Muziekdienst Rhapsody komt naar de iPhone (VS)

Rhapsody gaat een iPhone-applicatie beschikbaar stellen waarmee je streaming audio kunt beluisteren via 3G en Wi-Fi. Het is alleen voor Amerikanen interessant.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

rhapsody dashboardRealNetworks heeft in het verleden een moeizame relatie met Apple gehad. Eigenlijk zijn het concurrenten van elkaar: RealNetworks biedt onder de naam Rhapsody een muziekabonnement in de VS aan, terwijl Apple met iTunes eveneens probeert om muziek te slijten, maar dan op stuksbasis. Toch lijkt er sprake van wat toenadering: RealNetworks heeft namelijk aangekondigd dat ze een iPhone-applicatie gaan maken. Amerikaanse abonnees op de Rhapsody-muziekdienst krijgen daarmee on-demand toegang tot de dienst.

Via een knoppenbalk onderin het scherm kun je de wachtlijst bekijken, de bibliotheek van 8 miljoen muzieknummers doorbladeren, zoeken en instellingen wijzigen. De applicatie heeft alle functionaliteit van de webversie op Rhapsody.com, maar dan toegesneden op het scherm van de iPhone. Streamen kan via 3G, EDGE of Wi-Fi. Om te kunnen gebruiken moet je een betaald abonnement van $15 per maand hebben.

De vraag is nu, of Apple zo’n concurrerende dienst gaat goedkeuren. Die kans zit er wel in, want eerder heeft Apple wel de streaming audio-diensten Pandora, Last.fm en Sirius/XM goedgekeurd. Voor Europese gebruikers gloort er ook nog hoop aan de horizon, met de dienst Spotify. Een iPhone-applicatie daarvoor ligt al ter goedkeuring bij Apple. In een reactie onder een eerder artikel over Spotify kun je lezen hoe je de dienst (met moeite) in Nederland werkend krijgt.

Meer info: Rhapsody Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2009, 19:40
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, rhapsody

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.