Donkere wallpaper lijkt te bewegen.

Deze donkere wallpapers zetten je toegangsscherm in beweging

Een verzameling van wallpapers maakt gebruik van een handig trucje, waardoor het lijkt alsof je toegangsscherm beweegt. Het werkt telkens wanneer je het scherm van je iPhone aan zet.

Apple levert standaard een hele reeks achtergronden, maar die worden op den duur wel wat saai. Om het wat leuker te maken levert Apple een paar dynamische wallpapers, maar echt spannend zijn de gekleurde bolletjes niet. Op Reddit is een mooie wallpaper gedeeld waardoor het lijkt alsof je toegangsscherm animeert. Maar er zijn nog veel meer mooie wallpapers die iets soortgelijks doen.


Wallpaper laat toegangsscherm bewegen
Zodra je je iPhone oppakt, op het scherm tikt of de thuisknop indrukt, springt het scherm aan. Het is je misschien wel eens opgevallen dat dit niet in één keer gebeurd, maar dat er een soort overgangseffectje in zit. De lichte delen worden als eerste getoond, waarna de donkere onderdelen van het scherm in beeld verschijnen. Van dit trucje maken sommige wallpapers slim gebruik, waaronder dus de achtergrond die nu op Reddit veel gedeeld wordt.

Bewegende wallpaper.

Doordat de achtergrond veel zwarte kleuren heeft, wordt dat deel van het scherm later geactiveerd. De linkerkant van de wallpaper wordt eerst uitgelicht, waarna de rest in een vloeiende beweging volgt. Het lijkt daardoor alsof de afbeelding geanimeerd wordt, terwijl het gewoon een stilstaand plaatje is.

Er zijn nog veel meer van soortgelijke achtergronden eenzelfde effect tonen, hoewel de sterkte van het effect per achtergrond verschilt. Op deze website vind je een verzameling van achtergronden die allemaal lijken te bewegen. Vooral deze achtergrond met het bekende laadicoontje geeft een grappig effect.

Vereist geen speciale actie
Het enige wat je hoeft te doen is de wallpaper instellen op je iPhone of iPad en het scherm activeren. Je hoeft dus niet met 3D Touch op het scherm te drukken of een bepaalde actie uit te voeren.

Een andere manier voor bewegende wallpapers is door een gif als bewegende wallpaper in te stellen. Je kan ook zelf een Live Photo als achtergrond instellen, die beweegt zodra je er hard op drukt.

Heb jij andere soortgelijke achtergronden ontdekt? Deel ze dan in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2019, 16:30
Via Via Reddit
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp wallpaper
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.