iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: bewaar jij al je oude iPhones nog?

iCulture peilt: gadget hoarder is een nieuw fenomeen. Deze persoon wil altijd de laatste gadgets en heeft moeite om afstand te doen van oude. Wat doe jij met je oude iPhones?

Oude-iPhonesJe kent ze vast wel. Mensen die alles bewaren: oude tijdschriften, kranten, oude kleding, plastic flesjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn wel mensen die het sparen. Omdat ze er gehecht aan zijn geraakt of denken dat het in de toekomst misschien nog van pas kan komen. Wat blijkt nu? Voor gadgets geldt hetzelfde. Een nieuw fenomeen dient zich aan: de gadget hoarder. Deze persoon wil telkens de nieuwste gadgets hebben maar heeft tegelijk moeite om afstand te doen van oude apparaten.

Nicole Wakelin is zo iemand die al haar oude gadgets bewaart.

Ik heb alle telefoons die ik in geen vijf jaar gebruikt heb nog steeds op een stapel liggen, waaronder verschillende iPads die nooit gebruikt worden. Het is moeilijk om er afstand van te doen, het betekent zoveel wanneer je ze koopt.

Volgens de Amerikaanse gedragstherapeut Dr. Christina Villarreal, die gespecialiseerd is in verzamelwoede, komt gadget hoarding steeds vaker voor:

Gadget hoarding is een soort verzamelprobleem, waardoor iemand voortdurend moeite heeft om ongeacht de waarde afstand te doen van bezittingen.

Terwijl je juist bij de iPhone zo makkelijk weer ervan af kunt komen. De iPhone is het meest waardevaste toestel dat je kunt kopen. Bij tweedehands verkoop krijg je er nog een aardig bedrag voor. Maar moet je je zorgen gaan maken als jij ook al je oude gadgets nog bewaart? Nee, geen paniek. Gehecht zijn aan oude telefoons of oude laptops is volgens Dr. Villarreal niet zo’n probleem. Je moet je pas zorgen gaan maken als het effect heeft op je werk, privéleven, relaties of de mogelijkheid om normaal te functioneren. En als de drang naar het kopen van nieuwe gadgets serieuze financiële problemen veroorzaakt.

Wat doe jij met je oude iPhone?

Ben jij iemand die gadgets zonder aarzelen weer verkoopt als er een nieuwer toestel te krijgen is? Of bewaar je mooie herinneringen aan je eerdere iPhones en bewaar je ze daarom liever? We zijn benieuwd wat jij met je oude iPhone(s) doet!

Poll niet zichtbaar? Vul ‘m hier in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2013, 18:00
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp iculture peilt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.