Dynamic Wallpaper Club.

Deze site verzamelt dynamische wallpapers voor je Mac

Of maak ze zelf

De website Dynamic Wallpaper Club verzamelt allerlei dynamische bureaubladen voor de Mac die door gebruikers gemaakt zijn. Met de tools kun je ook zelf aan de slag met je eigen wallappers.

Sinds macOS Mojave kun je op de Mac wisselende wallpapers instellen. Deze zogenaamde dynamische achtergronden passen zich aan aan het moment van de dag. Zo kleurt de standaard achtergrond met de zandberg van licht naar donker. Het geeft een mooi effect en de donkerdere kleur zorgt er bovendien voor dat de achtergrond in de avond rustiger is voor je ogen. Apple biedt zelf maar twee verschillende dynamische achtergronden aan, maar op de website Dynamic Wallpaper Club vind je er nog veel meer.

Dynamic Wallpaper Club: meer dynamische achtergronden

De website Dynamic Wallpaper Club biedt een verzameling van achtergronden die door gebruikers gemaakt en geupload zijn. Op moment van schrijven staan er bijna dertig verschillende wisselende achtergronden voor je klaar, waarvan een deel in 5K-resolutie. Zo vind je er mooie foto’s van een skyline, maar ook van natuurgebieden. Er is zelfs een pixel-landschap voor mensen die iets artistiekers zoeken.

Voorbeeld van Dynamic Wallpaper Club.

Het downloaden en installeren van de nieuwe dynamische achtergronden is heel makkelijk. Je downloadt de gewenste afbeelding en plaatst deze bijvoorbeeld in een mapje Dynamische achtergronden. Vervolgens ga je naar Systeemvoorkeuren > Bureaublad en schermbeveiliging > Bureaublad. Klik dan op het plusje om de map toe te voegen en een gedownload bureaublad te selecteren.

Ook zelf maken
Door je bij de website aan te melden, kun je ook zelf aan de slag met dergelijke wallpapers. De website biedt daarvoor allerlei mogelijkheden. Je bepaalt zelf op de achtergrond wisselt op basis van de stand van de zon op de locatie van de foto of tijd. Bij de tijdmodus kies je vaste tijdstippen waarop de achtergrond wisselt. Via de tool selecteer je de plaatjes voor de standaard, lichte en donkere versie.

Tool van Dynamic Wallpaper Club.

Het maken en downloaden van dergelijke wallpapers is helemaal gratis. Registreren kan via e-mail of je Google- of Facebook-account.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2019, 13:28
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen achtergronden, wallpaper

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.