IKEA Symfonisk afstandbediening

IKEA brengt fysieke afstandbediening voor Symfonisk en Sonos op de markt

Beschikbaar rond 1 oktober

IKEA breidt zijn collectie Symfonisk smartspeakers uit met een afstandbediening. Met deze knop kun je zowel de Symfonisk speakers als je Sonos bedienen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

De verkoop van de IKEA Symfonisk afstandbediening is nog niet officieel gestart, maar het product is al wel opgedoken op de website van IKEA in Frankrijk. De knop, die in juni werd aangekondigd, werkt uiteraard samen met de Symfonisk speakers van de meubelgigant, maar omdat die gebruik maken van Sonos-technologie, kun je hem ook gebruiken om Sonos speakers te bedienen.

IKEA Symfonisk afstandbediening

Je kunt de IKEA Symfonisk afstandbediening zowel gebruiken om het afspelen van muziek te starten en te pauzeren, een vorig/volgend nummer te kiezen en het volume van je speaker(s) te regelen. Dat terwijl hij bestaat uit slechts één ronde knop. Hoe vaak je drukt bepaalt het commando en ronddraaien regelt het volume.

De ronde knop is verkrijgbaar in zwart en wit en heeft een doorsnede van 5 centimeter. Hij kost slechts €14,99, waardoor het goed te doen is om in verschillende kamers in huis een knop te plaatsen om de muziek daar te bedienen. Rond 1 oktober moet de knop ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

IKEA Symfonisk afstandbediening handleiding

De IKEA Symfonisk afstandbediening werkt op een knoopcelbatterij (type CR3032) die je zelf kunt vervangen. Hij wordt geleverd met een plakstrip zodat je hem aan de muur of een kast kunt bevestigen, maar er is ook een optie om hem vast te schroeven.

Aan de achterkant zit een klein knopje om hem te verbinden met een speaker in de buurt. Dat werkt volgens IKEA via de Tradfri verbindingshub; waarschijnlijk omdat de knop communiceert via Zigbee en niet via wifi. Je hebt dan ook de Tradfri-hub nodig om de knop te kunnen gebruiken. Heb je meerdere speakers aan elkaar gekoppeld tijdens het afspelen, dan worden deze gelijktijdig bediend, net als via de app.

IKEA Symfonisk afstandsbediening met hand.

Bij de Franse IKEA is de IKEA Symfonisk afstandbediening overigens nog niet te bestellen en hij is ook nog niet in de winkel gespot. Aangezien hij online staat, kan de start van de verkoop niet heel lang meer duren.

IKEA Symfonisk speakers
Op dit moment verkoopt IKEA twee verschillende Symfonisk speakers met Sonos-technologie: de boekenplank-speaker en de tafellamp-speaker. Beiden hebben we eerder al getest. Onze ervaringen lees je terug in de reviews van de boekenplank-speaker en de tafellamp-speaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.