Warren Buffet's Paper Wizard met Tim Cook.

In Apple’s eerste iOS-game sinds 2008 gooi je de krant in Apple Park

Apple heeft in samenwerking met investeerder Warren Buffet een game uitgebracht. In de game gooi je met kranten om de hoogste score te behalen. In het spelletje ga je zelfs naar Apple Park.

Wist je dat Apple ooit een eigen game gemaakt heeft voor de iPhone? In 2008 introduceerde Apple Texas Hold Em, bij de opening van de Apple Store. In 2011 werd de game verwijderd, maar dat betekent niet het afscheid van Apple als game-maker. In samenwerking met de investeerder Warren Buffet heeft Apple nu Warren Buffet’s Paper Wizard uitgebracht. Zoals de naam al zegt, draait het in de game om het gooien met kranten.

Warren Buffet’s Paper Wizard

Warren Buffet is een Amerikaanse investeerder met aandelen in Apple. Buffet heeft meerdere aandelen in Apple. Afgelopen weekend begon hij zijn aanhoudersvergadering met een komische video waarin hij maar geen ideeën kon krijgen voor een app. Via een tijdmachine vertelt hij zijn eigen kind-versie dat hij Apple-aandelen moet kopen. In de video verschijnt vervolgens Tim Cook, die voorstelt om een app te maken die draait om het gooien van kranten. Als kind was Buffet namelijk een krantenjongen en organiseerde later zelfs wedstrijden. Uiteindelijk is nu dus Warren Buffet’s Paper Wizard ontstaan.

Warren Buffet's Paper Wizard.

Je zou denken dat het spelletje niet bestaat, maar niets is minder waar. De game is namelijk gewoon te downloaden in de App Store. Hoewel Apple niet als ontwikkelaar vermeld staat, hebben ze wel de rechten over de game. In het spelletje ga je naar Omaha in Nebraska (de geboorteplaats van Warren Buffet) en naar Cupertino, de thuisbasis van Apple. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren door kranten te gooien, zonder daarbij auto’s, palen of zelfs vogels te raken. In het tweede level ga je zelfs naar het Apple Park, Apple’s eigen hoofdkantoor.

Het spelletje is niets meer dan geinig tijdverdrijf, want na twee levels zit het er alweer op. Het is dan ook niet echt bedoeld als een serieuze game, maar meer als een grapje tussen Apple en de investeerder. Hoe dan ook, je kan de game ook zelf proberen en gooien voor de hoogste score. Het spel heeft wel wat weg van Paper Toss, dat in de begindagen van de App Store populair werd. Tim Cook maakt als Memoji ook zijn opwachting in de game.

Wil je meer weten over de relatie tussen Tim Cook en Warren Buffet? CNBC hield een interview met Tim Cook waarin hij vertelt hoe hij de investeerder ontmoette. Ook spreekt Tim Cook daar over zijn eventuele vijanden en privacy. Ook laat hij weten dat Apple zo’n 20 tot 25 bedrijven in de afgelopen zes maanden overgenomen heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2019, 20:12
Bron Bron MacRumors
Categorie Apps
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.