Reacties voor: Waarom je beter kan wachten op iOS 13.1

Meer functies en betere stabiliteit verwacht
Apple brengt deze maand maar liefst twee grote updates uit voor de iPhone: zo wel iOS 13.0 als iOS 13.1 verschijnen nog in september. Er zijn meerdere redenen waarom je beter kan wachten op iOS 13.1.
Lees het complete artikel → Waarom je beter kan wachten op iOS 13.1
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Waarom brengen ze niet 13.1 als 13.0’uit? Isnhet niet beter een complete update uit te brengen als er slechts 13 dagen tussen beide zit?

  2. Een beetje vreemd dat jullie hiermee suggereren dat de IOS13 update niet stabiel zou zijn !?

    Geef toe altijd een dag of 2 te wachten, of er daadwerkelijk geen vreemde problemen zijn, omdat ik niet kan hebben tijdens mijn werk.

    En dat de Bataperiode anders is gelopen, was toch dat ze vaker aanpassingen/updates hebben gemaakt, om juist de introductie van IOS13 beter te laten verlopen ?

  3. Ik denk dat veel mensen niet echt malen om de nieuwe functies als beschreven. Als ik dit lees zijn de toevoegingen voornamelijk voor powerusers of tweaks binnen al bestaande apps. Iemand als ik, een persoon tussen de poweruser en de persoon die de basisfuncties gebruikt, die vind het gewoon leuk om een nieuwe iOS versie te installeren en ontdekken.
    Het enige valide argument zou voor mij de stabiliteit zijn, maar er moeten wel echt schokkende berichten binnen komen wil ik alsnog niet gewoon upgraden op 19 september.

  4. Ik vindt het allemaal maar rommelig verlopen dit jaar 🤔

  5. iOS 13 komt er bij mij gewoon op 19 december. 1,5 weekje erna 13.1
    Ben wel benieuwd naar o.m. de dark mode en performance verbeteringen.

  6. Ik ben het niet met dit artikel eens. Er zijn genoeg nieuwe/geoptimaliseerde zaken (en wellicht ook weer security updates) die prima dienst doen in 13.0. Ik zie de redenen in dit artikelen niet als doorslaggevend om te wachten op 13.1.

  7. @Captain Obvious: Bij simultaan verlopende beta-trajecten is Apple aan functionaliteiten aan het werken die elders alweer verder ontwikkeld zijn of waar de samenhang wijzigt met andere functies die elders gewijzigd of verbeterd worden.
    Het effect daarvan (o.m. repeterende bugs, debuggen van debugs) is het grootst bij de laatste versie. Vanuit stabiliteitsoverwegingen is er juist reden om eerst 13.0 te installeren en de kat uit de boom te kijken alvorens die te upgraden

  8. @Peter: Ze willen natuurlijk niet dat de iPhones pas later verscheept kunnen worden. Anders heeft Tim Cock het volgende kwartaal weer wat uit te leggen tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. (De board zal ook al niet amused zijn dat de iPad pas eind van de maand de deur uit kan.)

    Dus dan maar een iOS 13 “light” variant.

    @Captain Obvious: iOS 13 zal echt wel stabiel zijn (voor zover dat mogelijk is met software). Waar het misschien wat problemen kan geven is als je meerdere apparaten hebt. (iPhone, iPad, Mac, HomePod’s, etc.) Gaan die allemaal goed samenwerken in de periode dat er verschillende (major) versie verschillen zijn tussen die apparaten? In de test periode bleek iCloud (wat gebruikt wordt om veel data/functies tussen die apparaten te delen) nogal wat problemen te geven.

  9. Is het niet beter om deze keer via ITunes te updaten (om schoon te starten) omdat in iOS 13 alleen nog maar OTA mogelijk is.. (had ergens gelezen dat updaten via ITunes niet meer mogelijk zou zijn)

  10. Raar artikel. Een Apple nieuwssite die suggereert te wachten met updaten🤨. Ik geloof echt wel dat je zonder ‘grote’ problemen kunt updaten naar 13.0. Overigens zijn er elk jaar met een grote update wel kleine kinderziektes.

  11. Het grootste argument dat ik lees is eigenlijk dat de grootste reden om te wachten is dat de update voor de ipad later komt en dat het niet fijn werkt als je iphone een andere versie zou hebben dan je ipad. Wat natuurlijk een onzin argument is.
    Daarnaast lijken jullie nu heel erg te suggeren dat 13.0 totaal niet stabiel is, is natuurlijk ook onzin. Als die versie niet stabiel zou zijn komt die echt niet op de markt. Krijg je veel te veel klachten van.

  12. Waarom je beter kunt wachten ? ik persoonlijk vind dat een kulargument er zullen altijd updates blijven komen gedurende het jaar dus ik zie dat niet zo, kun je net zo goed wachten tot iOS 14 er is dat is nóg weer beter als iOS 13.

  13. Origineel geplaatst door C
    Het grootste argument dat ik lees is eigenlijk dat de grootste reden om te wachten is dat de update voor de ipad later komt en dat het niet fijn werkt als je iphone een andere versie zou hebben dan je ipad. Wat natuurlijk een onzin argument is.
    Daarnaast lijken jullie nu heel erg te suggeren dat 13.0 totaal niet stabiel is, is natuurlijk ook onzin. Als die versie niet stabiel zou zijn komt die echt niet op de markt. Krijg je veel te veel klachten van.

    iPads hebben idd. andere functionaliteiten, zeker nu iPadOS afgesplitst is.
    Dus is het juist handiger en minder risico als je iPad 1 versie achterloopt (c.q. voorloopt) op je iPhone, omdat er dan bij een bepaalde bug maar 1 apparaat is dat daar door getroffen wordt.
    Tenzij er een iOS13.1-only functie is die cross-platform werkt en zo belangrijk is dat je die niet kan missen (maar welke is dat dan ?)
    Kortom dit advies begrijp ik ook niet. #Redactie ?

  14. Volgens mij kunnen we beter even wachten met het openen van de iCulture app…🤭🙄

  15. Ik neem aan dat Apple geen slechte update uitbrengt en ik denk ook dat Iculture goed onderzoek heeft gedaan. Vanwaar die achterdocht in de reacties dan?
    Ze zeggen alleen maar dat als je zekerheid wilt je misschien beter kunt wachten. Ik lees nergens dat dat ze 13.0 afraden.

  16. Interessant dat veel mensen niet even die paar dagen willen wachten.
    Persoonlijk vind ik dat het aantal (onopgeloste) bugs sinds iOS 10 schrikbarend is toegenomen. En dat het lang duurt voordat Apple ze patcht.

    Ik heb op dit moment in iOS 12 nog genoeg kleine bugs die nog steeds niet opgelost zijn (bijvoorbeeld dat de VPN om de zoveel uur de verbinding verliest en je hem dus zelf weer aan moet zetten).
    Als Apple een keer met een iOS komt die vooral op stabiliteit gericht is word ik echt blij. Maar dat zullen ze niet snel doen denk ik.

    Ik ga sowieso wachten tot dinsdag, ik heb geen haast met iOS 13.

  17. Heeft iemand al die aparte emoji-knop op z’n toetsenbord in 13.0? Of doen ze dat gewoon niet bij iPhone 7?

  18. Iemand een idee op welk tijdstip iOS 13.1 morgen beschikbaar is ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.