Dock verdwijnt met deze achtergronden

Zo laat je de achtergrond van je iPhone-dock verdwijnen

Vind jij het ook vervelend dat het dock onderin je iPhone altijd een achtergrond heeft, maar weet je niet zo goed hoe je deze weg kunt krijgen? Dit is de oplossing voor je probleem: een gekke grijze streep.

Geen dock-achtergrond meer

Achtergronden zijn er in allerlei vormen en maten, maar soms kun je er ook een bijzonder trucje mee uithalen. Bijvoorbeeld door de achtergrond van je dock te laten verdwijnen. Door een gekke grijze streep op het scherm ziet het dock er opeens anders uit. Het is nog best lastig om het dock onderin het scherm weg te krijgen. Je kunt het zelf proberen door net de juiste achtergrond te vinden, maar waarom het wiel opnieuw uitvinden, als iemand anders het al heeft gedaan? Deze achtergronden zijn geschikt voor de iPhone 5s en nieuwer.


Dock verdwijnt met deze achtergronden

De achtergronden zijn gemaakt door de designer achter de website Mysterious iPhone Wallpaper. Hij maakt allerlei bijzondere wallpapers die bepaalde dingen verbergen of juist iets extra’s laten zien.

Achtergrond instellen
De wallpapers waarmee je je dock kunt laten verdwijnen zijn hier te vinden. Wanneer je een leuke achtergrond hebt gevonden, hoef je deze alleen maar te downloaden en kun je hem instellen als wallpaper. Zorg er hierbij wel voor dat ze Stilstaand zijn en dat ze niet ingezoomd zijn, anders werkt het niet.

Grijze streep
De achtergronden zien er op het eerste gezicht misschien een beetje gek uit met die grijze streep door het scherm heen. Die streep zorgt er echter voor dat de achtergrond van het dock niet meer zichtbaar is.

Apple maakt namelijk gebruik van algoritmes die checken of de balk achter het dock lichter moet worden. Er wordt niet alleen gekeken naar de kleur die achter het dock zit, maar ook naar de rest van de achtergrond. Door de grijze streep toe te voegen, wordt het algomitme omzeild en gaat het dock dus als het ware op in de achtergrond van je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2018, 18:27
Categorie Achtergrond
Onderwerpen achtergronden, wallpaper
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.