Wie is volgens jou de iPhone-mascotte?

Er zin al heel veel spellen en aplicaties maar er nog geen boegbeeld net als bij Nintendo en Sega. De mascotte van de iPhone kan verschillende vormen aannemen. Is het Mevo, Toki Tori, Pygmy of Rolando. Wat denk jij?

iPhone MascottesInmiddels zijn er al heel wat applicatie en games in de App Store verschenen. Dat vraagt om een boegbeeld, een karakter dat uitstraalt wat de iPhone betekent voor haar gebruikers. Veel andere consoles hebben soortgelijke iconen, zoals Mario bij Nintendo of Sonic van Sega. Deze zijn niet meer weg te denken van elkaar. Wij vroegen ons af of dit ook voor de iPhone kan gelden. Zijn er figuren, personen die als boegbeeld kunnen dienen voor de Apple iPhone? Wie of wat wil jij als mascotte op een t-shirt hebben?

Natuurlijk heeft niet elke top 50 iPhone-appllicatie een mascotte. Zo hebben Trein, NU, TomTom en Buienradar die op dit moment hoog in de Nederlandse App Store staan, geen uitgesproken karakter. Ook zijn er applicaties die op meerdere consoles uitgebracht worden zoals Civilization Revolution, The Secret of Monkey Island en Worms. Deze hebben erg uitgesproken iconen, alleen zijn ze niet specifiek voor de iPhone.

Een selectie van karakters die als mascotte zouden kunnen staan:

Toy Bot van Toy Bot diaries
De kleine robot van Toy Bot Diaries gaat al even mee. In de laatste versie Spy Bot Chronicles heeft hij een wat minder grote rol, maar in de overige delen is hij de held van het spel. Moet het karakter van de iPhone een held zijn?

Mevo van Mevo and the Grooveriders
Mevo is een buitenaards wezen dat middels het maken van de juiste grooves en moves op muziek zijn bandleden moet redden. Mevo is alleen wel al eens uitgegeven op de PC. Is muzikaliteit wat het karakter van de iPhone moet hebben?

Toko Tori van het spel Toki Tori
Het kuiken is lief en speelt de hoofdrol in het puzzelspel Toki Tori. Is schattig wat het karakter van de iPhone moet hebben?

Soldaat van Fieldrunners
Fieldrunners is ook een van de meest bekende tower defense-games voor de iPhone. De kleine soldaat heeft een hoofdrol in de strijd om de overkant te bereiken. Is moed datgene wat iPhone moet hebben?

Rolandos van Rolando
De rolandos die voorkomen in Rolando hebben allemaal een speciale functie om elkaar te helpen. Is behulpzaamheid, wat het karakter van de iPhone uitstraalt?

Pygmy van Pocket God
Een van de bekendste spellen voor de iPhone. De kleine eilandbewoners van het spel Pocket God moeten er telkens aan geloven. Ze zijn gehoorzaam aan de wil van jouw vinger. Is gehoorzaamheid een karaktertrek die bij de iPhone past?

Wie vind jij passend als karakter voor de iPhone? Is het een karakter hierboven beschreven? Misschien is het wel iemand/ iets wat totaal anders is, een karakter dat speciaal ontworpen is voor de iPhone maar veel te weinig onder de aandacht komt. Laat het ons weten.

Bron: PocketGamer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2009, 10:23
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.