Reacties voor: ‘WhatsApp gaat chatberichten versleutelen in iOS-app’

WhatsApp gaat een stuk veiliger worden: in de nieuwste beta versleutelt de chatapp je berichten, zodat niet iedereen ze zomaar kan bekijken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Geweldig!
    Maar hoe lang duurt het voor ze er echt mee komen? Dat duurt altijd eeuwen bij whatsapp, dus ik verwacht dit pas in de herfst of pas tegen de winter 😉

    Bellen lukt ook nog niet, zal wel lang duren voor menen iedereen heeft uitgenodigd.

  2. Nu komt alles goed

  3. En voor wie zijn de berichten versleuteld? Alleen voor NSA en hun vrienden, of ook voor WhatsApp/Facebook?

    Uiteraard wel een toe te juichen ontwikkeling.

  4. “WhatsApp-update maakt het ook mogelijk om de inhoud van een bericht in notificaties te verbergen, waardoor je hem pas te lezen krijgt als je de iPhone ontgrendelt.”

    Dit was toch al?

  5. @geraaar: bij mij niet hoor ik kan het bericht gewoon lezen op m’n lockscreen

  6. Origineel geplaatst door Joey
    @geraaar: bij mij niet hoor ik kan het bericht gewoon lezen op m’n lockscreen

    Dit kan inderdaad door Voorvertoning uit te zetten in de WhatsApp instellingen.

  7. Nu nog net als telegram op meerdere apparaten je chat op kunnen pakken en ze zijn weer in de 21e eeuw.

  8. Origineel geplaatst door Rick de Jong:
    Dit kan inderdaad door Voorvertoning uit te zetten in de WhatsApp instellingen.

    Precies, heb ik al een jaar of twee uitstaan.

  9. Klinkt leuk. Echter, het blijft natuurlijk de vraag wie de hoofd sleutel heeft. Blijft die lokaal op jouw telefoon of “toevallig” voor “technische doeleinden” op een server ergens in een ver land, zoals bijvoorbeeld de USA?

  10. @Peabz21: voorvertoning uit is niet handig in combinatie met mijn pebble. Staat er “bericht van Hein”. Moet ik nog de iphone pakken om het te lezen 🙂

  11. Waarom is whatsapp met alles toch zo godssloom met dingen uitbrengen

  12. Origineel geplaatst door pim Duterloo
    Waarom is whatsapp met alles toch zo godssloom met dingen uitbrengen

    Mensen zijn zo extreem lui dat er geen dreiging is als ze niet innoveren of updaten. Er is geen drijfveer om wél actief iets te doen.

  13. Origineel geplaatst door pim Duterloo
    Waarom is whatsapp met alles toch zo godssloom met dingen uitbrengen

    Wat Bubbly zegt. Ook is het zo dat WhatsApp veel meer te verliezen heeft als zij een update met problemen uitbrengen of veranderingen doorvoeren die mensen mogelijk niet willen. Vooral niets veranderen, updates rigoureus testen en zorgen dat het naar behoren werkt, dan kan er niks misgaan.

  14. @iculture, wellicht een idee om andere chatapps wat meer aandacht te geven? Bij elke scheet van whatsapp is het ineens nieuws…
    Andere chatapps (bv telegram) zijn zoveel meer belovend en fijner in gebruik dan whatsapp, maar daar lees je hier maar weinig over tov whatsapp.

  15. Het is zo slecht dat whatsapp de grote menigte naar zich toe heeft kunnen trekken. Als je ziet hoe andere chatapps zoals telegram constant en snel nieuwe functies als verbeteringen toebrengen, dan zou de menigte toch echt eens achter hun oren moeten gaan krabben? Ik zou dolgraag telegram willen gebruiken alleen heb er niks aan omdat iedereen die ik ken het niet gebruikt.

  16. @jochem: WhatsApp is veruit de populairste app in Nederland. Daarnaast is de beschreven feature wel een nieuwsartikel waard.

    Geen nood: men plaatst zeker ook een artikel over Telegram als dat nieuwswaardig is.

  17. @jochem: Daar ben ok het ook mee eens

  18. Origineel geplaatst door jochem
    @iculture, wellicht een idee om andere chatapps wat meer aandacht te geven? Bij elke scheet van whatsapp is het ineens nieuws…
    Andere chatapps (bv telegram) zijn zoveel meer belovend en fijner in gebruik dan whatsapp, maar daar lees je hier maar weinig over tov whatsapp.

    Eens, maar omdat Whatsapp in Nederland nog steeds het meest gebruikt wordt en dus voor iCulture meer kliks op levert dan andere chat apps, is het logisch dat ze dit doen. Daarbij moet wel gezegd worden dat als er iets te melden valt over Telegram dit ook gebeurt op iCulture.

    • @Dave: We proberen zo breed mogelijk te schrijven over chatapps. Daarom kreeg het minder grote maar wel belangrijke Signal bijvoorbeeld ook aandacht bij ons. WhatsApp blijft echter de grootste in Nederland, en nieuws hierover is daarom voor een vrij groot deel van de iCulture-bezoekers belangrijk. Dat heeft weinig met kliks te maken, maar meer met het bieden van informatie die lezers interesseert.

  19. @Richard:

    Dat kan toch al met Web Whatsapp? Oh nee, dat is er nog niet voor iOS.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.