Reacties voor: Wereldberoemde iPhone-wereldbol is een fotofantasie

De iPhone-wereldbol, die als standaardafbeelding voor het startscherm van de iPhone is gekozen, blijkt niet echt te zijn. De afbeelding is samengevoegd uit tientallen foto's die zijn opgeleukt met details die uit het brein van Robert Simmon zijn ontsproten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Jammer genoeg is deze foto bij iOS 4 verwijderd uit mijn ipod 2g

  2. Uhm… Had Apple niet de rechten op deze foto moeten kopen voordat ze hem als standaart lockscreen foto gebruikten?

  3. Leuke background info!

  4. @Sam Guichelaar: Uhm, ik denk dat Apple ofwel NASA ofwel de vertegenwoordiger van de foto betaald heeft.
    Een fotograaf die zijn of haar foto’s beschikbaar stelt voor stock of dergelijke, krijgt niet perse (direct) te horen dat de foto gebruikt wordt voor ‘t een of ‘t ander.

  5. Best gaar dat het niet echt is maar ik had er zelf niet over na gedacht dat dit nep of echt was zolang mijn iPhone maar werkt

  6. @Sam Guichelaar: Dat zullen ze wel gedaan hebben, lijkt mij. Alleen informeert de NASA dan blijkbaar niet de man die alles heeft zitten photoshoppen. Lijkt me ook logisch.

  7. Dit is voor iemand nieuws? Trage nieuwsdag?

    En even ter informatie voor iedereen die denkt dat Apple deze afbeelding gejat heeft of er iemand voor betaald heeft. Deze afbeelding is eigendom van NASA, en NASA’s beleid is dat alles publiek domein is behalve als het expliciet wordt vernoemd van niet. Deze afbeelding is gewoon publiek domein en iedereen mag hem gebruiken voor om het even welk doeleind.

  8. @Chuck: Trage nieuwsdag? Nee, omdat achtergrondinfo soms ook gewoon interessant is om te weten. Ik vond het zelf grappig om te weten en ik ben niet de enige. Volgende keer weer iets over jouw interesses…

  9. @Sam Guichelaar: Alle afbeeldingen van NASA zitten in het “public domain” en er is geen copyright bescherming tenzij ze het expliciet vermelden.

  10. Je hoeft geen rechten te betalen aan de Nasa. Wij mogen alle satellietbeelden van de Nasa voor niets gebruiken. Super aardige lui.

  11. Ik heb hem als achtergrond !! Wie nog meer?

  12. Hoe zou dat voelen? 😛 Dat moment van realisatie dat juist jòùw foto is uitgekozen als standaard achtergrond op een telefoon waarvan er miljoenen van verkocht zijn? xD
    Iniedergeval eer voor je werk (uren achter je PC/Mac photoshoppen) 😛

  13. @Sam Guichelaar: En hoe weet jij dat apple dat niet gedaan heeft? Niet dat ik er iets van af weet hoor maar vraag me wel af met welke idee je zo een opmerking plaatst

  14. ik zie het gewoon als een plaatje, verder maak ik me wel druk om andere dingen

  15. @djd:

    als je eens wist hoeveel geld er van de staat naar de nasa gaat, wil ik ook wel aardig voor zijn hoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.