Reacties voor: WhatsApp groeit naar 600 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp heeft nu 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Vooral sinds de overname voor Facebook, vier maanden geleden, is het aantal gebruikers fors gegroeid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. (Red.) Irrelevant voor deze discussie.

  2. Toen ik hoorde dat Facebook WhatsApp overnam wilde ik het liefst ook gelijk overstappen naar een andere app… iMessage gebruik ik op dit moment voor 80%, maar allemaal volledig overstappen op iets anders lijkt niet van de grond te komen 🙁 Daarmee behoor ik dus helaas ook tot een actieve gebruiker…

  3. Vraag me af of ‘FB Messenger’ op termijn niet vervangen wordt door Whatsapp (of v.v.). Beetje onzinnig om twee chatsapps naast elkaar te laten draaien. Denk alleen al aan de extra benodigde hardware / servercapaciteit.

  4. Ik gebruik het nog altijd wel, alleen omdat veel vrienden het nog gebruiken en dus eigenlijk niet zonder kan. Maar ik vertel er geen hele verhalen meer op, dat heeft me toch tegen gehouden.

    Wacht altijd nog op een chat app die echt veilig is en wat iedereen aanspreekt. Ben bang dat het er niet van zal komen.

  5. Wanneer zou Whatsapp ook een gaan draaien op de IPad ( en wellicht op de PC). Telegram kan dat wel en dat is wel heel erg handig. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn!

  6. Je kunt ook meerdere chat apps naast elkaar gebruiken. Wij hebben Telegram en Threema. Kunnen allebei ook op ipad, zelfs terwijl een van ons geen smartphone heeft. Telegram kan ook computer.
    Threema vinden we het mooist en Telegram het meest handig.

  7. Ja, ondersteuning van iPad zou zeer welkom zijn en kan ook zo maar vele miljoenen nieuwe gebruikers opleveren.

  8. Zelf ben ik ook nog gebruiker van WhatsApp, maar gebruik liever andere apps zoals iMessage. Werkt alleen niet voor mij, doordat er veel Android gebruikers in mijn vriendengroep zijn.

    Misschien komt WhatsApp wel op iPad en Mac, wanneer Handoff eenmaal geactiveerd is op Mac en iOS, dus mogelijk vanaf deze herfst…?

  9. Ik gebruik vooral iMessage alleen als ik in Thailand ben WhatsApp omdat die veel sneller foto’s en berichten verstuurd iMessage is daar zo traag

  10. Origineel geplaatst door Marianne
    Wanneer zou Whatsapp ook een gaan draaien op de IPad ( en wellicht op de PC). Telegram kan dat wel en dat is wel heel erg handig. Zo moeilijk moet dat toch niet zijn!

    Het is een bewuste beslissing van Whatsapp om dat niet te doen. Zij hebben keer op keer aangegeven dat zij Whatsapp als een simpele sms-vervanger zien en zich daarom alleen op smartphones richten.

    Ik was aan het begin ook een grote voorstander van Telegram. In verloop van tijd is echter gebleken dat de encryptie niet waterdicht is en de privacy ook niet helemaal gewaarborgd wordt, omdat je altijd kunt zien wanneer iemand online is/was en of de ontvanger het bericht heeft gelezen. Encryptie en privacy waren nou juist twee selling-points van Telegram! Dit in combinatie met de teleurstellend kleine groep van gebruikers, heeft mij ertoe gedrongen de app niet meer te gebruiken.

  11. Origineel geplaatst door KALLT
    Zij hebben keer op keer aangegeven dat zij Whatsapp als een simpele sms-vervanger zien en zich daarom alleen op smartphones richten.

    Dat is in 2014 toch geen argument meer voor een “simpele SMS-vervanger” die ondertussen zo veel toeters en bellen aan boord heeft die niets meer met SMS te maken hebben.

  12. Ik gebruik WhatsApp alleen nog naar “oudere” mijn vrienden hebben allemaal de overstap gemaakt naar Telegram, niet om de privacy redenen, want die bestaan anno 2014 toch niet meer. Puur om de snelheid en het gebruik op alle denkbare apparaten, ook het versturen van meer dan 10 foto’s tegelijk is wel erg fijn. Wij zijn nog steeds om, nu nog de andere 600 miljoen mensen 😉

  13. Origineel geplaatst door Timosha
    Dat is in 2014 toch geen argument meer voor een “simpele SMS-vervanger” die ondertussen zo veel toeters en bellen aan boord heeft die niets meer met SMS te maken hebben.

    Ik geef hier ook geen oordeel over, dat was het argument van Whatsapp zelf. Het verklaart in ieder geval waarom zij veel langer nodig hadden om audioberichten te implementeren en ook nu nog geen VOIP hebben toegevoegd (maar door druk van gebruikers inmiddels wel van plan zijn). Vergelijk je Whatsapp met andere aanbieders, heeft Whatsapp opvallend weinig ‘toeters en bellen’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.