Reacties voor: WhatsApp heeft 700 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp telt inmiddels meer dan 700 miljoen actieve gebruikers. Daarmee groeit de berichten-app ook na de Facebook-overname als kool.
Lees het complete artikel → WhatsApp heeft 700 miljoen actieve gebruikers
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. 700 miljoen? Dan moeten er nog 700 miljoen mensen overstappen naar Telegram..

  2. Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd hoeveel gebruikers MSN had tijdens zijn hoogtijdagen.

    Al met al is het een indrukwekkend aantal, en dat voor een app die eigenlijk hopeloos verouderd is, nog steeds geen native iOS 8 ondersteuning biedt (quickreply, delen vanuit foto’s) , ronduit lelijk is en de grootste batterijslurper is die je je maar kan bedenken.

  3. @Meryn: dat kan je in ieder geval wel vergeten want ze gaan niet overstappen

  4. Best jammer dat Telegram het niet van troon gestoten heeft. Zolang WA geen app voor mac/ipad ontwikkelt, gebruik ik t niet als hoofd-chatclient, maar Telegram en iMessage. Dat WA gebruikers langer moeten wachten op mijn antwoord, so be it. Vaak zijn het berichten wat best pas na werkdag of in de vrije avond beantwoord kunnen worden.

  5. Origineel geplaatst door svs
    Best jammer dat Telegram het niet van troon gestoten heeft. Zolang WA geen app voor mac/ipad ontwikkelt, gebruik ik t niet als hoofd-chatclient, maar Telegram en iMessage. Dat WA gebruikers langer moeten wachten op mijn antwoord, so be it. Vaak zijn het berichten wat best pas na werkdag of in de vrije avond beantwoord kunnen worden.

    Als je bedenkt hoe ontzettend lang het heeft geduurd voordat WhatsApp mainstream werd en hoe ook nu nog veel van mijn contacten alleen sms gebruiken, dan merk je wel dat WhatsApp bijna niet te vervangen is. Een aantal jaren geleden hebben we collectief besloten dat WhatsApp de moeite waard is, dat verander je niet in een paar jaar. WhatsApp heeft nu 700 miljoen redenen om niet teveel te gaan veranderen aan hun app, zolang er geen technologische revolutie bij instant-messaging is. Ook bij nieuwe functies als bellen kiezen zij liever voor een hele trage ontwikkeling om te garanderen dat het geen klap toebrengt aan hun infrastructuur en daarmee de klantvriendelijkheid.

  6. Jan Koum is geen CEO meer van whatsapp maar hoofd van het whatsapp team binnen Facebook, verder wel mooie groei weer!:)

  7. Origineel geplaatst door Os: Jan Koum is geen CEO meer van whatsapp maar hoofd van het whatsapp team binnen Facebook, verder wel mooie groei weer!:)

    Zeker wel! WhatsApp is nog steeds een op zichzelf staand bedrijf. Facebook is slechts het moederbedrijf.

  8. Toevoeging; zie het als KLM (moederbedrijf) en Transavia (dochter).

    Ondanks dat KLM eigenaar is, een Transavia een zelfstandige maatschappij met eigen directie.

  9. Iedereen die dit leest stap alstublieft over op Telegram, zeker nu 30 januari de gebruiksvoorwaarden van Facebook gaan veranderen wat er voor zorgt dat foto’s en andere data die je verstuurt via whatsapp gecombineerd en gebruikt gaan worden in advertenties.

  10. @FP: Facebook heeft niet dezelfde voorwaarden en ze zullen nooit je foto’s gebruiken die je naar elkaar stuurt. Het zou wel kunnen dat ze je profielfoto gebruiken mits je deze op openbaar hebt staan. Als ik het goed heb…

  11. Origineel geplaatst door justin w
    Facebook heeft niet dezelfde voorwaarden en ze zullen nooit je foto’s gebruiken die je naar elkaar stuurt. Het zou wel kunnen dat ze je profielfoto gebruiken mits je deze op openbaar hebt staan. Als ik het goed heb…

    Misschien een topic voor de redactie van iCulture om over dit onderwerp te schrijven voor dat het te laat is?! Eerlijk gezegd begrijp ik niet wat er na 30 januari gaat veranderen bij FB en dochterapps.

  12. Idd. FB is hier onlangs al opgezegd om meerdere redenen. Maar ik zou idd ook graag meer achtergrond info willen wat men met data van WA doet.

  13. @Os: Jan Koum is en blijft CEO van WhatsApp. Whatsapp is slechts een onderdeel van Facebook.

  14. Origineel geplaatst door NaviPhone:
    Misschien een topic voor de redactie van iCulture om over dit onderwerp te schrijven voor dat het te laat is?! Eerlijk gezegd begrijp ik niet wat er na 30 januari gaat veranderen bij FB en dochterapps.

    Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Ik heb met geprobeerd te verdiepen in de voorwaarden, maar dat valt nog niet mee en ik zou het dan ook zeker waarderen als de redactie hier een mooi artikel over kan schrijven! Want ook in de voorwaarden komt het woord ‘dochterondernemingen’ erg vaak voor!

  15. @NaviPhone:

    Goed idee! Lijkt mij heel nuttig, ik heb uit voorzorg al mijn fotos verwijderd en apps losgekoppeld van FaceBook!

  16. Als ik bekenden via iMessage of sms benader, krijg ik ook via dat kanaal antwoord.
    Dus… mij lijkt het nog niet zo vanzelfsprekend dat er niets te veranderen is aan de WhatsApp-dominantie.
    Ik vind de privacy-settings van Telegram wel echt heel cool met het white/blacklist principe. Echt tof!!

  17. Origineel geplaatst door svs: Best jammer dat Telegram het niet van troon gestoten heeft. Zolang WA geen app voor mac/ipad ontwikkelt, gebruik ik t niet als hoofd-chatclient, maar Telegram en iMessage. Dat WA gebruikers langer moeten wachten op mijn antwoord, so be it. Vaak zijn het berichten wat best pas na werkdag of in de vrije avond beantwoord kunnen worden.

    Ik ben het helemaal met je eens dat Telegram veel beter werkt als whatsapp. Met Telegram kun je ook pdf bestanden doorsturen. Een groot voordeel voor mij. En mijn gesprekken kan ik naadloos overnemen op mijn iPad en zelfs op mijn (nu nog) Windows computer. Wat mij ook duidelijk is na het gebruiken van beide diensten is dat een “app” nog wel eens in de lucht wil blijven hangen tijdens de digitale spits, terwijl een “grammetje” meteen wordt verzonden. In mijn vriendenkring zitten gelukkig veel die liever “grammen” als “appen”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.