iPhone activeringsvergrendeling

Apple laat je nu controleren of iPhone is gestolen

Is een tweedehands iPhone nog beveiligd met activeringsvergrendeling? Je kunt het voortaan zelf checken op een speciale website.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone activeringsvergrendelingEen nieuwe website (let op: alleen op desktop te raadplegen) van Apple laat zien of je activeringsvergrendeling op je iPhone is ingeschakeld. Activeringsvergrendeling werd als functie geïntroduceerd in iOS 7 om het dieven moeilijk te maken. De website maakt het makkelijker om te zien of een tweedehands iPhone is gestolen.


Zodra je je iPhone vindbaar maakt via Zoek mijn iPhone is de beveiliging actief. Alleen met het juiste Apple ID kun je nog op afstand toegang krijgen tot de iPhone en bijvoorbeeld het toestel wissen. De extra beveiliging heeft geleid tot een enorme daling van het aantal diefstallen van iPhones. Een dief kan immers niets met een gestolen iPhone: hij kan niet bij de informatie en kan het toestel ook niet doorverkopen. Pas wanneer je het toestel uit iCloud verwijdert, is het toestel weer klaar voor de volgende eigenaar.

Als je een iPhone koopt via Marktplaats weet je niet meteen of de antidiefstalbeveiliging actief is. De nieuwe website van Apple maakt dat een stuk makkelijker: op de webpagina kun je het IMEI-nummer of serienummer van een iPhone invullen om te zien of activeringsvergrendeling is ingeschakeld. Handig als je bijvoorbeeld een tweedehands iPhone wil kopen en niet met een vergrendeld toestel wilt worden opgescheept.

Is de beveiliging nog steeds ingeschakeld, dan legt de website hoe de originele iPhone-bezitter deze kan uitschakelen.

De site vereist een IMEI-nummer of serienummer. Je kunt één van deze nummers vinden in iOS, onder Instellingen > Algemeen > Info. Daarnaast staat het IMEI-nummer achterop de iPhone gegraveerd.

Via iDownloadBlog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.