Reacties voor: Wie is volgens jou de iPhone-mascotte?

Er zin al heel veel spellen en aplicaties maar er nog geen boegbeeld net als bij Nintendo en Sega. De mascotte van de iPhone kan verschillende vormen aannemen. Is het Mevo, Toki Tori, Pygmy of Rolando. Wat denk jij?
Lees het complete artikel → Wie is volgens jou de iPhone-mascotte?
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 86 reacties

  1. ik vind Toki Tori erg cool

  2. @Leonk Same here

  3. Het lijkt mij dat de iPhone zijn eigen mascotte is.

  4. Pygmy van Pocket God !!!

  5. Toki tori

  6. Pygmy van Pocket God Fo Sho !

  7. Ik vind juist dat in de huidige tijd, waarin identiteit niet meer wordt bepaald door uitstraling maar juist door wat een apparaat kan, dit niet aan de orde.

    Waar we beter over na kunnen denken is hoe we de iPhone in alle leefsituaties kunnen plaatsen. Denk aan de n00bie-moeder van 40 (en dito vaders), mensen die nog zweren bij hun Nokia 3310 en ouderen. AFAIC mag Apple hun toestel vooral voor 40+ers een stuk toegankelijker maken (denk aan in grootte aanpasbare iconen op het Springboard).

  8. Pygmy van Pocket God !!!

  9. Ik vind dat het toki tori moet worden.

  10. @: M’n pa (54) en m’n oma (79) zitten te springen om een iPhone. Hoe je er nou bij komt dat mensen boven de 40 niet geïnteresseerd zijn in een iPhone, zal waarschijnlijk in jouw omgeving zo zijn.

  11. Toki Tori 😀

  12. Origineel geplaatst door ik vind Toki Tori erg cool

    toki tori is niet exclusief voor de iPhone, je vindt het ook op wiiware en ds

  13. Toki tori is toch ook niet iPhone exclusive? Ik heb em bijvoorbeeld ook op de Wii…

    Rolando’s zijn uber cool! Zelden zo’n leuk en verslavend spelletje gespeeld… en dat op je telefoon!!!

  14. Ruik ik hier een ontwerp contest … leuk wie verzint maakt ontwerpt de nieuwe iphone mascotte (apple mascotte) ik dacht aan pumpkinhead alleen dan met een appel…

    is maar een idee…

  15. De Pygmy op 1 en de Rolando’s op 2

  16. Pygmy is de bekendste in mijn ogen op de iphone. Maar toki tori is wel bekend alleen is op veel meer consoles enzo dus die hoort er niet echt bij meer. Die hoort onder mario, sonic.

  17. Moet da echt van een game zijn? En zoals Rhody zegt: iPhone is zijn eigen mascotte.

  18. rolando of pygmy, toki tori natuurlijk niet want die is ook voor de wii.

  19. Ik vind de mascotte van iPhone een getekende versie van de iPhone zou moeten zijn. Hij is zo specifiek dat ie z’n eigen mascotte is.

  20. Ik merk dat er voornamelijk uit de gegeven voorbeelden gekozen wordt, je mag natuurlijk ook een persoon of karakter uit een andere applicatie of game pakken. Dus @Phrsh, je mag zeker ook uit een applicatie een voorstel doen.

    @Danitsja: We zijn benieuwd. Jij slaat aan het tekenen?

  21. Origineel geplaatst door Patrick
    Ik vind juist dat in de huidige tijd, waarin identiteit niet meer wordt bepaald door uitstraling maar juist door wat een apparaat kan, dit niet aan de orde.Waar we beter over na kunnen denken is hoe we de iPhone in alle leefsituaties kunnen plaatsen. Denk aan de n00bie-moeder van 40 (en dito vaders), mensen die nog zweren bij hun Nokia 3310 en ouderen. AFAIC mag Apple hun toestel vooral voor 40+ers een stuk toegankelijker maken (denk aan in grootte aanpasbare iconen op het Springboard).

    Mag deze 50 plusser er even op wijzen dat zelfs op deze leeftijd de iphone meer dan voldoet in zijn huidige vorm en mogelijkheden

  22. Ze moeten een grappig mannetje maken dat op Vincent Van Quickenborne trekt. Die laat geregeld zien dat hij een iPhone gebruikt. Dan wel voor de Belgen natuurlijk.

  23. Peanut Butter Jelly Time natuurlijk. 😀

  24. Dan vind ik het iPhoneMonster nog een betere mascotte, de karakters van hierboven hebben namelijk niets met de iPhone zelf te maken en zijn dus ook gewoon mascotte van hun eigen game.

  25. Pygmy van Pocket God 😀
    Een vliegtuigje van flight control zou ook tof zijn!

  26. @Mike van Hoenselaar: Ik zou wel willen maar tekenen is niet mijnsterkste kant maar zal mijn visie op een mascotte op papier zetten en met jullie delen….

  27. Wat dacht je van een appeltje? Staat trouwens al op de achterkant van de iphone als je goed kijkt 😉

  28. Niet iedereen kent alle mascottes…

  29. een beetje saai misschien maar ik vind de apple-logo het beste. Simpel, strak, en smakelijk.

    En om het op de iPhone te toe te spitsen, zou ik de oude kleurenbalken verticaal erin willen hebben.

  30. Iconen als Mario en Sega ontstaan vanzelf door hun massale populariteit. Op het moment dat je er over moet gaan discussiëren ben je te vroeg. Er is dan ook nog geen duidelijk aanwijsbaar icoon voor de iPhone.

  31. toko tori uiteraard:)

  32. Toki Tori kan het nooit worden die is ook te zien/bespelen op de Game Boy Color, Game Boy Advance, Nintendo Wii, en waarschijnlijk nog meer platformen.

  33. Toki Tori natuurlijk 😀

  34. Toko Tori natuurlijk!
    de handheld man!

  35. Toki Tori 🙂

  36. Pygmy van Pocket God!

  37. Ik vond de topple blokjes wel leuk 🙂

  38. Pygmy van Pocket God

  39. ik vindt niemand een mascotte wat kinderachtig zeg lijkt wel uit me jeugd iets van de nintendo club met mario en luigi Grow up guys

  40. Nu heb ik wel een voorbeeld wat ik in gedachten had laat maar ff weten wat jullie er van vinden…

  41. Toki Tori valt af. Zoals door meerdere personen voor mij heeft vermeld, is Toki Tori ook op de Wii te spelen. Maar Toki Tori is veel ouder dan de Wii. Het spel dateert van 2001 voor de Gameboy Color en in 2003 kwam het uit voor de PocketPC (Windows Mobile van Microsoft). Het spel was en is het beste en meest gespeelde spel die ik heb voor de PocketPC. Om dan Toki Tori tot boegbeeld van Apple’s iPhone uit te roepen lijk mij een slecht idee.

  42. Pygmy van pocket god

  43. volgens mij is het gewoon omdat er zoveel apps zijn dat iedereen wel zijn ding vind in de iPhone , natuurlijk er is nog veel werk aan de basis modellen die ik toch nog niet super genoeg vind , heb zelf een iPhone 3G
    spijtig dat apple er niet meteen een video recorder inzet dit is een zwaar minpunt , maar oke bon met de jailbreak en installer app vind je genoeg
    maar ik krijg mijn iPhone 3G niet gehacked
    mijn vorige iPhone van de 1ste generatie hackte ik met ZiPhone , kan iemand mij misschien helpen met hoe ik de iPhone 3G gehacked krijg ?
    installer app en jailbreak ?
    dank jullie alvast !

    [Dit is meer een vraag om in het forum te stellen.]

  44. Eigenlijk een appeltje maar uit bovenstaande dan toch pygmy maar.

  45. Rolando natuurlijk!

  46. Pygmy! Toki tori is nix aan en niet exclusief voor iphone

  47. Toki Tori 😀

  48. Als ik de reacties zo bekijk gaan Toki Tori en Pygmy redelijk gelijk op. Echter is Toki op meerdere platformen en kan (in mijn ogen) dus niet voor 1 platform het boegbeeld worden.
    Dus om die reden (en omdat ik Pocket God geweldig leuk vind) vind ik dat de Pygmy het boegbeeld van de iPhone zou moeten zijn. Het is ook een grappig poppetje met leuke uitdrukkingen…

  49. De iPhone is zijn eigen mascotte. Of… de camera-app (dat icoontje). 🙂

  50. ik had hier een linkje staan naar een plaatje maargoed.
    JoT heeft al genoeg plaatjes welke uitermate geschikt zijn.

  51. Alle Apple producten hebben toch al heel lang hun mascotje: Steve 8)

  52. Pocket Gods pymies!

    Ik zie dat Toki Tori ook populair is, maar dat spel is ook uitgebracht op de Wii en destijds op de Gameboy Color. Dus zeker de pygmies dan!

  53. Toki Tori juist niet.
    Het is een leuk personage daar niet van, maar het is ook op de Wii en DS dus niet exclusive.

    Ook leuk is bijv. een applicatie op een shirt dat je echt het icoontje ziet.

    Maar anders

    1. Pygme van Pocket God
    2. Een vliegtuig van FlightControl
    3. Die gast van Minigore met al die monsters om hem heen
    zou heel vet zijn!

  54. Wat een nep iPhone fanboys hier. Er zijn hooguit 2 opties:

    1. Apple logo
    2. Steve Jobs

    Al het andere mag niet eens in de schaduw staan van deze twee iconen.

  55. Het Apple logo lijkt me meer dan voldoende..of alleen de vorm van de app iconen. ik herinner me ook nog aan een tof PR poster tijdens de opening van de West 14th store..

    http://www.ifoapplestore.com/photos/14thstreet_free_poster.jpg

  56. Die mij maar de tekst “Geen Service” als mascotte. Dat is echt een iPhone dingetje die ik helaas te vaak tegenkom dankzij de geweldige dekking van T-Mobile. En met name in de randstad gebeurd het regelmatig…..

  57. PYGMEEEEEEE

  58. Hallo zeg. Ben 42 en in mijn omgeving heb ik de afgelopen jaren (jawel JAREN) iedereen aangestoken met m’n 1ste gen iPhone uit Amerika, zelf gejailbreaked, geunlocked etc. etc. inmiddels een 3GS en nu volgt weer iedereen! We zijn niet zo’n suffe generatie zoals wel eens gedacht wordt. Ik wil nog wel eens zien hoe dat zou zijn als ‘wij’ als markt weg zouden vallen….. 1/3 van alle kopers weg……. , niet grappig voor Apple, Nokia en de rest.
    O ja, en ook nog een vrouw, anders krijgen we dat weer!

  59. Volgens mij nog niet genoemd:
    Het spookje van The Creeps! 🙂

  60. Misschien dan geen Pygmy, maar de Home knop van de iPhone. Die is ook redelijk herkenbaar als zijnde iPhone (en eigenlijk ook iPod Touch)…

  61. Pygmy For President!!

  62. Wat een onzin dit, dit hoort op een forum, 0 nieuwswaarde en totaal niet aan de orde voor de iPhone

  63. Rolando uiteraard !

  64. Origineel geplaatst door Ik merk dat er voornamelijk uit de gegeven voorbeelden gekozen wordt, je mag natuurlijk ook een persoon of karakter uit een andere applicatie of game pakken.

    Dan kies ik de (in vertwijfeling opgestoken) rode TomTom-handjes. Kenmerkend voor het lange wachten, en uiteindelijk grof geschonden vertrouwen in iPhone navigatie.
    Ik ben al meermalen vetdwaald en te laat op belangrijke afspraken gearriveerd.

  65. Apple’s Apple,
    the one true icon from Cupertino’s chapel.

  66. Beide kanten van een t-shirt laten bedrukken
    voorkant van t-shirt: de voorkant van de iphone
    achterkant van t-shirt: de achterkant van de iphone

    xD

  67. Origineel geplaatst door Patrick
    Waar we beter over na kunnen denken is hoe we de iPhone in alle leefsituaties kunnen plaatsen. Denk aan de n00bie-moeder van 40 (en dito vaders), mensen die nog zweren bij hun Nokia 3310 en ouderen. AFAIC mag Apple hun toestel vooral voor 40+ers een stuk toegankelijker maken (denk aan in grootte aanpasbare iconen op het Springboard).

    Ach gast, mijn ouders hebben beide een iPhone 3GS en kunnen er ook mee uit de voeten, wat Nokia pff.

    OnTopiC: TOKI TORI Natuurlijk joh ook al komt die van de WII/DS af, ‘surfen’ doet die op een iPhone 😉

  68. Origineel geplaatst door DChim
    Beide kanten van een t-shirt laten bedrukkenvoorkant van t-shirt: de voorkant van de iphoneachterkant van t-shirt: de achterkant van de iphonexD

    Goed idee, waarom komt de iPhoneclub niet met dergelijke promotie shirts voor de iPhone of Android lijkt me vet op het werk ermee rond te lopen 🙂

  69. Hoi, ik ben dan nog wel lang geen 40, maar het valt me op hoe negatief er wordt gedaan door jongeren als je eenmaal de dertig bent gepasseerd. Ik denk juist dat de huidige generaties dertigers en veertigers voor gadgets en IT toepassingen zeer draagkrachtig en bepalend zijn. Dit zijn wel de inkomens waar de maatschappij aan moet verdienen en die nog tot hun 67-ste door moeten werken. Een beetje respect voor iedereen vind ik wel op zijn plaats. 🙂

  70. Origineel geplaatst door Wat een onzin dit, dit hoort op een forum, 0 nieuwswaarde en totaal niet aan de orde voor de iPhone

    Volledig mee eens. Verder snap ik niet dat je ookmaar durft te insinueren dat een simpelele telefoon dezelfde iconische waarde als een doorgewintert spelcomputer merk zou hebben.
    Nogsteeds komkommertijd neem ik aan?
    Last but (zeker) not least: ben ik de enige die ziet dat zowel nintendo als sega merknamen zijn en de iPhone een product is? Het is natuurlijk niet voor niets dat er geen Wii, dreamcast of supernes mascotten zijn.
    En Apple heeft al een “mascotte” die halfopgevreten appel!

  71. Waarom noemt niemand Mr. Papi?!

  72. Pygmy van Pocket God

  73. Ik denk dat ik ga voor het vogeltje van Twitter.

  74. Toki Tori – lief, leuk, grappig, eigenwijs, goed spel, uitdagende puzzels.

  75. 1. Toy Bot
    2. Toki Tori
    3. Pygmy

  76. Wat mij betreft zijn dat in de Benelux Gonny & Jean Paul 😉

  77. De iPhone zelf natuurlijk!

    Zwart rechthoekje, 16 pictogrammetjes, zilveren randje, en klaar is Kees Steve

    (zo’n poppetjes is veel te smaak en trend gevoeling, kom op zeg)

  78. toki tori!

  79. Inderdaad , zoals Jaap hierboven zegt, dat icoontje van “Iphone certified”

  80. Pygmy van Pocket God rulez…

  81. Die rolandos vind ik cool ik hoop dat daar een deel drie van komt

  82. Ik heb niet echt qua zoiets een symbool…
    Maar dan neig ik naar Rolandos, want daar is ook wel mee geadverteerd enzo.

  83. vind de archmage wel iets hebben van archmage defense…

    maar als ik moet kiezen is het toch Fieldrunners

  84. @Patrick:
    Uw argumenten slaan op niets en veralgemenen 40 plussers.
    Ikzelf ben bijna 41 en zit hier met een Iphone 3GS 32g.
    Mijn vorig toestel was een 3G 8gig, Nokia N95, Sony-erricsson W880i….enz.
    We zijn zeker nog mee met de tijd.Got it?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.