Ik wil ook zoiets zelf kunnen bepalen en niet opgelegd krijgen! Punt.

  11. Ik vind de vernieuwde functie wel handig. Je kunt makkelijk je WiFi uitzetten zonder dat dit invloed heeft op de accuratie van de gps, die het WiFi signaal hiervoor gebruikt.

  12. Geef mij de oude manier maar. Was er geen waarschuwing voor een Bluetooth lek?

  13. Je koopt toetel van richting de 1000 euro, en genoeg over de 1000 euro en je mag niet eens WiFi en Bluetooth uitzetten via het control center belachelijk.

    Ik wil niet dat alles constant aan blijft nergens voor nodig, als ik gebruik zet ik het wel aan anders kan het prima uit.

  14. Vreselijk. Waar is Apple toch mee bezig? Het is dat er weinig goede concurrentie is, maar anders was ik al-lang weg.

  15. Origineel geplaatst door Mick
    @Eddy: Omdat ik Bluetooth slechts enkele minuten per week gebruik. De bluetooth zal wel meevallen qua batterijverbruik.

    Het WiFi verhaal vind ik veel vervelender.

    Ik gebruik trouwens NOOIT AirPlay, AirDrop etc.

    Al gebruik je het nooit, aanlaten staan en nooit gebruiken kost zo weinig batterij dat het onnodig is om helemaal uit te zetten.
    Voor 1min youtube kijken kun je bluetooth een maand aan laten staan(zonder te gebruiken) met de huidige versie bluetooth.

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. “Hé Siri, open instellingen WIFI” of “Hé Siri, open instellingen Bluetooth” en uitzetten maar (indien gewenst
    Simpeler kan het m.i. niet.
    Werkt uiterst soepel

  18. @Eddy: Daarom zei ik al dat ik Bluetooth niet eens zo’n probleem vind….

    Siri inzetten om dit soort dingen voor me te doen? Ik heb Siri ook uitstaan 😬

  19. Waarom zo omslachtig, uit is uit!

  20. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  21. @MoniqueEJM: Het kan zeker makkelijker gewoon instellingen in je Dock hebben, even klik en je ben bovenaan gelijk bij instellingen menu.
    Even na WiFi uit terug vegen op Bluetooth klikken uit.

    Siri staat ook uit nergens voor nodig 🙂

  22. @Eddy: Als je nooit gebruikt hoeft het ook niet aan te staan, die 1ne keer dat je dan wil gebruiken kan je ook aanzetten even.

  23. Waarom. Piept iedereen over de prijs van de iphone x, de iphone 8 plus 256 gb kost toch ook €1089 daar hoor je niemand over.

  24. Wat een gezeur. Waarom wil je WiFi en BT uit??
    Ik vind het superfijn de nieuwe functionaliteit. Als je rare piepoos die denken 5% accu denken te besparen… en vervolgens werkt airdrop niet ofzo. Heel vermoeiend.

  25. Als je je zo druk maakt om dit soort dingen neem je toch lekker een Nokia 3310
    Ik vind het prima zo

  26. De eerdere manier van uitschakelen zoals in iOS 10 was veel fijner. Het is dat ik een grote mobiele bundel heb waardoor ik Wi-Fi nu niet meer gebruik, dus daardoor heb ik er geen last van atm

  27. @MoniqueEJM: Bedankt voor deze mooie tip Monique. Werkt super! Ik heb er even mee gestoeid en het kan wel simpeler 😄: “Siri, zet WIFI aan” c.q. uit (of iets dergelijks, mijn iPhone staat in het Engels ingesteld), idem ditto voor Bluetooth…

  28. Hé Siri, zet WiFi uit! Oké, ik heb WiFi uitgezet. Kan het nóg makkelijker? Oh, ik ben niet de eerste dit dit opmerkt zie nu gelukkig hierboven 😉

  29. @iMad: Precies, zo dacht ik er ook over.

  30. @Eddy: Nou waarom zou WiFi aan moeten blijven als ik onderweg ben na het werk, het kan prima uit ik heb het niet nodig.
    Ook als in boodschappen ga doen voorbeeld geen WiFi of Bluetooth nodig, dus kan prima even uit staan dan.

  31. Als je Zegt Siri zet wifi uit dan is wifi uit. En dan zie je in het scherm je wifi tekentje met een kruis er door. Aanzetten gaat via de snelmenu en hoef je alleen op de wifi knop drukken, zo simpel

  32. Ben zelf juist blij met de nieuwe werking en lees genoeg reacties van andere gebruikers die er ook blij mee zijn.
    Vond de oude werking juist heel onhandig. Als ik nu de Bluetooth verbinding met de auto wil verbreken blijft m’n Apple Watch tenminste nog steeds verbonden met m’n iPhone 👍🏻

  33. Veranderen om te veranderen, aan-uit, half-aan, half-uit, goe bezig. Openbaar vervoer in kaarten/Antwerpen werkt nog steeds niet, maar wel 101 emoji’s….

  34. @Rutger: Alleen al daarom 👌🏼🙌🏼

  35. Electronic Frontier Foundation is blijkbaar ook niet zo blij met Apple omtrent de misleidende “uitgeschakelde” WiFi en Bluetooth

  36. Dit is echt een zware misser van Apple. Dit vind ik echt zo naar, dat ik zelfs overweeg naar een ander merk over te stappen. Arrogantie om maar te bepalen voor de gebruikers hoe wij onze telefoon willen instellen.

    Jailbreakscene zal ook wel weer in dit gat gaan springen.

  37. @Cloverfield: Ik zal je uitleggen waarom, in de nacht is het voor mij belangrijk om telefonisch bereikbaar te zijn, maar ik zit dan niet te wachten op allerlei pushberichten, whatsappjes etc etc. dus zet ik mobiele data/wifi altijd uit. Via control centre was dit dan altijd heel snel gepiept. Nu moet ik elke avond door dat hele instellingen menu heen om alles uit te zetten.

    Laat ons de vrijheid om dat zelf te beslissen of iets uit is of niet.

  38. Ik heb liever de oude situatie bluetooth en wifi uitschakelen, maar de nieuwe situatie brengt ook wel een of twee hierboven genoemde voordelen met zich mee. Maar waarom kan er niet gewoon een ‘3D touch’ optie voor zijn om te kiezen…?
    Met de introductie van de 6s was 3D touch DE onthulling van het jaar wat betreft de nieuwe iPhones, om het dus vervolgens nu niet toe te passen waar de behoefte ook lijkt te zijn….

  39. @Jean-Paul Horn: precies. Gebruik ik ook, scheduled. Elke avond laat gaat niet storen aan, en ‘s ochtends weer uit. Familie kan me altijd nemen, andere notificaties blijven weg.

  40. Je zet toch iets uit om uit te zetten en niet om iets dan nog werkend te houden voor iets anders of dat ‘t automatisch vanzelf weer aangaat?
    Ik ga denk maar switchen volgende jaar ipv een iPhone 11 🙂

  41. Origineel geplaatst door Dennis
    @MoniqueEJM: Het kan zeker makkelijker gewoon instellingen in je Dock hebben, even klik en je ben bovenaan gelijk bij instellingen menu.
    Even na WiFi uit terug vegen op Bluetooth klikken uit.
    Siri staat ook uit nergens voor nodig 🙂

    En hoe krijg jij Instellingen in je dock?

  42. Waarom niet gewoon zo:
    1x drukken is verbinding verbreken
    2x drukken is functie uit

  43. Origineel geplaatst door xoniq
    Familie kan me altijd nemen…

    Eh… oké…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.