Het Weer in Nederland weerwidgets iPhone

Het Weer in Nederland nu met vier Nederlandse weerwidgets

De iPhone-app Het Weer in Nederland heeft vier widgets gekregen: een met een buienradar, de maanstand, een barometer en een weerstation.

Het Weer in Nederland weerwidgets iPhoneHier gaan we nog heel veel van zien: weerapps die een update krijgen die widgets introduceren voor in het berichtencentrum. Het Weer in Nederland van Martijn de Meulder is de volgende weerapp die er voor in aanmerking komt, en de ontwikkelaar pakt flink uit. Er zijn liefst vier weerwidgets, waarvan je de buienradar krijgt zonder enige kosten.

De buienradar is afkomstig van het KNMI en wordt elke keer opnieuw geladen als je het Vandaag-overzicht met de widgets laadt. Toch is het geen livekaart, zoals bij bijvoorbeeld Weather Underground. De kaart wordt op afgeronde tijdstippen ververst, maar kan daarin wat punctueler. Zo zien we om 9.42 een kaart van 9.40 uur, maar zien we die om 9.53 uur ook nog. De kaart is overigens wel gedetailleerder dan die van Weather Underground (widget eronder op het screenshot).

Het Weer in Nederland buienradar versus Weather Underground Het Weer in Nederland widget uitbreiden

De drie andere widgets van Het Weer in Nederland komen vrij als je in de app 1,79 euro neerlegt, dezelfde uitgave die je doet om de reclamebalk in de app te verwijderen. Je hebt dan een widget van een weerstation in de buurt, met luchtdruk, vochtigheid, zicht, de temperatuur, windrichting en een kleine omschrijving. De barometer laat de luchtdruk van de aankomende 24 uur zien in een grafiek. De zon- en maanwidget is de laatste van het stel, met links tijden van de zonsopkomst en -ondergang en maantijden en rechts de stand van de maan. Onderop de hoofdpagina met de knop ‘App uitbreiden’ krijg je een voorproefje van alle widgets voordat je er voor betaalt.

Lees ook: De beste widgets voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 11:03
Categorie Apps
Onderwerpen buienradar, weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.